A 4K! és az LMP Szombathelyen is együttműködik

2014. augusztus 11.

Szombathelyen is választási együttműködést köt az LMP és a 4K! az októberi önkormányzati választásokra, jelentette be a két szervezet a közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az együttműködési megállapodást. A 4K! három körzetben állít jelöltet, és a két párt közös programmal készül a választásra.

Nagy András, a 4K! alelnöke elmondta, hogy pártja az országgyűlési választáson is indult Szombathelyen, most pedig három körzetben indítanak saját jelöltet. „A 4K! egy szociáldemokrata, patrióta párt. Fontosnak tartjuk, hogy Szombathely élhető város legyen, ahol az itt élők beleszólhatnak az őket érintő döntésekbe, és ne csak az tudjon boldogulni, akinek a megfelelő helyeken vannak haverjai. A munkahelyteremtés, a korrupció elleni harc, az átláthatóság és a részvételi demokrácia erősítése mind olyan célkitűzések, amiben egyetértünk az LMP-vel. Logikus lépés, hogy a két rendszerkritikus szervezet közösen induljon a választáson.”


Bogáti András, az LMP Vas Megyei Szervezetének elnöke elmondta, hogy az LMP kongresszusi határozata értelmében parlamenti pártokkal nem tárgyal választási indulásról, de nyitott az együttműködésre civil szervezetek és parlamenten kívüli pártok irányába, mint amilyen a 4K! is. A két szervezet Budapesten és az ország több városában is a szombathelyihez hasonló helyi megállapodást köt az önkormányzati választásokra.

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője ismertette a megállapodás részleteit. A 4K! három körzetben állít jelöltet, akik az LMP listáján indulnak. A lista 3. helyére a 4K! jelöl embert. A két párt közös választási kampányt fog folytatni, és ha az LMP és a 4K! jelöltjei is bejutnak a közgyűlésbe, közös frakciót alakítanak. Horváth Zoltán hozzátette: „Az LMP nyitott más olyan szervezetek irányába is, akik azt a rendszerkritikus, de demokratikus felfogást képviselik, amit az LMP és a 4K! is, valamint készen áll helyi civil szervezetekkel, közösségekkel program alapú együttműködést kötni.”

 

A sajtótájékoztatón készült fotókat IDE vagy a fenti képre kattintva tudod végignézni

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!