Elnökség

Istvánffy András, elnök

1981-ben születtem Budapesten. Középiskolába a belvárosi liberális ELTE Trefort Ágoston Gyakorlósikolába és a budai konzervatív Baár-Madas Református Gimnáziumba jártam, és az ELTE magyar-kommunikáció szakán szereztem diplomát. Dolgoztam nyelvészként az MTA Nyelvtudományi Intézetében, sajtósként civil szervezetnél és kisvállalkozásnál, és önkénteskedtem egy évet Dél-Amerikában.

Több mint kilenc éve aktivistáskodom különböző civil mozgalmakban. A 4K! egyik alapító tagja vagyok, 2009 óta a mozgalom koordinátora.

Egy olyan társadalomban hiszek, ahol az egyéni érdekek nem írhatják felül a közösségi érdekeket. Közéleti tevékenységem során az érdekel a legjobban, hogyan lehet felszabadítani a közösségi kezdeményezőkészséget, hogyan lehet elérni azt, hogy az emberek valóban részt tudjanak venni a közös világuk kialakításában.

Kontakt: istvanffy.andras@negyedikkoztarsasag.hu

 

Bassa Zoltán, alelnök

Budapesten születtem 1971-ben, közgazdász vagyok. Két leánygyermekem van, három nyelven beszélek. Egy tanácsadó cégnél dolgozom, szakmai pályafutásom Japánhoz kötődik. A kilencvenes években számos baloldali radikális, antirasszista, globalizációkritikus mozgalomban szereztem tapasztalatot és élményeket. A 4K!-ra a párttá alakulás bejelentésekor figyeltem fel és alapító tag lettem. Eredetileg az Alapprogram vonzott a 4K!-ba, de később rengeteg kiváló embert ismertem meg itt, ami tovább erősítette a kötődésemet. Nyugat-Pest megyében területi elnökként tevékenykedtem. Pest megye 3. sz. választókerületében országgyűlési képviselőjelöltként indultam a 2014-es választásokon. Az elnökségen belül elsősorban szervezéssel, tag- és aktivistatoborzásunk koordinálásával foglalkozom. Szilárdan hiszek abban, hogy az emberek valójában nem birkák. A körülmények, a szabályok megváltozásával, értelmes viták útján a legtöbben meg tudnak változni és ők maguk is képesek változtatni.

A 4K! szervezéséért,  tag- és aktivistatoborzásunk koordinálásáért vagyok felelős alelnökként.

Kontakt: info@negyedikkoztarsasag.hu

Györki zsuzsa, alelnök

15 évesen kezdtem dolgozni, voltam gyorsétteremben kasszás, csapos a Szigeten, fordítottam műszaki leírásokat, voltam anyagbeszerző, idegenvezető és a magyar reklámszakma minden bugyrát megjártam: vezettem csapatot, feleltem milliárdos bevételért. Sosem értettem a "túl nagy az igazságérzeted" kifejezést és nagyon szívesen dolgoznék már egyszer valóban tisztán, bejelentve. Nem vagyok értelmiségi, nem vagyok civil aktivista, nem vagyok politikus, egyszerűen csak egy normális országban szeretnék élni, ezért kerültem a 4K! közelébe évekkel ezelőtt még a Millás időkben.
Se civil aktivista, se politikus nem vagyok, egyszerűen csak egy normális országban szeretnék élni. Nem érzem magam forradalmárnak abban az értelemben, hogy a mindennapi életben sem magát a rendrakást élvezem, hanem azt, ha már rend van a lakásomban. Emiatt vettem részt eddig civil tevékenységekben.
Húsba vágóan fontosnak tartom a gazdaság kifehérítését, azt, hogy rendesen bejelentett munkahelyeken lehessen dolgozni. Erről mindenki sokat tudna mesélni a mai kis- és középvállalkozások világából.

Alelnökként a pártigazgatói feladatokért és a kommunikáció összefogásáért vagyok felelős.

Kontakt: sajto@negyedikkoztarsasag.hu

Nagy András, alelnök

1984-ben születtem Szombathelyen, 18 évesen költöztem Budapestre. Azóta a fővárosban élek, de havonta többször hazalátogatok. A Budapesti Gazdasági Főiskolán végeztem, ezután dolgoztam nagy multinál, nagy multinacionális ügynökséghálózat kis helyi tagjánál, voltam munkanélküli háromnegyed évig, azóta szabadúszóként dolgozom az egyszemélyes kisvállalkozásomban.

Szeretek aktívan részt venni a körülöttem lévő világ megismerésében és értelmezésében, több blogot is írok és szerkesztek közéletről, régi neonfeliratokról, Budapest ismeretlenebb oldaláról turistáknak. A szombathelyi Critical Mass mozgalom egyik alapítója és aktív tagja vagyok.

2007 őszén, a megalakulást követően 1-2 hónappal csatlakoztam a 4K!-hoz, azóta folyamatosan aktívan részt veszek a szervezésben. Nagyon lelkesít, hogy azóta is olyan emberekkel vagyok körülvéve, akik hasonlóan gondolkodnak, és ezt a gondolkodást tettekre is váltják. Az alapján, amit az elmúlt években tapasztaltam a 4K!-ban, hiszek abban, hogy tényleg végigvisszük ezt a projektet és végül létrejön Magyarországon az a negyedik köztársaság, aminek a gondolata miatt annak idején csatlakoztam a mozgalomhoz.

Alelnökként a programalkotás koordinálásáért és a területi szervezetek működésének összefogásáért vagyok felelős.

Kontakt: nagy.andras@negyedikkoztarsasag.hu

 

Völgyesi Krisztián, alelnök

1979-ben születtem Csepelen, ide jártam iskolába is. Középiskolába a Kolos Richárd Műszaki Szakközépiskolába jártam, de félbehagytam a tanulmányaimat, hogy elmenjek dolgozni, ezzel segítve édesanyámat és kisöcsémet, ugyanis édesanyám gyes után már nem talált sehol állást. Munka mellett érettségiztem majdnem kitűnőre 2008-ban, majd OKJ-s képzésen számítógéprendszer-karbantartó képzettséget szereztem. Dolgoztam Burger Kingben, a Petőfi Csarnokban, voltam világosító és rock klubban DJ is, vezettem gépkocsit a Magyar Postánál, hosszú évek óta vagyok buszsofőr, bár a BKV Zrt-től a 4K!-s tevékenységem miatt kirúgtak, ezért ugyan másik vállalatnál, de jelenleg is autóbuszvezetőként dolgozom.

A 4K!-val a párttá alakulás meghirdetésének időszakában ismerkedtem meg, amikor már készültem Hollandiába költözni. Az alapelvek és az Alapprogram tervezetének elolvasása után úgy döntöttem, hogy amíg el nem utazom, addig részt veszek a munkában, mert szimpatikus, és végre olyan gondolkodással találkoztam, mint az enyém. Korábban nagyon hiányoltam ezt a fajta hozzáállást.
Az alakuló kongresszusra már tudtam, hogy az elutazás csúszni fog.

A rendszer hibáit gyerekkorom óta folyamatosan megtapasztalom, tanulóként és munkavállalóként is. Saját példámból tudom, hogy nagyon nagy lelkierő és szerencse is kell ahhoz, hogy kitörjön valaki abból a környezetből, ahova született, és ebben ez az ország, ez a hatalom semmiben sem segíti. Ezért kezdtem el politizálni, ezen akarok változtatni!

A 4K! szervezéséért,  tag- és aktivistatoborzásunk koordinálásáért vagyok felelős alelnökként.

Kontakt: info@negyedikkoztarsasag.hu