Mit kell tudni a 4K!-ról?

A 4K! - Negyedik Köztársaság új, patrióta, szociáldemokrata párt. A "szabad - közösségi - patrióta" értékhármas mentén képzeljük el a jövőt. Célunk, hogy alulról szerveződve, közösen, mi, hétköznapi emberek hozzunk létre egy olyan Magyarországot, ahol a politikusok nem az emberek feje fölött döntenek kardinális kérdésekben.

Valóban új párt vagyunk, nem pedig bukott politikusok visszatérési kísérlete. Alapítóink korábban más pártban nem vállaltak szerepet, kizárólag civil szerveződésekben. Nem kalandorok pártja vagyunk, 2007 és 2012 között ifjúsági mozgalomként működtünk. Mi teljesen alulról szerveződünk, részvételi döntések születnek és a tagoknak valóban van beleszólásuk a párt irányvonalába.

Azok pártja vagyunk, akiknek elegük van az elmúlt 25 év ámokfutásából, de nem akarnak szélsőjobbosokra szavazni. Mi nem a diktátorok vagy oligarchák uralmát akarjuk, hanem azt szeretnénk elérni, hogy a közösség dönthessen saját sorsáról.

A 4K! olyan párt, ahol nem a politikusoké és a pártkatonáké a terep, hanem a tenni akaró hétköznapi embereké.

Mi valódi, új köztársaságot akarunk. Szociáldemokraták vagyunk, de nincs közünk sem az MSZP-hez, sem Bajnaihoz, sem pedig Gyurcsányhoz. Visszahívható képviselőket, megfizethető adókat, szociális igazságosságot, fejlesztő államot és valódi önkormányzatiságot akarunk.

Mi patrióta Magyarországot akarunk, ahol mindenkinek lehetősége van boldogulni és részt venni a döntésekben! Mi Magyarország valódi megújulására szerveződünk.