4K!-LMP szövetség a valódi fordulatért Székesfehérváron is

2014. augusztus 26.

Szövetségben indul a Lehet Más a Politika és a 4K! - Negyedik Köztársaság az önkormányzati választáson Székesfehérváron is.

A megállapodás értelmében 12 területi egyéni választókörzetben az LMP, kettőben pedig a 4K! indít jelöltet a rendszerkritikus oldal képviseletében 2014 őszén. A két párt közös kompenzációs listát állít a városban, melyen mind LMP-s, mind pedig 4K!-s képviselőjelöltek is helyet kapnak. A listát a szervezetek közös polgármester-jelöltje, Bialkó László Gergő újságíró vezeti.

A 4K!-LMP szövetség közös Székesfehérvár-programban fogalmazta meg helyi célkitűzéseit. Az együttműködés ezek közül is kiemelt hangsúlyt fektetne a helyi részvételi költségvetés mielőbbi bevezetésére, Székesfehérvár mihamarabbi egyetemvárossá fejlesztésére, és a zöldterületek méretének drasztikus növelésére, közösségi kertek létrehozására.

Közösségi bérlakásprogramot indítana a 4K! és az LMP

2014. augusztus 24.

Az októberi önkormányzati választáson tíz budapesti kerületben együttműködő két párt szerint 10 ezer magántulajdonú bérlakás bevonásával számol, a feltételeket a főváros garantálná.

Istvánffy András, a 4K! elnöke a sajtótájékoztatóan arról beszélt, hogy az elmúlt 24 év mindenkori elitje fővárosi és kormányzati szinten is hibás lakáspolitikát folytatott: kizárólag a tulajdonszerzést támogatták. A bérlést előnyben részesítő szemléletváltást a kormánynak is elő kell segítenie, hiszen amellett, hogy Budapesten a lakások tíz százaléka üresen áll, a fiatalok például megfizethető bérlakások hiányában nem tudnak elköltözni otthonról – húzta alá.

Miskolcon is együtt a 4K! és az LMP

2014. augusztus 21.

Az LMP és a 4K! Miskolc mind a húsz egyéni választókerületében jelöltet állít és megkezdi az aláírásgyűjtést hétfőn - közölte Schiffer András, az LMP társelnöke csütörtökön Miskolcon.

A sajtótájékoztatón részt vett Tyetyák Zoltán képviselőjelölt, a 4K! miskolci koordinátora is.

Csontos Róbert polgármesterjelölt kiemelte, „a nyugodt erőt” szeretnék képviselni, és nekik minden ember fontos Miskolcon. Schiffer András hozzátette, itt is készek az együttműködésre a 4K!-val.

A telepfelszámolás ügyével kapcsolatban legnagyobb problémának azt nevezték, hogy a helyi közösségekkel semmiféle érdemi egyeztetést nem folytattak. Ez egyszerűen lelkiismeretlenség, alávaló dolog, semmit nem old meg, a szociális válságot, a problémát pedig áttolja a jelenlegi városvezetés más településekre.

/fotó: J.Á. minap.hu/

Szegeden is van együttműködés a 4K! és az LMP között

2014. augusztus 14.

A 4K! és az LMP Szegeden is együtt indít képviselőjelölteket az október 12-i önkormányzati választásra.
A közös polgármesterjelölt Málovics György megyei pártelnök, közgazdász egyetemi oktató. A cél, hogy két képviselőt küldjenek a szegedi közgyűlésbe.

Podolcsák Balázs, a 4K! helyi koordinátora elmondta, azért nehéz ma egy oligarchiaellenes közösségnek képviselőjelölteket keresnek, mert az emberek félnek, hogy elveszítik munkahelyüket. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon az valamit jól csinál, akinek félnie kell.

Istvánffy András a Napi Aktuálisban

2014. augusztus 13.

Budapest jó város. Mindannak ellenére amit a politikai elit művel vele, mert az itt élő emberek remek dolgokat hoznak létre.

Az Echo tv Napi aktuális c. műsorában készült Istvánffy András interjút IDE vagy a fenti képre kattintva tudod végignézni.