Az EU-n belül kelet-európai szövetséget kell létrehozni

2014. február 5.

A 4K! szerint az EU-val kapcsolatban tévúton jár a magyar politika. A kuruc oldal ellenségnek tekinti az EU-t, amivel szemben szabadságharcot kell folytatni, és Magyarország lehetséges kilépését lebegteti. A labanc oldal feleletképp kritikátlan dicsőítéssel és a magyarokat saját barbárságuktól megvédő, civilizáló erőként ünnepli az EU-t.

A Negyedik Köztársaság álláspontja szerint az EU-val kapcsolatban felmerülő problémákat nem mesékkel, hanem ugyanolyan gyakorlatiasan kell kezelnünk, mint a saját országunk gondjait. Ennek érdekében a 4K! programja az EU-n belüli kelet-európai szövetség létrehozását, és az igazságosabb Európa megteremtését tűzi ki célul.

Magyarországnak szorgalmaznia kell egy gazdasági szövetségi rendszer létrehozását a többi közép- és kelet-európai uniós tagországgal. A szövetség elsődleges és legfontosabb feladata, hogy a volt szocialista tagországok közös minimumfeltételeket határozzanak meg a külföldi tőkebefektetésekkel szemben. Ennek eredményeképpen a régióba betelepülő multik ugyanazokkal a feltételekkel szembesülnek Lengyelországtól Bulgáriáig, és nem lesz lehetőségük kijátszani egymással szemben ezeket az országokat, hogy a lehető legkisebb adóval és a legnagyobb állami támogatásokkal indíthassák el a befektetéseiket, mint jelenleg teszik.

Miskolci túra szerdán!

2014. február 5.

Ma, azaz 2014. február 5-én újabb miskolci fórumot tartunk délután 5 órától. A fórum a Café de Boucher Belga sörözőben lesz, Szalai Roland és Mezei Dávid alelnökök részvételével. Beszélgetni fogunk a visszahívható politikusokról,  az új választási rendszerről és a marihuána legalizációjáról is. Gyere el Te is, mondd el véleményed! :)

Az igazmondás a legjobb drog

2014. február 4.

A bársonyszékekben ülők körberöhögnek minket: ha a törvényeket kérjük rajtuk számon, kedvük szerint megváltoztathatják azt. Vagy csak simán nem vesznek komolyan: mi bajuk történhet? Mostanra már tényleg esélyünk sincs beleszólni, hogy mit tesznek az életünkkel. Azért vagyok a 4K!-ban, hogy ezen változtassunk.

Papp Réka Kinga mai blogbejegyzését teljes egészében ide kattintva olvashatod el.

A 21. század a digitális demokráciáé!

2014. február 4.

A 4K! szerint az állam dolga szolgálni az állampolgárait. Ezért a közigazgatás fejlesztésének kiemelt célja kell, hogy legyen, hogy az informatikai eszközök alkalmazásával az állam biztosítsa a hozzáférést a közösségi szolgáltatásokhoz és megkönnyítse az ügyintézést az emberek számára.

Javaslatunk szerint fejleszteni kell az Ügyfélkapu rendszerét, funkciói kiterjesztésével megkönnyíteni az elektronikus ügyintézést. Hosszú távon célunk, hogy megteremtsük a digitális népszavazás lehetőségét, ami egy közvetlen és olcsó mód arra, hogy a hétköznapi emberek beleszólhassanak az ország ügyeibe.

Papp Réka Kinga az M1 reggeli műsorában

2014. február 3.

Papp Réka Kinga, a 4K! szóvivője ma kora reggel az M1 tévé Rekontra című össztűz műsorának vendége volt.

A műsor felvételét ide vagy a fenti képre kattintva tudod megnézni.