RTL Klub, akkor ez így most ennyi volt?

2015. január 29.

Miután az RTL Klub 4 éven keresztül abszolút tétlenül, a rendszerhez igazodva nézte a Fidesz antidemokratikus és szegényellenes ámokfutását, a nyáron a csatornát érintő reklámadó hatására felfedezte a demokratikus és szociális értékeket, illetve a rendszer mérhetetlen korruptságát. Azóta az RTL Klub híradója kiemelten foglalkozott a fideszes politikusok és a hozzájuk közel álló oligarchák ügyeivel.

Ezt sokan kitörő örömmel fogadták, és úgy gondolták, hogy az RTL Klub a szabadságharc élére áll. Most azonban úgy tűnik, megegyeznek a kormánnyal, a fél éves harc tehát egyáltalán nem az Orbán-rendszer ellen, csak a saját pénzükért folyt. A kormány öt százalékra szállítja le a reklámadó mértékét, a kábelszolgáltatóktól pedig sérelem nélkül kérhet programdíjat az RTL Klub, mely cserében puhítja a híradóját és hírháttér műsorait.

Happy end, az RTL német tulajdonosai megkapják a pénzüket, a tévénézőket meg nem sokkolják többet a felcsúti ügyekkel. Így csapja be magát, aki a nagytőkétől várja a köztársasági értékek képviseletét.

 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!