Görögország megvédte a demokrácia és a szolidaritás alapértékeit

2015. július 5.

A 4K! és az Európai Baloldal örömmel üdvözüli a görög nép döntését, amellyel megvédték a demokrácia és a szolidaritás alapértékeit, nemet mondtak a megszorításokra és a diktátumra.

Holnaptól még nagyobb erővel küzdhetünk egy szociális és demokratikus Európáért, amely képes lesz meghaladni a neoliberális politikát, emberhez méltó életet biztosítva minden európai számára. A görög forradalom hazánk számára is példa, hiszen mi is illegitim adósságokat nyögünk, miközben megszorító programokkal ássák alá a társadalmunkat és a gazdaságunkat.

Köszönetünket fejezzük ki a baloldali görög kormánynak és testvérpártunknak, a Szirizának, hogy a példátlan külső beavatkozás és médiakampány ellenére lehetőséget adtak a görög népnek, hogy saját kezébe vegye sorsát. Ez a történelmi tett egész Európa jövőjét befolyásolhatja.


Európai Baloldal
4K!

Görög OXI, vagyis NEM feliratok kerültek ki a görög népszavazás napján az Európa Bizottság hivatalos magyarországi képviseletére, a budapesti Millenáris park oldalában található Európa Pontra.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!