Internetadó és áfabotrány: Nem fizetünk még egy adót a bűnözők helyett, akik egyszer sem fizetnek adót!

2014. október 22.

A kormány ismét hazudott.

A választás előtt azt hajtogatták, hogy nem lesz megszorítás. Az internetadóval itt az újabb durva megszorítás. Eközben a kormány az áfacsalókat most nem a tiltakozó civilek, hanem egy nemzetközi botrány elől akarja megvédeni.

A kormány üzenete világos:

Nekünk kétszer kell adót fizetnünk ugyanazért.
Az áfacsalóknak egyszer sem.

Ez tűrhetetlen.

Szedjék be az elcsalt évi 1000 milliárd áfát, azoktól, akik elcsalták, és ne a néptől!

A NAV-botrány kirobbanása óta tudni lehet, hogy körülbelül évi 1000 milliárd forint folyik el az áfacsalások miatt. Ez csak állami tisztviselők segítségével történhet. A kormány azonban falazott az áfacsalóknak egy évvel ezelőtt, és falaz most is, amikor az Egyesült Államokkal konfrontálódik miattuk.

Ebből elég volt! Ez a pénz hiányzik, és nem a becsületes embereké.

Ezt a pénzt kell beszedni, és nem újabb sarcot kivetni a hétköznapi emberekre.

Bíróság elé kell állniuk azoknak az áfacsalóknak és tisztviselőknek, akik az államot hosszú évek óta szervezetten fosztogatják.

A kormánynak azon kell dolgoznia, hogy minden magyar háztartásban legyen internet, és mindenki számára megfizethető legyen a használata. Az internetadót el kell felejteni.

Az internetadó szembemegy az internethasználati szokásokkal és a nemzetközi trendekkel is. A forgalom alapú adóztatás mögött a nyerészkedésen kívül egyszerűen semmilyen értelmes logikát nem lehet fölfedezni, hiszen, szemben a közművekkel, az internet esetében nem szól semmilyen érv a forgalom visszafogásának motiválása mellett. Ráadásul azt sem lehet mondani, hogy a fájlok méretével összefüggésben volna a hasznosságuk.
 
A kormány ahelyett, hogy elősegítené, hogy minden magyar ember könnyen hozzáférhessen az internethez, további, irracionális költségekkel inkább korlátozni akarja a használatát. A növekvő díjak ráadásul megint a szegényebbeket sújtják a legjobban, őket zárják ki az internethasználatból.

Az új ciklust a kormány azzal indítja, hogy falaz az áfacsalóknak, és újabb sarcokat veti ki a hétköznapi emberekre.

A mi üzenetünk is világos:

Nem fizetünk még egy adót a bűnözők helyett, akik egyszer sem fizetnek adót! 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!