A politikusbűnök ne évülhessenek el!

2015. április 15.

A 4K! aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a politikusok által hivatali idejükben, a hivatalukkal kapcsolatban elkövetett bűntettek soha ne évülhessenek el.

Miért van erre szükség?

Az emberek régóta megértették, hogy a hatalmi ágak szétválasztása errefelé csak a tankönyvekben létezik. Valójában a politikai osztály nem csak a pénzügyi világgal fonódott szorosan össze, ahogy a mostani brókerbotrányok mutatják, hanem az ügyészséggel és az igazságszolgáltatással is.

Az elszámoltatás a rendszerváltás óta emiatt mindig elmaradt. A felelősségre vont politikusok a kapcsolati hálójuknak, az általuk birtokolt információknak és a háttéralkuknak köszönhetően mindig megúszták az igazi büntetéseket.

A társadalmat megtisztító katarzis lényegében 1956 óta folyamatosan elmarad.

Nagyon sokan hittek benne, hogy a szocik bukása után valódi és korrekt elszámoltatás lesz. 2010 után ez nem történt meg.

Egyre többen tartanak most már attól, hogy bár Orbán és társasága egy ponton kénytelen lesz kiengedni a kezéből a kormányrudat, a távozásuk pont olyan lesz, mint az állampárté 89-ben: rendezett levonulás a színről, miközben kimentik a felhalmozott vagyont, és a háttérben óriási befolyást tartanak meg.

Azonban semmilyen befolyás és hatalom nem tart örökké.

Akik holnap még megúszhatják a dolgokat, holnapután már nem lehetnek biztosak benne.

Annak érdekében, hogy a tisztességes elszámoltatásra egy nap biztosan sor kerülhessen, szükség van arra, hogy a politikusbűnök soha ne évülhessenek el!

 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!