Ez gáz: a kormány 6 milliárd forint közpénzt adományozott a csaló autógyárnak

2015. október 21.

Miközben tovább dagad a Volkswagen világméretű botránya, Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány 6 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást ad a Volkswagen-csoport tulajdonában lévő győri Audi-gyár bővítésére.

A külügyminiszter mindenkit megnyugtatott, hogy a pofátlan csalás ellenére a kormány töretlenül jó kapcsolatot ápol a német multival.

Ez az eset is jól példázza, hogy a kormány minden körülmények között a nagytőke pártján áll.

A 4K! szerint soha többet nem szabad a multiknak közpénzből adományokat adni, és a hétköznapi emberek érdekeinek megvédése érdekében közös kelet-európai befektetési feltételeket kell kialakítani.

Szijjártó szemérmetlenül gratulált önmaguknak

Szijjártó vállon veregette a kormányt, amiért hatalomra kerülésük óta azon vannak, hogy Magyarországot „Európa termelési központjává” tegyék.

Azt nem mondta ki, hogy ez valójában a munkavállalói jogok példátlan leépítését, a betelepülő multiknak pedig még a Gyurcsány-Kóka korszakban sem látott kedvezmények biztosítását jelenti.

Ráadásul miközben a kormány ingyen adja a pénzt a multiknak, a magyar kisvállalkozások megfizethetetlen adóterhek alatt nyögnek.

A multik támogatása helyett 2 lépést kell megtennie a magyar kormánynak:
1. Egyszer s mindenkorra meg kell szüntetni a multiknak adott vissza nem térítendő állami támogatások rendszerét
2. Szomszédainkkal közös befektetési feltételeket kell kialakítani

Az EU perifériájának országai önpusztító úton járnak, amikor a multik kegyeiért folytatott versenyben egymás alá licitálva csökkentik a nagy cégek adóterheit és adnak nekik közpénzből bőkezű adományokat. Ez kivérezteti az államot, amelynek a be nem fizetett adók miatt nincs elég pénze a színvonalas közszolgáltatások fenntartására.

A kelet-európai EU-s országok csak együtt léphetnek fel az óriáscégekkel szemben hatékonyan, ezért egymás között olyan megállapodást kell kidolgozniuk, amely egységesen szabályozza, hogy Lengyelországtól Bulgáriáig milyen feltételeknek kell megfelelnie a külföldi tőkének.

Ez a megállapodás biztosítaná, hogy a multik nem játszhatják ki az egyébként is rossz helyzetben lévő országokat egymás ellen, és azt is garantálná, hogy SOHA TÖBBET NE ADOMÁNYOZZON MILLIÁRDOKAT EGY FELNYÍRT HAJÚ KÜLÜGYINISZTER EGY CSALÓ ÓRIÁSCÉGNEK.

 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!