Az off-shore pénzeket a menekültek megsegítésére kell fordítani

2015. június 24.

A szerb határra húzott értelmetlen kerítés helyett a letelepedési kötvény-program átalakításával kell kezelni a menekültek és a bevándorlók kérdését.

A kormány jelenleg nyíltan különbséget tesz a gazdag és a szegény bevándorlók között. Az előbbieket állampolgárság szerzésére bátorítja, az utóbbiak ellen gyűlöletkampányt folytat.

A 4K! szerint le kell állítani a letelepedési kötvények kibocsátását, mivel azok amúgy is csak néhány kormányközeli off-shore cég gátlástalan nyerészkedését szolgálják. Ehelyett egyszeri, 30 000 euró körüli összegért lehetne megvásárolni az állampolgárságot, és ezt a pénzt a szegény menekültek és bevándorlók támogatására kell fordítani.

Európai szinten azért kell küzdeni, hogy amíg a menekültek száma erősen nő, addig az Európai Unió növelje a helyzet kezelésére adott támogatásokat. Amíg az EU képtelen kialakítani egy valóban működő közös menekült- és bevándorlási politikát, legalább ne hagyja cserben a határán fekvő országokat, köztük Magyarországot, ahova nagyobb számban érkeznek menekültek és bevándorlók.

Ezeket a forrásokat felhasználva biztosítani kell a menedékkérési ügyek gyorsabb elbírálását, emberivé kell tenni a menekülttáborokat, a valóban Magyarországra bevándorolni szándékozók számára nyelvtanfolyamokat és más, a beilleszkedésüket segítő képzéseket kell indítani.

Egyértelművé kell tenni, hogy Magyarországon örömmel látjuk azokat, akik szívesen helyezkednek el hiányszakmákban, élettel töltenek meg kihaló településeket vagy új vállalkozásokat indítanak.

 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!