Levél a Fővárosi Törvényszék elnökének

2013. június 27.

Tisztelt Elnök Úr!

A Negyedik Köztársaság Mozgalom és mindazon politikai szervezetek nevében fordulok Önhöz, amelyeknek a bejegyzési eljárása az utóbbi egy évben szokatlanul és indokolatlanul elhúzódik.

Több mint egy éve, 2012 áprilisában tartottuk meg az alakuló kongresszusunkat, ezután kezdtük el a mai napig húzódó eljárást. Ennek során több alkalommal is hiánypótlásra köteleztek bennünket első és másodfokon is. Annak ellenére köteleztek bennünket újabb és újabb hiánypótlásra, hogy valamennyi hiánypótlásnak maradéktalanul eleget tettünk.

Ezeknek a hiánypótlási eljárásoknak az utóbbi időben közös jellemzője, hogy többször nem hivatkoznak jogszabályra, nem hivatkoznak kötelező vagy tiltó szabályozásra, törvényi paragrafusra, hanem az eljáró bíróság szubjektív elvárásait jelenítik meg. A legutóbbi, megismételt és első fokon újrakezdett eljárásban újabb indokokkal hiánypótlási felhívást kaptunk, amely teljesen jogellenes módon kötelez minket ismét közgyűlés megtartására, olyan elvárásokat támasztva felénk, amelyeknek törvényi alapja nincs.


Mindeközben pártunk már több mint egy éve folyamatosan működik és aktív tevékenységet folytat országszerte. Ez azonban mit sem ér, ha adminisztratív akadályokat görgetnek elénk és ügyünket elhúzzák akár a következő választásokig.

Az egyesülési jog olyan alapjog, amely garantálja azt, hogy demokratikusan működhet egy társadalom. Amennyiben egy bíróságon ennek az alapvető jognak a gyakorlását szándékosan gátolják, nem marad demokratikus mód arra, hogy egy politikai közösség képviselje és kifejezze az akaratát.

Ezért kérem a tisztelt Elnök urat, hogy vizsgálja ki, milyen okból, milyen motivációk alapján húzza el ügyünket az eljáró bíró, és vizsgálja ki, hogy mindenben a törvények szerint járt-e el.


Tisztelettel:

dr. Salha Omár
Alelnök – Negyedik Köztársaság Mozgalom

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!