A politikának nem a közpénzek lenyúlására kell irányulnia!

2014. január 12.

Tegnap este dr. Salha Omár 4K!-alelnök az Echo TV Heti mérleg című műsorűnak vendége volt. A műsorban szó volt az ellenzéki összefogósdiról, mellyel kapcsolatban azt mondta:

„Az, hogy 2010 előtt ezek az emberek leszerepeltek, és az emberek már véleményt mondtak róluk, ez tény. A 4K! azért szerveződött, hogy legyen egy új alternatíva.”

Elmondta azt is, hogy soha nem szabad lebecsülni azt, hogy a választópolgároknak van valódi hatalma. Legalábbis a Negyedik Köztársaság Párt arra szerveződik, hogy a népnek, a választópolgároknak legyen hatalma.

Omár elmondta véleményünket a rendszerváltás óta eltelt időszak teljesítményéről is.

„Az elmúlt 25 évben minden politikai párt és irányzat bebizonyította, hogy az, hogyha gazdasági háttérhatalmak, vagy pénzemberek, vagy lobbik befolyásolnak egy pártot, akkor az az ő érdekeiket fogja képviselni. Akkor a választópolgárok érdekeit nem fogja képviselni. Azt gondolom, hogy az egyetlen út a magyar politika megtisztulására, a magyar közélet minőségének javítására, hogyha ezeket a hatalmi tényezőket kizárjuk a politikából, és minél több ember részt vesz a közéletben, minél több ember kifejezi a politikai elköteleződését, a véleményét, rész vesz a közéleti szervezetek munkájában, ez az egyetlen esély arra, hogy Magyarországon normális életszínvonal, és békés közélet kialakulhasson.”

„A politikának nem a közpénzek lenyúlására kell irányulnia. A közéletnek nem az a lényege, hogy ki fér hozzá közpénzekhez, hogy majd abból saját gazdasági hátteret építsen, és ebből a gazdasági háttérből újra befektessen, hogy közpénzekhez jusson. Nem ez a lényege a politikának, nem ez a lényege a közéletnek. Ez egy sajnálatos fejleménye a rendszerváltás bukásának Magyarországon. (…) Ezt kell meghaladnunk. A mi generációnknak az a feladata, hogy egy értelmes alternatívát nyújtson ezzel szemben.” - így fogalmazott a műsor végén alelnökünk.

A videó a képre vagy ide kattintva nyílik meg.

Meghekkeltük a NAV épületét!

2014. január 12.

Aktivistáink ma reggel „Kiemelt Ügyek Eltussolása Igazgatóság” feliratra módosították a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dob utcai épületén a Kiemelt Adózók Igazgatóságának tábláit. A 4K! – Negyedik Köztársaság szerint nagyon fontos a hétköznapi emberek együttes kiállása az oligarchapártok ellen, a NAV-botrány minden egyes részletének tisztességes, átfogó és nyilvános vizsgálata érdekében. Az ügy támogatására internetes petíciót is indítottunk, melyet személyesen is alá lehet írni számos budapesti helyszínen és vidéki városban. A részletes állásfoglalásainkat a NAV-botrányról itt és itt olvashatod.

Galéria az akcióról:

 

 

Csütörtökön találkozzunk Győrben!

2014. január 11.

Január 16-án, csütörtökön Győrbe megyünk! 16:00-tól a Városház tér mögött, az aluljáró Révai Miklós utcai bejáratánál várják aktivistáink az arra járókat. Gyere el, beszélgessünk, írd alá az ezermilliárdos ÁFA-csalás kivizsgálását szorgalmazó kezdeményezésünket is!

Ugyanezen a napon este 18 órától nyílt fórumot tartunk a Vendelin Eszpresszóban, ahol szó lesz többek között a visszahívható politikusokról, az oligarchák uralmának megtöréséről, vagy éppen a fű legalizációjáról. A fórumon részt vesz Istvánffy András, a 4K! elnöke, és dr. Salha Omár alelnök is. Gyere te is, kíváncsiak vagyunk véleményedre!

Már online is csatlakozhatsz petíciónkhoz!

2014. január 10.

A mai naptól már online is támogathatod az ezermilliárdos ÁFA-csalás átfogó és nyilvános kivizsgálását követelő petíciónkat. Csatlakozz a petícióhoz ide kattintva!

A petíciót személyesen legközelebb az alábbi helyeken és időpontokban írhatod alá:

2014.01.10, péntek, 15.00-18.00 Békásmegyer, HÉV-aluljáró
2014.01.10, péntek, 16.00-18.00 Szekszárd, Garay tér
2014.01.11, szombat, 16.00-18.00 Miskolc, Bajcsy-Zs. út, a Szinvapark előtt
2014.01.13, hétfő, 17.00-19.00 Budapest, Móricz Zsigmond körtér (a 7-es busz Pest felé tartó megállója közelében)
2014.01.13, hétfő, 14.00-18.00 Budapest, Újpalota, Fő tér
 

Gyere el, találkozzunk, beszélgessünk, támogasd ügyünket!

Még nem daráltak be mindenkit!

2014. január 10.
Alig néhány napja ért csak véget az ünnepek nyugalma, és már kapkodjuk a fejünket, akkora a káosz a politikában.
A héten kilépett az LMP-ből a második legismertebb arcuk, mert szerinte az LMP már nem azt képviseli, amire létrejött.
Az Együtt feladta az eredeti céljait: nem lesz Bajnai miniszterelnök-jelölt, nem lesz "korszakváltás". Helyette Gyurcsánnyal indulnak együtt, és a szocialisták vezetik a csapatot.
Az LMP újabb válsága és az Együtt bukása után egyértelmű  a helyzet:
Ezen a választáson a 4K! képviseli egyedül a megújulást.
Mi önkéntesek vagyunk, akik kitartanak a megújulás mellett, és a széllel szemben is elindulunk a választáson.
Ha fontos neked, hogy ne daráljanak be mindenkit a régiek, és legyen új erő a választáson,
Segítsd önkéntesként a munkát!
negyedikkoztarsasag.hu/regisztracio
Támogasd a küzdelmet egy-két ezer forinttal!
Negyedik Köztársaság Párt 16200106-11529350 (Magnet Bank)
Vagy merünk tenni valamit hétköznapi emberekként, vagy örökké Gyurcsány és Orbán közül kell választanunk, miközben tönkremegy az ország.
Hajrá 4K!
Istvánffy András