Istvánffy András a Napi Aktuálisban

2014. augusztus 13.

Budapest jó város. Mindannak ellenére amit a politikai elit művel vele, mert az itt élő emberek remek dolgokat hoznak létre.

Az Echo tv Napi aktuális c. műsorában készült Istvánffy András interjút IDE vagy a fenti képre kattintva tudod végignézni.

A 4K! és az LMP Szombathelyen is együttműködik

2014. augusztus 11.

Szombathelyen is választási együttműködést köt az LMP és a 4K! az októberi önkormányzati választásokra, jelentette be a két szervezet a közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az együttműködési megállapodást. A 4K! három körzetben állít jelöltet, és a két párt közös programmal készül a választásra.

Nagy András, a 4K! alelnöke elmondta, hogy pártja az országgyűlési választáson is indult Szombathelyen, most pedig három körzetben indítanak saját jelöltet. „A 4K! egy szociáldemokrata, patrióta párt. Fontosnak tartjuk, hogy Szombathely élhető város legyen, ahol az itt élők beleszólhatnak az őket érintő döntésekbe, és ne csak az tudjon boldogulni, akinek a megfelelő helyeken vannak haverjai. A munkahelyteremtés, a korrupció elleni harc, az átláthatóság és a részvételi demokrácia erősítése mind olyan célkitűzések, amiben egyetértünk az LMP-vel. Logikus lépés, hogy a két rendszerkritikus szervezet közösen induljon a választáson.”

Istvánffy András az ATV Startban

2014. augusztus 11.

Istvánffy András a ma reggeli ATV Start műsorban beszélt az LMP-vel kötött önkormányzati választásokra szóló együttműködésről, a 10 pontos közös programról, kiemelten a helyi részvételi költségvetésről.

Ellenállás a jelenlegi szélsőségesen igazságtalan rendszerrel szemben: "Ez a rendszer nem csak leépítette a jogállamot, hanem gyakorlatilag háborút visel - bizonyos értelemben osztályharcot visel - a társadalom alső 2/3-a ellen. Folyamatosan rúgja egyre lejjebb és lejjebb a társadalom elsöprő többségét, azokat az embereket akik lényegében ezt az országot létrehozták és alkotják. Őket meg kell védeni, nekik meg kell tudniuk védeni a saját érdekeiket."

A teljes riportot a fenti képre vagy IDE kattintva tudod megnézni.

4K! - LMP fővárosi együttműködés az önkormányzati választáson

2014. augusztus 10.

Tíz budapesti kerületben együttműködik az LMP és a 4K! az októberi önkormányzati választáson - jelentették be a felek sajtótájékoztatón.

A két párt tíz pontban foglalta össze választási elképzeléseit. Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje - aki az elégedetlenek koalíciójaként hivatkozott az együttműködésre - azt mondta: céljuk, hogy a közösségi közlekedés valódi alternatívaként jelenjen meg, a finanszírozás közös állami és fővárosi felelősség legyen, megszűnjenek a kiszervezések, és azonnal meginduljon a 3-as metró felújítása. Hozzátette: a zöldebb, élhetőbb főváros érdekében egy 100 hektáros zöldterületet hoznának létre, amelyre 100 évig építési tilalom lenne érvényben.

Istvánffy András, a 4K! elnöke arról beszélt: Pesterzsébeten pártja adja a polgármesterjelöltet, s a fővárosi kompenzációs lista negyedik helyére is ők jelölnek. Az ellenzéki politikus célként jelölte meg a korrupció felszámolását.

A programpontok között említett egy szociálisbérlakás-programot, óvodaépítéseket és ingyenes sportpályák építését. Istvánffy András a főváros súlyának erősítését tartotta fontosnak a kerületekkel szemben, s ehhez a mostani jogkörök felülbírálását szorgalmazta. Ismertette azt is: úgynevezett részvételi költségvetéseket dolgoznának ki, amelynek lényege, hogy a források tíz százalékáról helyi lakosok dönthetnének, s azt szociális és infrastrukturális feladatokra lehetne költeni.

A két párt a III., a XI., a XIV., a XV., a XVI., a XVII., a XX., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben indul közösen.

A 4K! elnökét kérdezték arról is, hogy a drogliberalizáció kap-e szerepet programjukban, ezt azonban országos ügynek minősítette, amely nem része programjuknak. Hozzátette: vannak a két párt között véleménykülönbségek más pontokban is, de most arra koncentráltak, amiben egyetértenek.

Csárdi Antal a baloldali összefogást firtató kérdésre reagálva azt mondta, az érintett pártok nem tesznek mást, mint hatalomban kívánják tartani azt a lejáratódott politikai közeget, amelyre nincs szüksége ma Budapestnek.

/MTI/