Dudás Róbert a Szeged TV-ben

2014. szeptember 16.

Dudás Róbert, a 4K! és az LMP szegedi önkormányzati képviselőjelöltje a közfürdők hiányáról beszélt. Nincs olyan hely Szegeden, ahol ingyenesen vagy jelképes összegért lehetne fürdeni, mosni vagy éppen mosatni. Mint elmondta, a Pulcz utcában járt olyan házban, ahol nincs fürdőszoba, és ilyenből több is akad a városban.

A képre vagy IDE kattintva a videó új ablakban nyílik meg.

Szakpolitikai vita Szombathelyen

2014. szeptember 15.

Első alkalommal ültek le a szombathelyi pártok szakmai vitára, az aktuális téma a gazdaságpolitika és a városüzemeltetés voltak.

A 4K!-t Nagy András, a párt alelnöke képviselte, aki a 4K! és az LMP szombathelyi önkormányzati képviselőjelöltje.
A vitán Nagy András mellett részt vett még Neményi András az MSZP, Völgyi András a Jobbik és Molnár Miklós a Pro Savaria Egyesület képviseletében. A Fidesz nem vesz részt a vitasorozatban.

Nagy András elmondta, a város élhetővé válásához munkahelyzeremtésre van szükség, a fejleszteni kell a közlekedést és a bérlakásprogramot. Szükség van a kkv szektor erőteljesebb támogatására és a városnak a magas hozzáadott értékű termékeket gyártó cégeket kell előtérbe helyeznie.
A helyi piac jó kezdeményezés, de támogatni kell az iskolakertek kialakítását, hogy a helyiek minél több helyben termelt élelmiszert fogyaszhassanak. Problémának nevezte, hogy kevés a megfelelő minőségű és megfizethető bérlakás a városban, ezért országos lakásügynökséget kell létrahozni, ami a vidéki bérlakásokkal is gazdálkodna.
A valódi demokráciában való igazi részvétel érdekében az egyes kerületekben részönkormányzatok létrahozására van szükség Nagy András szerint, így az emberek jobban bele tudnának szólni a a városi döntésekbe.

A részletes programok ITT olvashatók.
   /fotó: nyugat.hu/

Félszáz jelöltet állított a 4K! országszerte az önkormányzati választásra

2014. szeptember 11.

Az önkormányzati választásra a 4K! 52 helyen állított jelöltet az LMP-vel szövetségben. Az aláírásgyűjtés sikerrel zárult: a 4K!-s jelöltek mindenhol összegyűjtötték maguk számára a szükséges számú ajánlást.

Budapesten a 4K! adja az LMP pesterzsébeti polgármesterjelöltjét, Völgyesi Krisztiánt, helyi képviselőjelöltjei pedig 10 fővárosi kerületben indulnak: III, XI, XIV, XV, XVI, XVII, XX, XXI, XII, XIII. kerületekben. További 4K!-s jelöltek indulnak Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen és Veszprémben szövetségben az LMP-vel.

Az aláírások ellenőrzése körül már tavasszal is számos szabálytalanság történt. Most ismét szürreális eset adódott: Zuglóban, Papcsák kerületében a választási bizottság arra hivatkozva utasította el a 4K! egyik jelöltjének, Várnai Györgynek a nyilvántartásba vételét, hogy az aláírása nem egyezik meg a saját aláírásával.

Az aláírásgyűjtő íveket az aktivistának a lap alján alá kell írnia. Mivel a 4K! jelöltje saját magának gyűjtött, így a lapok alját ő írta alá. A jelölt ezen felül a saját körzetében lakik, így a törvényi lehetőséggel élve, önmagát is ajánlotta. Az ajánlást otthon, nyugodt körülmények között adta, a lapok alját az utcán, gyűjtés közben szignózta. A választási bizottság úgy vélte, hogy a két aláírás nem egyezik meg egymással, ezért a szükséges számú érvényes ajánlás megléte ellenére elutasította a jelölt nyilvántartásba vételét. Mindezt grafológus bevonása nélkül, pusztán a saját laikus véleményére hagyatkozva. Az ügyben jelenleg folyamatban van a fellebbezés.

4K!-s jelöltek a 2014-es önkormányzati választáson

2014. szeptember 10.

Budapest

III. kerület
14. evk: Szabó András

XI. kerület
11. evk: Rózsa Melinda

XIV. kerület
1. evk: Hámorszky Eszter
2. evk: Várnai György

XV. kerület
9. evk: Kertész Dániel
12. evk: Lugossy Lázár
13. evk: Nagy Richárd
14. evk: Sági Tamás

XVI. kerület
5. evk: Solymár László
6. evk: Pázmándi Laura

XVII. kerület
2. evk: Juhász Szabolcs
3. evk: Földes György
4. evk: Kisari Szabolcs
5. evk: Karai Ambrus
6. evk: Korsós Balázs
7. evk: Hollósi János
8. evk: Bartha Attila

XX. kerület
Polgármester jelölt: Völgyesi Krisztián
1. evk: Szigyártó Antall
2. evk: Büki Péter
3. evk: Pálinkás András
4. evk: Trasciatti Attila
5. evk: Bassa Zoltán
6. evk: Rácz Róbert
7. evk: Völgyesi Krisztián
8. evk: Kiss Péter
9. evk: Takács Gara
10. evk: Istvánffy András
11. evk: Jászai Bence
12. evk: Laborczi Éva

XXI. kerület
5. evk: Ádám Szilvia
6. evk: Mezei Dávid
11. evk: Székely Péter

XXII. kerület
10. evk: Szőllőssy Kristóf
11. evk: Pataki Viktor
12. evk: Kapuvári Tamás

XXIII. kerület
6. evk: Estók Dániel

Debrecen
2. evk: Farkas Ádám
20. evk: Horváth Nándor
21. evk: Karap Attila
22. evk: Völgyesi Márton

Dunakeszi
3. evk: Nagy Nándor

Miskolc
20. evk: Tyetyák Zoltán

Pilisvörösvár
3. evk: Fuhl Dániel
8. evk: Kanyó János

Szeged
2. evk: Pópity Balázs
8. evk: Podolcsák Balázs
13. evk: Dudás Róbert

Székesfehérvár
2. evk: Gombó Áron

Szombathely
5. evk: Halász-Szabó Ármin
6. evk: Németh Cristopher
11. evk: Nagy András

Veszprém
3. evk: Borszéki Attila

Írj alá a 4K! és az LMP önkormányzati jelöltjeinek!

2014. augusztus 27.

Augusztus 25-e és szeptember 8-a között zajlik az aláírásgyűjtés az önkormányzati választásokra. Ennek keretében a 4K! önkormányzati képviselőjelöltjei is gyűjtik az aláírásokat. A mostani önkormányzati választásra a 4K! több településen is együttműködési megállapodást kötött az LMP-vel, és a 4K!-s jelöltek az LMP színeiben indulnak a választáson. Közös programot képviselünk és közös kampányt folytatunk az LMP-vel.

Ha itt van az állandó lakcímed, tudod támogatni az aláírásoddal a 4K! önkormányzati jelöltjeinek indulását: