Az off-shore pénzeket a menekültek megsegítésére kell fordítani

2015. június 24.

A szerb határra húzott értelmetlen kerítés helyett a letelepedési kötvény-program átalakításával kell kezelni a menekültek és a bevándorlók kérdését.

A kormány jelenleg nyíltan különbséget tesz a gazdag és a szegény bevándorlók között. Az előbbieket állampolgárság szerzésére bátorítja, az utóbbiak ellen gyűlöletkampányt folytat.

A 4K! szerint le kell állítani a letelepedési kötvények kibocsátását, mivel azok amúgy is csak néhány kormányközeli off-shore cég gátlástalan nyerészkedését szolgálják. Ehelyett egyszeri, 30 000 euró körüli összegért lehetne megvásárolni az állampolgárságot, és ezt a pénzt a szegény menekültek és bevándorlók támogatására kell fordítani.

Európai szinten azért kell küzdeni, hogy amíg a menekültek száma erősen nő, addig az Európai Unió növelje a helyzet kezelésére adott támogatásokat. Amíg az EU képtelen kialakítani egy valóban működő közös menekült- és bevándorlási politikát, legalább ne hagyja cserben a határán fekvő országokat, köztük Magyarországot, ahova nagyobb számban érkeznek menekültek és bevándorlók.

Ezeket a forrásokat felhasználva biztosítani kell a menedékkérési ügyek gyorsabb elbírálását, emberivé kell tenni a menekülttáborokat, a valóban Magyarországra bevándorolni szándékozók számára nyelvtanfolyamokat és más, a beilleszkedésüket segítő képzéseket kell indítani.

Egyértelművé kell tenni, hogy Magyarországon örömmel látjuk azokat, akik szívesen helyezkednek el hiányszakmákban, élettel töltenek meg kihaló településeket vagy új vállalkozásokat indítanak.

 

Az egykulcsos adó radikalizálása helyett a kispénzű dolgozó embereket támogató sávos adó kell

2015. június 9.

Magyarországon gyalázatosan alacsonyak a bérek.

Nem csoda, hogy egyre több ágazat dolgozói tüntetnek emiatt.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az Orbán-kormány a legszegényebbeket ugyanúgy adóztatja, mint a leggazdagabbakat. Ráadásul az „ellenzéki” MSZP ugyanazt az alacsony 15%-os adókulcsot javasolja a gazdagabbak számára, mint a Fidesz. És továbbra is adóztatnák a minimálbért. Pedig régen nem adóztatták.

Szerintünk nem a Fidesz cinikus és antiszociális szintjét kéne becélozni.

A mi javaslatunk továbbra is igazságos, ésszerű és egyszerű.

3 SZJA kulcs:
0%:   0 – 2.400.000 forint éves bruttó jövedelem között
35%: 2.400.001 – 3.600.000 forint éves bruttó jövedelem között
40%: 3.600.001 forint éves bruttó jövedelem fölött
Az új adórendszer sávos, vagyis a feltüntetett adókulcsok a jövedelemnek csak arra a részére vonatkoznak, amelyik az adott jövedelmi sávba esik.

A 4K! adórendszere nem róna újabb terheket a költségvetésre: az új, sávos adókulcsok ugyanannyi bevételt eredményeznek az államnak, mint a jelenlegi, igazságtalan egykulcsos rendszer, azonban jóval több maradna az átlagkeresetű emberek pénztárcájában.

 

Írj alá a politikusbűnök elévülése ellen!

2015. május 14.

A héten az alábbi budapesti helyszíneken tudsz csatlakozni a 4K! aláírásgyűjtéséhez, hogy a politikusok által hivatali idejükben, a hivatalukkal kapcsolatban elkövetett bűntettek soha ne évülhessenek el.

Csütörtök (V. 14.) - Széna tér - 17h-től 19 óráig

Péntek (V. 15.) - Deák tér - 18 órától 19:30-ig

 

Százezrek vándorolnak ki a bevándorlóktól féltett Magyarországról

2015. május 6.

A világgazdaság átalakulása, a lehetséges konfliktusok és környezeti problémák miatt várható, hogy a következő évtizedekben az eddigieknél erősebb bevándorlási hullámok érik el Magyarországot.

A kormány ahelyett, hogy élhetőbb országot teremtene az itt lakóknak, a bevándorlók ellen próbálja fordítani az embereket „nemzeti konzultációjával”. Orbán úgy ágál a bevándorlók ellen, úgy oktat ki más országokat, hogy közben százezrek hagyják el az általa vezetett országot, mert nem látják biztosítottnak itthon a jövőjüket.

A bevándorlás kérdését nem lehet elintézni olcsó, rasszista hangulatkeltéssel. Ez nem nyújt semmilyen megoldást. A menekültek számára emberséges bánásmódot kell biztosítani. Másképp hogyan várhatnánk el, hogy velünk is normálisan bánjanak, ha nehéz helyzetbe kerülünk?

A 4K! a bevándorlást a politikai közösség köztársasági elve szerint kívánja kezelni: mindenki, aki Magyarországon él és dolgozik, valamint elsajátítja a magyar nyelvet és tisztában van a történelmi-kulturális hagyományokkal, jogosult az állampolgárságra és a politikai részvételre. Ugyanez az elv feltételezi, hogy azok, akik a köztársaság részévé kívánnak válni, valóban elfogadják a Magyar Köztársaságot új hazájuknak. A bevándorlás feltétele az integráció. Az államnak feladata, hogy az integrációt elősegítse és ellenőrizze.