Néhány gondolat a köztulajdon lenyúlásáról

2016. március 4.

Pataki Viktor írása. A szerző a 4K! Országos Bizottságának tagja.

A köztulajdon mindig is a nép közös érdekét szolgálta. Ez a tulajdon az ország jólétét hivatott biztosítani, szemben a magántulajdonnal, melynek célja a végtelen és féktelen halmozás.

A köztulajdont azonban a rendszerváltás óta megerősödött maffiakormányok folyamatosan lecsapolták, és jelenleg is károsítják a magyar népet, többek között a földprivatizációnak nevezett szabadrablással, és azzal, hogy az MNB-alapítványok pénze „elveszti közvagyon jellegét”. A Fidesz-kormány saját véleménye szerint ezt a „polgári értékrend” kiteljesedése érdekében teszi, de jelentsen ez akármit, a társadalmi egyenlőtlenségek csak nőnek, a középosztály lecsúszóban, a közintézmények pedig romokban vannak – a NER polgári Magyarországa egy hazugság, politikájuk megbukott.

A hazánkon átvándorló tömegek miatt a figyelem teljes mértékben elterelődött az állami földek eladásáról, amelyet Lázár „öszödi beszéde” se tudott a felszínre hozni. Lázár beismerte, hogy a Fidesz kormánya ugyanolyan korrupt mint a volt MSZP-kormányok, ezért mond le inkább a kormány több mint 380 ezer hektár földről. 

A 4K! szerint erre nem megoldás az, hogy ködös pályázatok útján korrupt pártkatonáknak adják el inkább a köztulajdonban álló földeket.

A maffiakormányok az elmúlt 26 évben arra törekedtek, hogy kialakítsák az éppen aktuális kormány kegyétől és juttatásaitól függő rétegeket. Egymás ellen fordították azokat az átlagembereket, akik kénytelenek voltak megélhetésük érdekében behódolni ezeknek az eszement rendszereknek. Ennek a káros folyamatnak az eredménye például a silány mai magyar politikai kultúra.

Hab a tortán a kormánypártok által megszavazott törvénymódosítás, mely 200 milliárd forint közpénz mozgását rejtené el a szemünk elől. Ez azt jelenti, hogy abból az adóból, melyet mi, hétköznapi emberek befizetünk az államnak, ennyivel kevesebb pénz elszórását lehetne számon kérni a kormánytól. A módosítási javaslat vitáján amúgy 199 főből 19 jelent meg, továbbá a szavazás idején sem volt teljes a létszám, így a Fidesz-KDNP megszavazta az alkotmányellenes törvénymódosítást.

A 4K! kormányra kerülése esetén a pofátlan korrupciót elősegítő politikusok felelősségre lesznek vonva, és akár vagyonelkobzás eszközével is igazságot fog tenni, továbbá biztosítani fogja, hogy ne politikai hovatartozás, hanem valóban rátermettség alapján tudjanak a magyar emberek érvényesülni. Felül fogjuk vizsgálni a gyanús privatizációs szerződéseket, hogy visszaállíthassuk a közösség tulajdonának súlyát az országban, hogy a gazdagok helyett az alsó- és középosztály részesüljön hazánk javaiból. 

 

A 4K! antipárt, de miért?

2016. február 26.

A legtöbb ember azt gondolja, hogy egy párt egy hivatal vagy egy maffiacsoport, amely nem tesz mást, csak az adófizetők pénzét költi, elintéz ezt-azt okosba, és hadakozik a többi hasonló társasággal.

Ebben sok igazság van.

És amíg ez így lesz, addig szar országban fogunk élni, és mi nem fogjuk pártnak érezni magunkat.
 
A 4K! nem úgy működik, mint a parlamenti pártok.

Mi nem szívódtunk fel a választások után, mint a kampánytámogatásokat lenyúló kamupártok, hanem folytattuk a tevékenységünket akkor is, ha kisebb fordulatszámon tettük - a média és a pénzemberek támogatása nélkül.

A 4K! működését nem támogatja az állam sem.
 
Hétköznapi dolgozó emberek vagyunk, a saját időnkből áldozunk az élhető országért való küzdelemre.

És dolgozó emberek támogatnak minket, nem pedig gyanús cégek és oligarchák.

Akkor miért kell mégis pártnak lenni, civilkedés helyett?

Mert a rossz törvényeket csak pártként létező szervezetek tudják megváltoztatni.

Ha az oligarchapártokra hagyjuk a törvényhozást és csak a civil tiltakozásban hiszünk, akkor sajnos sosem fog érdemi változás történni.

Ezért van szükség antipártra.

 

Miért tilos egy természetes gyógyszer? - Nyílt levél a kenderről az egészségügyi államtitkárnak

2016. február 21.

A 4K! aktivistái a marihuána pozitív hatásait felsoroló plakátot tettek ki az államtitkárság épületére.Tisztelt Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán,
Egészségügyért Felelős Államtitkár úr!

Kérjük, hogy a szakmai szervezetek bevonásával indítsa el az indiai kender és a belőle készített gyógyszerek gyógyászati legalizációját!

Akiben egy csepp emberség van, nem nyugodhat bele abba, hogy egy természetes gyógyszer használatát ma Magyarországon akár börtönnel is büntethetik.

A marihuána orvosi felhasználása nem csak az USA számos államában, hanem Európa több országában is legális, például Ausztriában, Németországban és Csehországban. Több más államban is tervezik a legalizációját.

Az indiai kendert és származékait számos elterjedt betegség kezelésére használják. Sok beteg embernek segített már megelőzni az epilepsziás rohamokat, kezelte hatékonyan a migrénjét, vagy lassította a rákos daganatok növekedését. Hányinger-csökkentő és étvágygerjesztő hatása miatt széles körben használják a kemoterápia negatív mellékhatásainak csökkentésére is.

Semmi nem indokolja, hogy a magyar emberek ne részesülhessenek egy természetes gyógyszer pozitív hatásaiból.

A jelenlegi szabályozás embertelen, és beteg emberek életét nyomorítja meg.
Eközben történetek szólnak arról, hogy hazai orvosok szigorú titoktartást kérve ajánlják betegeiknek a kendert, illetve, hogy magyar emberek külföldről csempészik be a kannabisz alapú gyógyszereket.

Kérjük, vessen véget ennek az álságos helyzetnek, és indítsa el az indiai kender egészségügyi legalizációját.


Üdvözlettel,

Istvánffy András
elnök
4K!

/Kép: A 4K! aktivistái a marihuána pozitív hatásait felsoroló plakátot tettek ki az államtitkárság épületére./

A színvonalas közoktatás családi helyzettől függetlenül minden gyereknek jár

2016. február 15.

A közoktatásnak csökkentenie kell a társadalmi különbségeket és erősítenie kell a társadalmi mobilitást. Ezt a szerepét csak akkor tudja betölteni, ha a rendszer mindenki számára egyformán elérhető és egységes. Sajnos ennek jelenleg éppen az ellenkezője történik.

Az elitizmus csökkentése érdekében el kell törölni a szabad általános iskola választást.

Az elmúlt évtizedekben a szabad iskolaválasztás szegregációs folyamatokat indított el az alapfokú oktatásban is. A 4K! céljai közé tartozik, hogy felszámolja a szegregációt iskolák között és iskolán belül is. 

Ezért az általános iskolában a 4K! megszüntetné a szabad iskolaválasztást és körzeti alapon alakítaná át az iskolarendszert. A tanítási gyakorlatokat pedig kiterjesztjük bármely iskolára, szemben a jelenlegi elitista rendszerrel.
 
A cél egy olyan oktatási rendszer megteremtése, amely garantálja a minimumfeltételeket minden diák számára, de nem korlátozza a tehetséges diákok fejlődését. Ezt lehetségesnek tartjuk az iskolák és a pedagógusok önállóságának növelésével és különböző tanítási módszerek alkalmazásának lehetőségével.
 
A szabad oktatás azt jelenti, hogy a hozzáférést a tudáshoz szabaddá kell tenni kell mindenki számára!

 

A 4K! kezdeményezésére Pesterzsébet szolidáris a tiltakozó pedagógusokkal

2016. február 12.

"Ez egy olyan pillanat, amikor az települési önkormányzatoknak ki kell állniuk a pedagógusok mellett, hiszen a közoktatás minősége meghatározza országunk és gyermekeink jövőjét" - mondta Völgyesi Krisztián, a 4K! képviselője a pesterzsébeti önkormányzati képviselő-testület február 11-ei ülésén.

Kezdeményezésére a testület a következő állásfoglalást fogadta el:

"Pesterzsébet képviselő-testülete kinyilvánítja a tiltakozó pedagógusokkal való szolidaritását és támogatásáról biztosítja őket azon cél érdekében, hogy Magyarország közoktatása valóban gyermekeink jövőjét szolgálja."

A javaslatot támogatták az Együtt, a PM, a DK és a Jobbik képviselői, míg a fideszesek nem szavazták meg. A szocialistákat megosztotta a kérdés: két képviselőjük megszavazta a pedagógusokkal vállalt szolidaritást, míg a testület három másik szocialista tagja inkább tartózkodott a szavazástól.

A kormány elhibázott oktatáspolitikája ellen február 13-án a parlament előtt tüntetés lesz.