Mit akar a 4K!

Patrióta Magyarországot,

amely nem a gazdasági és politikai elité, hanem hétköznapi embereké.

Részvételi demokráciát, új alkotmányt,

hogy az emberek valóban ellenőrizni tudják a politikusaikat, bele tudjanak szólni az életüket érintő helyi döntésekbe, és hogy valódi társadalmi részvétellel kialakított, mindenki által elfogadott, a részvételi demokráciát és a szociális jogokat garantáló alkotmánya legyen az országnak.

Nagy adóreformot,

hogy aki akar, tisztességesen tudjon boldogulni, a dolgozóknak ne kelljen borítékban kapniuk a fizetésük felét, a vállalkozóknak ne kelljen trükközniük a könyveléssel, és egyszerű, kiszámítható és szolidáris adórendszerünk legyen, ami megadóztatja a gazdagokat és nem változik össze-vissza minden évben.

A dolgozók jogainak erősítését,

hogy a munkavállalók ne szabadon használható tárgyak legyenek, hanem valódi jogaik legyenek a munkahelyükön, és ha úgy döntenek, könnyen indíthassanak dolgozói tulajdonban lévő vállalkozásokat, szövetkezeteket.

Fejlesztő államot,

hogy a magyar gazdaság ne stratégia nélkül sodródjon, hanem olyan széles szakmai és társadalmi konszenzusra épülő, hosszú távú terv alapján fejlesszük az országot, ami húzóágazatokat jelöl ki, kiszámítható üzleti környezetet teremt és összehangolja az oktatást és a beruházásokat.

A 4K! teljes Alapprogramját itt tudod elolvasni. A 2014-es választási programunkat, az Új társadalmi szerződést itt éred el.