Újra tiszta a pesterzsébeti Tátra téri közpark!

2015. január 19.

Nem sokkal a választások után, októberben felhívott egy volt kollégám, Zoli, hogy van egy problémájuk, amit segíthetnék nekik megoldani. Ezért egy szombat délutánon találkoztunk vele, feleségével, Terivel és még pár Tátra tér környéki lakossal, ahol elmondták nekem, hogy az utóbbi években, pontosabban a 2010-es önkormányzati választások óta a park takarítása, rendben tartása meglehetősen hiányos volt. Erről saját szememmel is meggyőződhettem: bár a szemeteseket rendszeresen ürítették, mindenhol szemét volt (papírzsebkendők, csokispapírok hevertek szanaszét, a bokrok tövében használt fecskendők és egyéb gusztustalan hulladékok voltak). Szóval tényleg áldatlan állapotok uralkodtak a parkban, a környékén és a játszótéren. Ígéretet tettem nekik, hogy segítek megoldani a helyzetet, bár – új képviselőként – fogalmam sem volt, hogy hol kezdjem.

Szerencsére úgy alakultak a dolgok, hogy pár nappal ezután találkoztam Adorján Csillával, a Szociális Foglalkoztató vezetőjével. Beszélgetésünk során megemlítettem neki a Tátra téri lakosok panaszait.

Aztán jött december, a karácsony, majd elkezdődött az új esztendő. Visszamentem megnézni, hogy változott-e valami a Tátra parkban. Egy teljesen megváltozott közpark fogadott: tiszta, kulturált lett, a növények rendezettek, a bokrok megnyírva. Csak néhol láttam egy-egy kósza papírfecnit, egy eldobott cigarettacsikket. Találkoztam Zolival és Terivel is, akik elmondták, hogy nem sokkal a beszélgetésünk után nagytakarítás volt a környéken. Nagy kupacba gyűjtötték össze a szemetet, a levágott gallyakat és a lehullott leveleket. Teri állítása szerint, a több mint húsz év alatt, mióta ott lakik, ilyet még nem látott. Mindketten nagyon örültek, hogy több éves problémájuk oldódott meg pár hét alatt. Én is örültem, hogy sikerült teljesítenem az ígéretemet, ráadásul korábban, mint gondoltam.

Ezúton is köszönöm nekik, hogy jelezték a problémát és biztatok minden pesterzsébeti lakost arra, hogy szóljon, ha tudok segíteni valamit! Bár vannak olyan ügyek, amikért évekig kell majd harcolni, de sokszor elég lehet csak jelezni a problémát a megfelelő ember felé.

Köszönöm a Szociális Foglalkoztató munkatársainak, hogy teljesítették a lakosok kérését, és a foglalkoztatottaknak és közmunkásoknak is, hogy újjávarázsolták a parkot!

Bár a Tátra téren még sok teendő van: javítani kell a közbiztonságon, fel kell újítani a játszóteret és a sportpályákat, de az első lépést megtettük. Kérem az arra járókat, vigyázzanak a tisztaságra!

Völgyesi Krisztián, a 4K! pesterzsébeti önkormányzati képviselője

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!