Írj alá a 4K! és az LMP önkormányzati jelöltjeinek!

2014. augusztus 27.

Augusztus 25-e és szeptember 8-a között zajlik az aláírásgyűjtés az önkormányzati választásokra. Ennek keretében a 4K! önkormányzati képviselőjelöltjei is gyűjtik az aláírásokat. A mostani önkormányzati választásra a 4K! több településen is együttműködési megállapodást kötött az LMP-vel, és a 4K!-s jelöltek az LMP színeiben indulnak a választáson. Közös programot képviselünk és közös kampányt folytatunk az LMP-vel.

Ha itt van az állandó lakcímed, tudod támogatni az aláírásoddal a 4K! önkormányzati jelöltjeinek indulását:

4K!-LMP szövetség a valódi fordulatért Székesfehérváron is

2014. augusztus 26.

Szövetségben indul a Lehet Más a Politika és a 4K! - Negyedik Köztársaság az önkormányzati választáson Székesfehérváron is.

A megállapodás értelmében 12 területi egyéni választókörzetben az LMP, kettőben pedig a 4K! indít jelöltet a rendszerkritikus oldal képviseletében 2014 őszén. A két párt közös kompenzációs listát állít a városban, melyen mind LMP-s, mind pedig 4K!-s képviselőjelöltek is helyet kapnak. A listát a szervezetek közös polgármester-jelöltje, Bialkó László Gergő újságíró vezeti.

A 4K!-LMP szövetség közös Székesfehérvár-programban fogalmazta meg helyi célkitűzéseit. Az együttműködés ezek közül is kiemelt hangsúlyt fektetne a helyi részvételi költségvetés mielőbbi bevezetésére, Székesfehérvár mihamarabbi egyetemvárossá fejlesztésére, és a zöldterületek méretének drasztikus növelésére, közösségi kertek létrehozására.

Közösségi bérlakásprogramot indítana a 4K! és az LMP

2014. augusztus 24.

Az októberi önkormányzati választáson tíz budapesti kerületben együttműködő két párt szerint 10 ezer magántulajdonú bérlakás bevonásával számol, a feltételeket a főváros garantálná.

Istvánffy András, a 4K! elnöke a sajtótájékoztatóan arról beszélt, hogy az elmúlt 24 év mindenkori elitje fővárosi és kormányzati szinten is hibás lakáspolitikát folytatott: kizárólag a tulajdonszerzést támogatták. A bérlést előnyben részesítő szemléletváltást a kormánynak is elő kell segítenie, hiszen amellett, hogy Budapesten a lakások tíz százaléka üresen áll, a fiatalok például megfizethető bérlakások hiányában nem tudnak elköltözni otthonról – húzta alá.

Miskolcon is együtt a 4K! és az LMP

2014. augusztus 21.

Az LMP és a 4K! Miskolc mind a húsz egyéni választókerületében jelöltet állít és megkezdi az aláírásgyűjtést hétfőn - közölte Schiffer András, az LMP társelnöke csütörtökön Miskolcon.

A sajtótájékoztatón részt vett Tyetyák Zoltán képviselőjelölt, a 4K! miskolci koordinátora is.

Csontos Róbert polgármesterjelölt kiemelte, „a nyugodt erőt” szeretnék képviselni, és nekik minden ember fontos Miskolcon. Schiffer András hozzátette, itt is készek az együttműködésre a 4K!-val.

A telepfelszámolás ügyével kapcsolatban legnagyobb problémának azt nevezték, hogy a helyi közösségekkel semmiféle érdemi egyeztetést nem folytattak. Ez egyszerűen lelkiismeretlenség, alávaló dolog, semmit nem old meg, a szociális válságot, a problémát pedig áttolja a jelenlegi városvezetés más településekre.

/fotó: J.Á. minap.hu/

Szegeden is van együttműködés a 4K! és az LMP között

2014. augusztus 14.

A 4K! és az LMP Szegeden is együtt indít képviselőjelölteket az október 12-i önkormányzati választásra.
A közös polgármesterjelölt Málovics György megyei pártelnök, közgazdász egyetemi oktató. A cél, hogy két képviselőt küldjenek a szegedi közgyűlésbe.

Podolcsák Balázs, a 4K! helyi koordinátora elmondta, azért nehéz ma egy oligarchiaellenes közösségnek képviselőjelölteket keresnek, mert az emberek félnek, hogy elveszítik munkahelyüket. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon az valamit jól csinál, akinek félnie kell.