Gyógyászati marihuánát küldött Bayer Zsoltnak a Füvesember

2016. február 7.

A Füvesembertől kaptuk ezt a fotót. Közzétesszük, mert egyetértünk vele.

A Füvesember 0.420 gramm marihuánát küldött Bayer Zsoltnak migrén ellen, a békésebb hangvételű cikkek reményében.

A 4K! szerint Magyarországon is eljött az ideje a marihuána és a belőle készült gyógyszerek orvosi célú legalizációjának.

Az egyes konzervatívok által démonizált marihuánának sokféle, tudományosan bizonyított gyógyító hatása van.

A cannabis és belőle készített gyógyszerek többek között hatékonyan kezelik a migrént, a glaukómát és a szklerózis multiplexet, lassítják a rákos daganatok növekedését, segítenek megelőzni az Alzheimer-kórt, hányinger- és hasmenéscsökkentők, valamint enyhítik a menstruációs panaszokat is.

A jelenlegi, emberellenes magyarországi szabályozás szigorúan tilt és börtönnel büntet egy természetes gyógyszert.

Eközben a nagy gyógyszergyárak olyan mesterséges készítményeket erőltetnek a betegekre, amelyek függőséget és káros mellékhatásokat okoznak, és amelyek egy részét kiválthatnák a marihuána alapú gyógyszerek.

A cannabis az emberiség egyik ősi, természetes gyógyszere. Orvosi célú felhasználásra több ezer éves múltra tekint vissza, és a nyugati orvostudomány is több száz éve kísérletezik a használatával. Még egy olyan konzervatív ikon, mint a brit Viktória királynő is használta menstruációs panaszaira.

A környezetünkben Németországban, Ausztriában és Csehországban is legális az orvosi marihuána, és már Romániában és Macedóniában is komolyan foglalkoznak a kérdéssel.

Jó lenne, ha Magyarország nem maradna le ezen a téren is.

 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!