Szakpolitikai vita Szombathelyen

2014. szeptember 15.

Első alkalommal ültek le a szombathelyi pártok szakmai vitára, az aktuális téma a gazdaságpolitika és a városüzemeltetés voltak.

A 4K!-t Nagy András, a párt alelnöke képviselte, aki a 4K! és az LMP szombathelyi önkormányzati képviselőjelöltje.
A vitán Nagy András mellett részt vett még Neményi András az MSZP, Völgyi András a Jobbik és Molnár Miklós a Pro Savaria Egyesület képviseletében. A Fidesz nem vesz részt a vitasorozatban.

Nagy András elmondta, a város élhetővé válásához munkahelyzeremtésre van szükség, a fejleszteni kell a közlekedést és a bérlakásprogramot. Szükség van a kkv szektor erőteljesebb támogatására és a városnak a magas hozzáadott értékű termékeket gyártó cégeket kell előtérbe helyeznie.
A helyi piac jó kezdeményezés, de támogatni kell az iskolakertek kialakítását, hogy a helyiek minél több helyben termelt élelmiszert fogyaszhassanak. Problémának nevezte, hogy kevés a megfelelő minőségű és megfizethető bérlakás a városban, ezért országos lakásügynökséget kell létrahozni, ami a vidéki bérlakásokkal is gazdálkodna.
A valódi demokráciában való igazi részvétel érdekében az egyes kerületekben részönkormányzatok létrahozására van szükség Nagy András szerint, így az emberek jobban bele tudnának szólni a a városi döntésekbe.

A részletes programok ITT olvashatók.
   /fotó: nyugat.hu/

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!