A NAV feljelentette rágalmazásért a 4K!-t, a 4K! megismételte az akciót

2014. július 12.

A NAV meglepő módon feljelentette a 4K!-t rágalmazásért, amiért még a télen Kiemelt Ügyek Eltussolása Igazgatóság feliratú táblát helyeztek ki az aktivisták az adóhatóság székházára.

Teljesen alaptalannak tartjuk a rágalmazás vádját, ezért ma ismét kihelyeztük ugyanazt a táblát, amiért a NAV feljelentett minket.

A 4K! télen az akcióval egy időben aláírásgyűjtést indított azért, hogy az áfacsalási botrányban a NAV folytassa le újra azt a belső vizsgálatot, amelyet állítólag egyetlen hétvége alatt elvégzett a hatalmas szervezeten, majd mindent rendben lévőnek talált.

Ezúttal a táblát kiegészítettük a Kormányzati Nyomásgyakorló Főosztály felirattal.

Az akcióról készült fotók a baloldali képre vagy IDE kattintva tekinthetőek meg.

 

 

 

Együttpisiléssel demonstrált a 4K! a közvécék hiánya miatt Szegeden

2014. július 1.

Még a 4K!-hoz képest is rendhagyó akcióval hívtuk fel a figyelmet Szegeden egy helyi problémára: nincsenek közvécék a városban, miközben a rendőrség esténként sportot űz a fiatalok bírságolásából. Az problémáról az RTL Klub hétfő esti Híradója is beszámolt és interjút készítettek Podolcsák Balázzsal a 4K! szegedi koordinátorával.

/Fotó: szegedma.hu/

Szentendrei információs tábla kihelyezés

2014. június 19.

A 4K! aktivistái pénteken lokálpatrióta hekkelést hajtottak végre Szentendrén. Egy évek óta – „Információ” felirattal - üresen álló csővázra saját készítésű táblát helyeztek ki. Sajnos az önkormányzat elmulasztotta használni ezt a jól látható felületet, amely a HÉV állomásnál található. A részvételi demokrácia jegyében a táblán a „Jegyzet” c. részre az arra járók is felírhatják, hogy még milyen hasznos információt tartanak fontosnak Szentendrével kapcsolatban.

Az Orbán-rendszer és a nagyvállalatok a hétköznapi emberek ellen

2014. június 18.

Azok után, hogy az Origo egyik szerkesztőjét kirúgták a Telekom nagykutyái, még pontosabban tudjuk, hogy mit jelentenek azok a stratégiai szövetségi megállapodások, amelyeket az Orbán-kormány a nagyvállalatokkal kötött.

Azt jelentik, hogy az állam és a nagyvállalatok erőiket egyesítve tiporják sárba a jogainkat. Nemcsak a sajtószabadságról van szó. Nemcsak a szólásszabadságról van szó. Ez a szövetség a maradék méltóságunkat támadja. 

A Munka Törvénykönyve megfosztotta jogaik nagy részétől a dolgozókat.

Ebben a helyzetben végképp félrevezető dolog a reklámadó miatt sajnáltatni a nagyvállalatokat. Úgy tűnhet, mintha az Orbán-kormány támadná őket. Valójában továbbra is folyik a mocskos háttéralku, és minimum 23 óra 30 percen át a szenny a legtöbb csatornából. Nemzetgazdasági szinten pedig nevetséges összeg folyna be a reklámadóból.

A vállalatok döbbenetesen alacsony profitadót fizetnek, miközben vérlázítóan alacsony fizetéseket adnak dolgozóiknak, pedig munkájuk nélkül nem tudnának működni. A reklámadó hókusz-pókusz, egy szánalmas színjáték, hogy megtévesszenek. A társasági adó kulcsát kell megemelni és adóalapját szélesíteni egységesen az egész EU-ban.

Ki kell állnunk nemcsak a médiamunkások, hanem minden dolgozó jogaiért és megélhetéséért! Ha azt hisszük, hogy ez elképzelhető úgy, hogy az Orbán-kormányt kritizáló tévé-csatorna előtt tapsikolunk, akkor nagyon tévedünk. Ki kell nyitnunk a szánkat, meg kell szerveznünk az ellenállást, a mozgalmat, a szakszervezetet a magunk környezetében, mert csak így érhetünk el valamit.

A társadalmi ellenállás szervezésére koncentrál a 4K!

2014. június 16.

Tisztújító kongresszust tartott június 14-én, szombaton, a Negyedik Köztársaság. A kongresszuson újraválasztották az országos testületek, így az Elnökség, az Országos Bizottság és az Etikai Bizottság tagjait. Ez volt a 4K!-nál az első általános tisztújítás a két évvel ezelőtti párttá alakulás óta.

A 4K! a következő években a társadalmi ellenállás szervezésére fog koncentrálni. A Fidesz újabb kétharmada után nem lehetnek többé illúziók: a pártpolitikai verseny puszta díszletté válik Magyarországon. A kormány az alkotmányozó többség birtokában a jövőben is pillanatonként fogja változtatni a választási rendszer, a kampány és a párt- és frakcióalakítás szabályait. Ahogy a Fidesz épp átírta az önkormányzati választás szabályait, biztosra vehető, hogy a ciklus közepén, a pillanatnyi erőviszonyoknak megfelelően, ismét átszabják az országgyűlési választás szabályait is.

Miközben az ellenzéki pártoknak alig van mozgástere, a társadalmi feszültségek egyre nőnek, ahogy egyre fokozódik a hétköznapi emberek kizsákmányolása. A kormány az oligarchái vagyonfelhalmozása érdekében tovább fogja folytatni a kíméletlen nyomulását, az önkormányzati választások után pedig újabb nagy megszorításhullám fog következni.

Ebben a helyzetben, amelyben az ellenzéki pártok díszletté válnak, az alulról való érdekérvényesítés lehetősége megszűnt, a társadalomban viszont óriási energiák fortyognak, a 4K! feladata az, hogy a hétköznapi, társadalmi ellenállás szervezésében vegyen részt.

A tagság újraválasztotta elnöknek Istvánffy Andrást, alelnököknek pedig Bassa Zoltánt, Györki Zsuzsát, Nagy Andrást és Völgyesi Krisztiánt választotta meg, ezzel az elnökség több mint fele új, a kampányban már bizonyított emberekből áll.

Az Országos Bizottság hasonló mértékben újult meg, tagjai Bartha Attila, Fekete Bálint, Hámorszky Eszter, Kertész Dániel, Mezei Dávid, Pataki Viktor, Pásztor Zsóka, Podolcsák Balázs, Rácz Róbert, Sági Tamás, Solymár László, Szabó András, Szalai Roland, Székely Péter és Szőllőssy Kristóf lettek.

Az új Etikai Bizottságot Gombó Áron, Hollósi János és Rácz Róbert alkotja.