A NAV feljelentette rágalmazásért a 4K!-t, a 4K! megismételte az akciót

2014. július 12.

A NAV meglepő módon feljelentette a 4K!-t rágalmazásért, amiért még a télen Kiemelt Ügyek Eltussolása Igazgatóság feliratú táblát helyeztek ki az aktivisták az adóhatóság székházára.

Teljesen alaptalannak tartjuk a rágalmazás vádját, ezért ma ismét kihelyeztük ugyanazt a táblát, amiért a NAV feljelentett minket.

A 4K! télen az akcióval egy időben aláírásgyűjtést indított azért, hogy az áfacsalási botrányban a NAV folytassa le újra azt a belső vizsgálatot, amelyet állítólag egyetlen hétvége alatt elvégzett a hatalmas szervezeten, majd mindent rendben lévőnek talált.

Ezúttal a táblát kiegészítettük a Kormányzati Nyomásgyakorló Főosztály felirattal.

Az akcióról készült fotók a baloldali képre vagy IDE kattintva tekinthetőek meg.

 

 

 

Együttpisiléssel demonstrált a 4K! a közvécék hiánya miatt Szegeden

2014. július 1.

Még a 4K!-hoz képest is rendhagyó akcióval hívtuk fel a figyelmet Szegeden egy helyi problémára: nincsenek közvécék a városban, miközben a rendőrség esténként sportot űz a fiatalok bírságolásából. Az problémáról az RTL Klub hétfő esti Híradója is beszámolt és interjút készítettek Podolcsák Balázzsal a 4K! szegedi koordinátorával.

/Fotó: szegedma.hu/

Szentendrei információs tábla kihelyezés

2014. június 19.

A 4K! aktivistái pénteken lokálpatrióta hekkelést hajtottak végre Szentendrén. Egy évek óta – „Információ” felirattal - üresen álló csővázra saját készítésű táblát helyeztek ki. Sajnos az önkormányzat elmulasztotta használni ezt a jól látható felületet, amely a HÉV állomásnál található. A részvételi demokrácia jegyében a táblán a „Jegyzet” c. részre az arra járók is felírhatják, hogy még milyen hasznos információt tartanak fontosnak Szentendrével kapcsolatban.

Az Orbán-rendszer és a nagyvállalatok a hétköznapi emberek ellen

2014. június 18.

Azok után, hogy az Origo egyik szerkesztőjét kirúgták a Telekom nagykutyái, még pontosabban tudjuk, hogy mit jelentenek azok a stratégiai szövetségi megállapodások, amelyeket az Orbán-kormány a nagyvállalatokkal kötött.

Azt jelentik, hogy az állam és a nagyvállalatok erőiket egyesítve tiporják sárba a jogainkat. Nemcsak a sajtószabadságról van szó. Nemcsak a szólásszabadságról van szó. Ez a szövetség a maradék méltóságunkat támadja. 

A Munka Törvénykönyve megfosztotta jogaik nagy részétől a dolgozókat.

Ebben a helyzetben végképp félrevezető dolog a reklámadó miatt sajnáltatni a nagyvállalatokat. Úgy tűnhet, mintha az Orbán-kormány támadná őket. Valójában továbbra is folyik a mocskos háttéralku, és minimum 23 óra 30 percen át a szenny a legtöbb csatornából. Nemzetgazdasági szinten pedig nevetséges összeg folyna be a reklámadóból.

A vállalatok döbbenetesen alacsony profitadót fizetnek, miközben vérlázítóan alacsony fizetéseket adnak dolgozóiknak, pedig munkájuk nélkül nem tudnának működni. A reklámadó hókusz-pókusz, egy szánalmas színjáték, hogy megtévesszenek. A társasági adó kulcsát kell megemelni és adóalapját szélesíteni egységesen az egész EU-ban.

Ki kell állnunk nemcsak a médiamunkások, hanem minden dolgozó jogaiért és megélhetéséért! Ha azt hisszük, hogy ez elképzelhető úgy, hogy az Orbán-kormányt kritizáló tévé-csatorna előtt tapsikolunk, akkor nagyon tévedünk. Ki kell nyitnunk a szánkat, meg kell szerveznünk az ellenállást, a mozgalmat, a szakszervezetet a magunk környezetében, mert csak így érhetünk el valamit.