A 4K! javaslatára új sporttámogatási rendszer készül Pesterzsébeten: Az anyagi helyzet nem lehet akadály

2015. február 16.

Völgyesi Krisztián, a 4K! és az LMP önkormányzati képviselője szociális alapú sporttámogatási rendszer kidolgozására tett javaslatot az új önkormányzati ciklus első Egészségügyi és sport bizottsági ülésén. A javaslatot a bizottsági tagok, párthovatartozástól függetlenül, egyöntetűen támogatták, így a februári bizottsági ülésen megalakult egy előkészítő csapat, amely kidolgozza a pályázati úton megnyerhető támogatás feltételeit.

„Bízom abban, hogy az új sporttámogatás már 2016-ban bevezethető lesz, és azok a gyermekek is tudnak sportolni Pesterzsébeten, akiknek a szülei nem tudják önerőből kifizetni a tagdíjat, illetve a sportfelszerelések árát. Az anyagi helyzet nem lehet akadály!” – mondta a 4K! képviselője a februári képviselő-testületi ülésen, megköszönve képviselőtársainak a támogatást.

Völgyesi Krisztián a választási programjában is felvetette azt a problémát, hogy a nehéz körülmények közt élőknek szinte esélyük sincs arra, hogy bármilyen sportot elkezdjenek, ezért az érintett fiatalok egy része céltalanul tölti a szabadidejét, bandákba verődik, és elfordul, hogy bűncselekményekbe is keveredik. A 4K! szerint szemléletváltásra van szükség: ahelyett, hogy minden pénz az élsport támogatására menne, komoly erőforrásokat kell fordítani a tömegsport fejlesztésére, hogy mindenki számára biztosítva legyen az ingyenes, könnyen elérhető sportolási lehetőség.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!