Újra Miskolc!

2014. január 25.

Országjárásunk újabb állomásához érkezett! Január 25-én, szombaton Miskolcon tartunk fórumot este 18 órási kezdettel, melyen beszélgetünk az oligarchák uralmának megtöréséről, a fű legalizációjáról, és aláírhatod az ezermilliárdos ÁFA-csalás kivizsgálását támogató aláírásgyűjtő íveinket is. A fórumon részt vesz Istvánffy András, a 4K! elnöke, és Mezei Dávid alelnök is. Gyere el és tedd fel kérdéseid, várunk szombat este 6-kor a Kortyoldában! :)

A fórum előtt, 16 órától a Szinvapark előtt standolnak aktivistáink.
 

Papp Réka Kinga lesz a 4K! szóvivője

2014. január 24.

Papp Réka Kinga civil aktivista és környezetvédelmi szakújságíró lesz a 4K! szóvivője. Réka a Hallgatói Hálózat alapító tagja, ő mondott beszédet a Milla Nem tetszik a rendszer tüntetésén a HaHa nevében.

„Az, ami most történik Magyarországon, hadiállapotra hasonlít. A közoktatástól elkezdve a civil szervezeteken át a nyugdíjrendszerig mindent szétvertek, a hétköznapi emberek pedig nem tehetnek semmit, mert kirúgni persze nem lehet ezeket az őrülteket. Egyedülálló anyaként eddig nem tudtam részt venni a politikában, viszont eljött az idő, amikor már nem szabad tovább finomkodni. Vagy új irányt adunk az országnak, vagy a három éves gyerekemnek nem marad semmi, mire felnő. Ezt nem hagyhatom, ezért csatlakoztam a 4K!-hoz” - mondta el Papp Réka Kinga.

Országjárásunk folytatódik

2014. január 24.

Január 24-én, pénteken este 6-tól ismételten Pécs városában tartunk fórumot. A Cellárium étteremben (Hunyadi út 2.), a nyílt vitán szó lesz a részvételi költségvetésről, a marihuána legalizációjáról, és a visszahívható politikusokról is, de az ezermilliárdos ÁFA-csalás átfogó és nyilvános kivizsgálását követelő gyűjtőíveinket is alá tudod majd írni. Gyere el, beszélgessünk, kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

A fórumon részt vesz Istvánffy András, a 4K! elnöke, dr. Salha Omár alelnök, és Szalai Roland alelnök, baranyai területi elnök is.

Rendszerszintű cukorprobléma

2014. január 23.

A 4K! törvényhozásba való bekerülése esetén kezdeményezni fogja az ÁFA rendszerének teljes körű felülvizsgálatát és az adóhivatal mindenre kiterjedő átvilágítását. Az alapvető élelmiszerek, mint a liszt és a cukor extrém magas forgalmi adókulcsa nem csak súlyos terhet jelent a hétköznapi embereknek, hanem ezermilliárdos csalásoknak ágyaz meg. Ezek miatt szorgalmazzuk az alapvető élelmiszerek ÁFA-kulcsának 5%-ra csökkentését.

A 4K! célja, hogy az összefonódott politikai-gazdasági kaszt ne tudja elkenni az ÁFA-csalások ügyének kivizsgálását, ezért küzdünk országos aláírásgyűjtési kampányunkkal, és ezért támogatjuk a parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is. A jelenséget azonban nem elég egyedi esetként kezelni, mivel rendszerszintű problémáról van szó.

Szekszárdon fórumozunk!

2014. január 23.

Ma, azaz január 23-án, csütörtökön 18 órától a szekszárdi Szász sörözőben (Garay tér 18.) tartunk helyi fórumot. A fórumon részt vesz Szalai Roland és Mezei Dávid 4K!-alelnökök, és Samu Attila, a 4K! szekszárdi koordinátora is. A nyílt vitán beszélgetünk többek között a visszahívható politikusokról, a részvételi költségvetésről és a marihuána legalizációjáról is. Ha környékbeli vagy, vagy arra jársz, gyere el, várunk!