A 4K! pesterzsébeti képviselője eredményesen küzd az átláthatóságért

2015. március 18.

Völgyesi Krisztián, a 4K! önkormányzati képviselője elérte, hogy a pesterzsébeti önkormányzat bárki számára elérhetően és érthetően közzétegye a kerületi költségvetést, a nagyobb értékű szerződéseket és a tisztségviselők és az önkormányzati cégek vezetőinek fizetését, valamint vagyonnyilatkozatait. Ez a lépés jelentősen átláthatóbbá teszi a közpénzek felhasználását és az önkormányzat működését.

Völgyesi Krisztián a 4K! többi önkormányzati képviselőjelöltjéhez hasonlóan tavaly ősszel csatlakozott a K-Monitor, az Átlátszó.hu, a Political Capital és a TI Magyarország által indított „Ez a minimum” programhoz, amelynek keretében vállalta, hogy megválasztása esetén mindent elkövet az átláthatóság javítása érdekében. Ennek megfelelően már képviselőként kezdeményezte, hogy az önkormányzat a korábbiaknál több adatot hozzon nyilvánosságra, és azok egyszerűen, mindenki számára érthető formában elérhetőek legyenek az önkormányzat honlapján. Az új szabályozás elfogadása érdekében Völgyesi - a K-Monitor korrupcióellenes szervezettel együttműködve - több módosító indítványt nyújtott be, és a hivatal ezeket befogadva dolgozta ki a végül elfogadott javaslatot.

Az új szabályozást március 12-én fogadta el a képviselő-testület, amelynek köszönhetően Pesterzsébet nagy lépést tett előre a transzparencia megvalósításában és példaként szolgálhat más önkormányzatok számára.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!