A 4K! benyújtotta a hiánypótlást a bíróságnak a párt bejegyzéséhez

2013. július 8.


A 4K! - Negyedik Köztársaság Mozgalom, a mai napon beadta a bíróság által kért módosításokat tartalmazó dokumentumokat a több mint egy éve húzódó párttá alakulási eljárásban. A 4K! abban bízik, hogy a bíróság a nyári szünet előtt döntést hoz.

„Bár vitatjuk a hiánypótlási felhívásban kértek jogi megalapozottságát, a bíróság kéréseit maradéktalanul teljesítettük annak érdekében, hogy végre pont kerüljön az eljárás végére. A 4K! megismételt alakuló kongresszusán elfogadta az Alapszabály sokadik módosítását. Reméljük, hogy a bíróság most nem talál számára nem tetsző sorokat, amelyeket az elmúlt egy év során nem fedezett fel” - mondta dr. Salha Omár jogász, a Negyedik Köztársaság Mozgalom alelnöke.


A 4K!-t a 2012. április 28-i alakuló kongresszusa után fél éves procedúrával, több hiánypótlás kérés után, első fokon 2012 novemberében jegyezte be pártként a bíróság. Annak ellenére, hogy a párt működése azóta is folyamatos, az első fokú határozatot az ügyészség megtámadta, majd a másodfokú bíróság határozata nyomán újraindult az eljárás.

A Negyedik Köztársaság Mozgalom június 27-én demonstrációt tartott a Fővárosi Törvényszék előtt, tiltakozásul a több mint egy éve húzódó bejegyzési eljárás ellen, amely során a bíróság újabb és újabb indokokkal utasította el az ellenzéki párt bejegyzését. A demonstráción Salha Omár a 4K! alelnöke levelet nyújtott be a Fővárosi Törvényszék elnökének.

Mint ismeretes, a 4K! mellett eddig sem a PM-et, sem Bajnai új pártját, sem a Kétfarkú Kutya Pártot nem sikerült jogerősen bejegyezni, korábban mindegyiket az alakuló közgyűlésük megismétlésére kötelezte a bíróság. Ezek közül a 4K! ügye húzódik a legrégebben.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!