Elég volt Orbán és Merkel megszorításaiból

2015. február 2.

Vannak olyan tüntetésszervezők, akik úgy gondolják, hogy Angela Merkel látogatása alkalmából érdemes utcára vonulni az Orbán-rendszer ellen. Ne csapjuk be magunkat: Orbán és Merkel szövetségesei, nem pedig ellenségei egymásnak.

Hallgatólagos megállapodás van közöttük: ha Orbán 3% alatt tartja a költségvetési hiányt, nem kell különösebb kellemetlenségre számítania, bármit is művel itthon.

Vajon az EU vagy Merkel kancellár hányszor bírálta az Orbán-kormány megszorító intézkedéseit? Volt olyan Matolcsy-csomag, amelyet az EU kifejezetten megdicsért. Merkelt láthatóan nem zavarja, ha Magyarország létbizonytalanságban élő kétharmadát víz alá nyomják és ott is tartják. Számára ráadásul az sem probléma, ha minél több képzett, engedelmes, alacsony bérért dolgozó, nem muszlim vendégmunkás menekül a hazai nyomor elől Németországba.

Reméljük, Merkel asszony a sajtószabadság szót sem nagyon fogja használni azok után, amit tavaly a Deutsche Telekom-birodalomba tartozó Origóval műveltek Lázár János kedvéért, és azután a szégyenteljes egyezkedés után, amelyet a Bertelsmann-csoporthoz tartozó RTL Klub folytat a kormánnyal.

A hónapról-hónapra túlélő milliók számára Orbán és Merkel csak megszorítást kínál, miközben a kormány számolatlanul önti a vissza nem térítendő támogatásokat az Audinak és más cégeknek. Ezeknek a közpénzeknek bőven meglenne a helye az oktatásban, az egészségügyben, és a bérlakások építésében.

Fölösleges Merkeltől várni a megoldást.

Nyomorra nem épülhet új köztársaság.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!