„Ne váljunk szörnyetegekké” – Bemutattuk választási programunkat!

2014. február 8.

Mai, budapesti rendezvényünkön bemutattuk a 4K! „Új társadalmi szerződés” címet viselő választási programját. A 100 oldalas, 12 fejezetből és 416 konkrét intézkedésből álló programot Istvánffy András, a 4K! elnöke, Nagy András alelnök és Papp Réka Kinga szóvivő mutatta be.

Istvánffy András elmondta: „A programunk, új alapokra helyezi az adórendszert és a lakásrendszert, új külpolitikai és gazdaságfejlesztési irányt jelöl ki, radikálisan kiterjeszti a dolgozók jogait, a mezőgazdaságban átalakítja a jelenlegi birtokszerkezetet, új alapokra helyezi a biztonságpolitikát, megtisztítja a kulturális életet a pártpolitikától, de mi a mottójául mégis egy ismeretlen kommentelő magvas gondolatát választottuk:

„A 4K!-nak nincs más programja, csak a fű legalizációja.”

A 4K! elnöke elmondta továbbá azt is, a program egyik fő eleme a politikusok visszahívhatósága, amire azért van szükség, hogy „ne váljunk szörnyetegekké.”

Nagy András alelnök a 4K! új adórendszerre vonatkozó elképzeléseit mutatta be. Beszédében elmondta: „A 4K! által kidolgozott személyijövedelemadó-rendszer biztosítja a megélhetést a dolgozóknak a 0%-os SZJA bevezetésével havi bruttó 200 ezer forint alatt, amivel a dolgozók nagy többsége jól jár. Megszüntetjük az igazságtalan egykulcsos adót, és többkulcsos, sávos adórendszert vezetünk be:  havi 200 és 300 ezer között 35%, havi 300 ezer fölött 40%. Sávos, tehát csak az adott jövedelmi sávba eső rész adózik magasabban. Ez ugyanannyiba kerül, mint az egykulcsos adó, de a gazdagok helyett a kevesebbet keresők járnak jobban. A gyakorlatban ennek az adórendszernek a bevezetése azt jelenti, hogy a havi bruttó 350.000 forintnál kevesebbet keresők ezzel a rendszerrel többet vihetnek haza mind annál, amit a Gyurcsány-Bajnai időszakban, mind annál, amit az Orbán-kormány idején kerestek.”

Nem táblázatban méricskéljük a szavazatokat, hanem értékeket képviselünk

2014. február 7.

Tegnap este Papp Réka Kinga, szóvivőnk az Echo TV stúdiójában járt. A teljes videót ide vagy a képre kattintva tudod megnézni, Rékát 09:00-tól láthatod.

Réka elmondta: „Nekünk az a fontos, hogy ebben az országban a hétköznapi emberek tudjanak élni, ne kelljen elmenni külföldre.”

Műsorvezetői kérdésre szóvivőnk elmondta: egy teljesen új személeltet szeretnénk bevinni a magyar politikába.
„Az a cél, hogy létrehozzunk egy olyan képviseletet a parlamentben, amelyik azokat a baloldali értékeket fogja vinni, újra elmondani, a fejét verni az elitnek vele, amelyekről eddig nem volt szó az elmúlt 24 évben.”

Réka azt is kijelentette: mi nem szélforgó-politizálást folytatunk, hanem elvek, értékek mentén határozzuk meg magunkat:
„Lehet, hogy ebben hibázunk a hagyományos politikai logika szerint, de nem néztük meg táblázatban, hogy hány szavazatot fogunk egyes ügyek miatt elveszíteni. Ennek én örülök, hogy az értékeinket képviseljük.”

A 4K! budapesti jelöltjei

2014. február 7.

A 4K! - Negyedik Köztársaság bemutatta budapesti egyéni képviselőjelöltjeit.

Langer Ármin, a budapesti 1. evk. jelöltje

Az új választási rendszerben az egyik legérdekesebb új választókerület a belvárosi, amely a teljes I. és V. kerületet, a VIII. kerület körúton belüli részét, valamint a IX. kerület belső részét egyesíti. Az itteni jelöltek névsora is különleges: a Fidesz Rogán Antalt, az MSZP-DK-Együtt a Millás Juhász Péter Gyurcsány miatti visszalépése után Kerék-Bárczy Szabolcsot, az LMP Schiffer Andrást, a Jobbik Hegedűs Lórántnét indítja.

A 4K! a belvárosi választókerületben Langer Ármint indítja, aki jelenleg a Potsdami Egyetemen hallgat zsidó teológiát és a berlini rabbiszemináriumon rabbijelölt. Langer Ármin rendszeres publikációi mellett több emberjogi és rendszerkritikus civil szervezetben vett részt önkéntesként, többek között a Magyar Fokhagymafront alapítója.

Tatabányai túra pénteken

2014. február 7.

Országjárásunk folytatásaként Tatabányán február 7-én, pénteken tartjuk a következő fórumot. A találkozón részt vesz Mezei Dávid alelnök és Szalai Roland alelnök. A fórum, melyet az Oázis Étteremben tartunk (Gál ltp.), 18:00-kor kezdődik. A nyílt vitán sok érdekes témáról esik szó, többek között a képviselők visszahívhatóságáról, az új választási rendszerről, a marihuána legalizációjáról, az oligarchák uralmának a megtöréséről és a részvételi költségvetésről is. A helyszínen lehetőség nyílik aláírni kezdeményezésünket az ezermilliárdos ÁFA-csalás kivizsgálását követelve.

4K! a januári médiában

2014. február 6.

2014 választási év. Ennek megfelelően a belpolitikáról szól minden:

Összeállt a jó öreg MSZP-SZDSZ koalíció, ezzel a bedarálta a szépreményű Milla és Szolidaritás mozgalmakat. A Jobbik titokban az orosz érdekeket képviseli, a Fidesz pedig tovább titkolózik NAV és Paks ügyben.

A 4K! viszont megy előre, nyilvántartásaba vettek minket a választásokra, járjuk az országot folyamatosan, megérkezett Papp Réka Kinga, bemutattuk országos listánkat és az általunk indított legalizáció pedig önálló életre kelt.