Bojkottáld a figyelemelterelő népszavazást!

2016. május 24.

A 4K! bojkottot hirdet a letelepedési kvótáról szóló népszavazás ellen. Minden magyar állampolgárnak azt javasoljuk, hogy tartózkodjon a referendumon való részvételtől.

Bár a népszavazás a legdemokratikusabb módja a közös ügyeink eldöntésének, a kormány mégsem élt ezzel az eszközzel a számára kényelmetlen kérdésekben. Idén nem ez az első téma, amely népszavazás tárgyát képezhette volna. A kötelező vasárnapi pihenőnap kérdésében a referendum kihirdetése előtt kutyafuttában törölte el a kormány a kérdéses törvényt, mielőtt az emberek kifejezhették volna véleményüket. Emellett sem a Városliget felújításában, sem az olimpiára való pályázásban nem dönthettek a helyiek. Korábban az új alaptörvényről való népszavazás elől is mereven elzárkózott a Fidesz.

Jogi értelemben is megkérdőjelezhető a több milliárd forintos szavazás szükségessége. A kvótaügyi népszavazás egyértelműen propagandacélokat szolgál, és annyira lehet komolyan venni a feltett kérdést, mint az úgynevezett nemzeti konzultációk irányított álkérdéseit.

Mivel nem valós döntési helyzetről van szó, a felelős magatartás most a figyelemelterelő népszavazástól való távolmaradás.

 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!