A 4K! budapesti jelöltjei

2014. február 7.

A 4K! - Negyedik Köztársaság bemutatta budapesti egyéni képviselőjelöltjeit.

Langer Ármin, a budapesti 1. evk. jelöltje

Az új választási rendszerben az egyik legérdekesebb új választókerület a belvárosi, amely a teljes I. és V. kerületet, a VIII. kerület körúton belüli részét, valamint a IX. kerület belső részét egyesíti. Az itteni jelöltek névsora is különleges: a Fidesz Rogán Antalt, az MSZP-DK-Együtt a Millás Juhász Péter Gyurcsány miatti visszalépése után Kerék-Bárczy Szabolcsot, az LMP Schiffer Andrást, a Jobbik Hegedűs Lórántnét indítja.

A 4K! a belvárosi választókerületben Langer Ármint indítja, aki jelenleg a Potsdami Egyetemen hallgat zsidó teológiát és a berlini rabbiszemináriumon rabbijelölt. Langer Ármin rendszeres publikációi mellett több emberjogi és rendszerkritikus civil szervezetben vett részt önkéntesként, többek között a Magyar Fokhagymafront alapítója.

Tatabányai túra pénteken

2014. február 7.

Országjárásunk folytatásaként Tatabányán február 7-én, pénteken tartjuk a következő fórumot. A találkozón részt vesz Mezei Dávid alelnök és Szalai Roland alelnök. A fórum, melyet az Oázis Étteremben tartunk (Gál ltp.), 18:00-kor kezdődik. A nyílt vitán sok érdekes témáról esik szó, többek között a képviselők visszahívhatóságáról, az új választási rendszerről, a marihuána legalizációjáról, az oligarchák uralmának a megtöréséről és a részvételi költségvetésről is. A helyszínen lehetőség nyílik aláírni kezdeményezésünket az ezermilliárdos ÁFA-csalás kivizsgálását követelve.

4K! a januári médiában

2014. február 6.

2014 választási év. Ennek megfelelően a belpolitikáról szól minden:

Összeállt a jó öreg MSZP-SZDSZ koalíció, ezzel a bedarálta a szépreményű Milla és Szolidaritás mozgalmakat. A Jobbik titokban az orosz érdekeket képviseli, a Fidesz pedig tovább titkolózik NAV és Paks ügyben.

A 4K! viszont megy előre, nyilvántartásaba vettek minket a választásokra, járjuk az országot folyamatosan, megérkezett Papp Réka Kinga, bemutattuk országos listánkat és az általunk indított legalizáció pedig önálló életre kelt.

Keleti nyitás helyett latin-amerikai ösztöndíjakat!

2014. február 6.

A 4K! programja szerint Magyarországnak alkalmazkodnia kell az átalakuló világgazdasághoz és mérsékelnie kell a túlzott kereskedelmi függőségét az Európai Uniótól. Ennek érdekében néhány gondosan kiválasztott térséggel kell erős kereskedelmi kapcsolatokat építeni. Magyarország fel kell ismernie a kis méretéből fakadó korlátait, és be kell látnia, hogy sikeres külgazdasági stratégiája csak akkor lehet, ha viszonylag kevés és jól körülhatárolt térségre összpontosítja kapacitásait. 

A Negyedik Köztársaság szerint éppen ezért fel kell hagynunk a keleti nyitással és Latin-Amerikára, az EU-n kívüli Délkelet-Európára és Délkelet-Ázsiára kell koncentrálni a magyar gazdasági diplomácia meglehetősen korlátozott erőforrásait. 

Az EU-n belül kelet-európai szövetséget kell létrehozni

2014. február 5.

A 4K! szerint az EU-val kapcsolatban tévúton jár a magyar politika. A kuruc oldal ellenségnek tekinti az EU-t, amivel szemben szabadságharcot kell folytatni, és Magyarország lehetséges kilépését lebegteti. A labanc oldal feleletképp kritikátlan dicsőítéssel és a magyarokat saját barbárságuktól megvédő, civilizáló erőként ünnepli az EU-t.

A Negyedik Köztársaság álláspontja szerint az EU-val kapcsolatban felmerülő problémákat nem mesékkel, hanem ugyanolyan gyakorlatiasan kell kezelnünk, mint a saját országunk gondjait. Ennek érdekében a 4K! programja az EU-n belüli kelet-európai szövetség létrehozását, és az igazságosabb Európa megteremtését tűzi ki célul.

Magyarországnak szorgalmaznia kell egy gazdasági szövetségi rendszer létrehozását a többi közép- és kelet-európai uniós tagországgal. A szövetség elsődleges és legfontosabb feladata, hogy a volt szocialista tagországok közös minimumfeltételeket határozzanak meg a külföldi tőkebefektetésekkel szemben. Ennek eredményeképpen a régióba betelepülő multik ugyanazokkal a feltételekkel szembesülnek Lengyelországtól Bulgáriáig, és nem lesz lehetőségük kijátszani egymással szemben ezeket az országokat, hogy a lehető legkisebb adóval és a legnagyobb állami támogatásokkal indíthassák el a befektetéseiket, mint jelenleg teszik.