Mitől lesz jobb az életed a patrióta Magyarországon?

A közügyekben

Visszahívhatod a polgármesteredet és a képviselőidet, ha megszegik a választási ígéreteiket vagy ellopják a közvagyont.

Részt vehetsz annak eldöntésében, hogy az önkormányzatod az egyes közös ügyekre mennyi pénzt költsön. Ezt hívják részvételi költségvetésnek.

Az országgyűlési választáson nem csak egy pártra tudsz szavazni, hanem bele tudsz szólni abba is, hogy az általad választott párt listáján ki legyen előkelőbb helyen és ki legyen hátrébb.


A mindennapi életben

Az alapvető élelmiszerek olcsóbbak lesznek, mert alacsonyabb lesz az áfájuk, mint a többi élelmiszernek.

A közösségi közlekedés ára nem fogja az átlagkereset 10-15%-át elvinni.

Az állam nem fog bürokratikus akadályokat gördíteni az elé, hogy közvetlenül a termelőtől vásárolhass élelmiszert, hanem még meg is fogja könnyíteni.


A munkahelyeden

Nem kell kivándorolnod ahhoz, hogy tisztességesen boldogulhass és családot tudj alapítani.

Amikor munkát vállalsz, akkor nem az lesz magától értetődő, hogy nem jelentenek be, vagy csak minimálbérre jelentenek be, hanem hogy minden papírod rendben lesz. Így járni fog neked az egészségügyi ellátás és lesz nyugdíjad is.

Munkavállalóként erős jogokat fog garantálni neked a törvény, amelyek nem csak papíron léteznek majd, mint a mostaniak. Erősebb piacellenőrző és szabályozó hatóságok fogják garantálni, hogy a munkavállalói jogaid a gyakorlatban is érvényesüljenek. A szakszervezeteknek nagyobb súlya lesz az érdekegyeztetési folyamatokban.


Amikor adózol

Az adórendszer egyszerűbb, átláthatóbb és kiszámíthatóbb lesz, nem fog évente össze-vissza változni.

Progresszív személyi jövedelemadó lesz, vagyis ha kevesebbet keresel, arányaiban is kevesebbet kell befizetned, mint a gazdagabbaknak.

A munkaadódnak kevesebb járulékot kell majd befizetnie utánad, így motiváltabb lesz a foglalkoztatásodra.


Otthon

Nem kell mindenáron lakást venned, mert több közösségi tulajdonban lévő bérlakás lesz. Ezen felül bérlőként és lakást kiadóként is sokkal védettebb leszel, mint most, mert új, szigorúbb szabályozás lesz.

A lakásod energiahatékonyságát célzó felújítást állami támogatással tudod majd megcsinálni. Így kisebb lesz a rezsid.


Az iskolában

Ha szegény családban nősz fel, akkor is lesz esélyed arra, hogy bejuss a felsőoktatásba és diplomát szerezz.

A gyermeked számára az általános iskolában és gimnáziumban nem fog néhány évente össze-vissza változni az oktatási irányvonal és módszer.

Gyermekeid pedagógusainak anyagi megbecsülése radikálisan jobb lesz, mint most, tehetséges és felkészült emberek fognak foglalkozni vele.


Vállalkozóként

Vállalkozóként a gazdaság kifehérítése miatt nem kell iszonyatos energiákat fordítanod bonyolult könyvelési trükkökre a puszta túlélés érdekében.

Kiszámítható üzleti környezetben tudsz dolgozni és tervezni, mert az állam társadalmi és szakmai konszenzusra építő, hosszú távú gazdaságfejlesztési stratégiát fog követni.

Ha a társaiddal szövetkezetet akarsz alapítani, az állam adókedvezményekkel és támogatásokkal fog segíteni.

Ha vállalkozást vezetsz, kevesebb bürokráciával kell megküzdened, kevesebb lesz az adminisztratív kötelezettséged, és egyszerűbb lesz az adózás.


Ha érdekel, hogyan lehet ezt megvalósítani, olvasd el az Alapprogramunkat!