A gyermekvállalás a rendes megélhetéssel kezdődik

2016. január 5.

Kövér és Áder családról, szeretetről, biztonságról szövegel. A Fidesz úgy tesz, mintha aggódna a családokért.

Ez azonban képmutatás. Ez a kormány nem családbarát, hanem gazdagbarát.

Egy olyan országban oktatják ki a nőket a gyerekvállalásról, ahol a legtöbb férfi is megalázóan alacsony fizetésért dolgozik, már ha van munkája. Jelentősebb lakhatási segítséget csak azok a házaspárok kaphatnak, akik biztonsággal megengedhetik maguknak, hogy 3 gyereket vállalnak.

A kormány számára másodrangúak az egy- és kétgyermekesek, illetve azok a párok, akik nem házasságban nevelik gyermekeiket, és azok is, akik egyedül nevelik gyermekeiket. A kormány számára ezek a gyerekek jelentik a legkevesebbet.

A kormánynak, ha valóban aggódik a demográfiai folyamatokért, erkölcsi leckék helyett valós segítséget kell adnia a gyermekek felneveléséhez, különösen azoknak, akik rászorulnak.

A 4K! szerint a gyermekbarát fordulat érdekében:

- A jövedelemtől függő várandósági pótlékot kell bevezetni a terhesség idejére.

- A családi pótlék összegét emelni kell a társadalom jövedelmi alsó háromnegyede esetében és el kell törölni a felső egynegyed esetében.

- A szegénységben élő iskolások esetében további támogatást kell bevezetni.

- A családi munkamegosztás egyenletesebb eloszlása, a nők munkába való visszatérése érdekében meg kell könnyíteni az apák számára is, hogy GYED-re vagy GYES-re menjenek.

- A bölcsődék és óvodák számát növelni kell, nyitva tartási idejüket a munkaidőhöz kell igazítani.

- Támogatni kell a házasság minőségét javító és válságmegelőző tanácsadást.

- Növelni kell az anyaotthonok férőhelyeinek számát.

- Az akadálymentesítés komolyan vétele és a gyermekmegőrző szolgáltatások támogatása is segítené a családok mindennapjait.

A gyerekvállalás a rendes megélhetéssel kezdődik. Ennek érdekében nem szóvirágokra, hanem gyakorlati intézkedésekre van szükség.

 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!