Miért tilos egy természetes gyógyszer? - Nyílt levél a kenderről az egészségügyi államtitkárnak

2016. február 21.

A 4K! aktivistái a marihuána pozitív hatásait felsoroló plakátot tettek ki az államtitkárság épületére.Tisztelt Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán,
Egészségügyért Felelős Államtitkár úr!

Kérjük, hogy a szakmai szervezetek bevonásával indítsa el az indiai kender és a belőle készített gyógyszerek gyógyászati legalizációját!

Akiben egy csepp emberség van, nem nyugodhat bele abba, hogy egy természetes gyógyszer használatát ma Magyarországon akár börtönnel is büntethetik.

A marihuána orvosi felhasználása nem csak az USA számos államában, hanem Európa több országában is legális, például Ausztriában, Németországban és Csehországban. Több más államban is tervezik a legalizációját.

Az indiai kendert és származékait számos elterjedt betegség kezelésére használják. Sok beteg embernek segített már megelőzni az epilepsziás rohamokat, kezelte hatékonyan a migrénjét, vagy lassította a rákos daganatok növekedését. Hányinger-csökkentő és étvágygerjesztő hatása miatt széles körben használják a kemoterápia negatív mellékhatásainak csökkentésére is.

Semmi nem indokolja, hogy a magyar emberek ne részesülhessenek egy természetes gyógyszer pozitív hatásaiból.

A jelenlegi szabályozás embertelen, és beteg emberek életét nyomorítja meg.
Eközben történetek szólnak arról, hogy hazai orvosok szigorú titoktartást kérve ajánlják betegeiknek a kendert, illetve, hogy magyar emberek külföldről csempészik be a kannabisz alapú gyógyszereket.

Kérjük, vessen véget ennek az álságos helyzetnek, és indítsa el az indiai kender egészségügyi legalizációját.


Üdvözlettel,

Istvánffy András
elnök
4K!

/Kép: A 4K! aktivistái a marihuána pozitív hatásait felsoroló plakátot tettek ki az államtitkárság épületére./

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!