Kitelepülések Pesterzsébeten

2014. október 5.

 

Hetek óta kampányolunk és a következő héten rendszeresen jelen leszünk a kerület forgalmas pontjain Völgyesi Krisztián pesterzsébeti polgármester-jelöltünk prgramját népszerűsítve.

A kitelepülésekről további fotók a képre vagy IDE kattintva a folyamatosan frissülő Facebook fotóalbumban találhatóak.

 

 

 

 

Állandó adóhatósági vizsgálat a politikusoknak

2014. szeptember 30.

Az LMP újra be fogja nyújtani az Országgyűlésnek a politikusok kötelező és rendszeres vagyonosodási vizsgálatáról szóló törvényjavaslatát - hangoztatta Schiffer András, a párt társelnöke kedden Szombathelyen.

Szombathely főterén Istvánffy Andással, a 4K! elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, a vasi megyeszékhelyen ugyanis - ahogyan ők fogalmaztak - "a rendszerkritikus erők" együtt indítottak jelöltet és támogatják Horváth Zoltánt, az LMP polgármesterjelöltjét.

Istvánffy András hangsúlyozta: az LMP és a 4K! azért hozta létre választási szövetségét az októberi önkormányzati választásra, hogy érdemi változások következzenek be Magyarországon és ne pusztán két "maffiaszerű hálózat" váltogassa egymást a hatalomban.
A hétköznapi emberek rengeteget csalódtak az elmúlt 25 évben a politikusokban, ezért a jövőben minden politikust, beleértve a sajátjaikat is, "sokkal rövidebb pórázra kell fogni", nem szabad teljesen szabad kezet adni a politikai elitnek, ahogyan ezt eddig tették - mondta.
Éppen ezért javasolják - folytatta -, hogy Magyarországon is vezessék be a helyi önkormányzatok szintjén az úgynevezett részvételi költségvetést, vagyis az emberek közvetlenül dönthessenek a költségvetés felhasználásának egy részéről. Ők dönthessék el például, hogy a pénzt egy adott településen szociális szolgáltatásokra, vagy éppen az infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Valódi épületenergetikai fejlesztésekre van szükség Szegeden

2014. szeptember 29.

A néhány ezer magánlakást érintő programok helyett valódi épületenergetikai fejlesztésekre van szükség - jelentette ki Szél Bernadett, az LMP társelnöke hétfőn Szegeden, sajtótájékoztatón.

Istvánffy András, a 4K! elnöke azt mondta: Magyarországnak új irányra van szüksége az elmúlt 25 év kudarcai után, "a korruptan működő politikai kasztnak" nincs koncepciója arról, hogy az országnak merre kellene haladnia például az energetikában. Véleménye szerint javítani kell az energiahatékonyságot és jelentősen növelni a megújuló energiaforrások részarányát.

Szél Bernadett azt mondta, az épületek szigetelésével valódi és tartós rezsicsökkentés érhető el, érdemben mérsékelhető lenne az ország függősége az orosz gáztól és a beruházások munkahelyeket is teremtenének.