Ülősztrájkol a 4K! jelöltje a letiltott majmos videó miatt

2014. április 4.

A budai Hegyvidék tévé után újabb helyi televízió tagadta meg a 4K! majmos kampányfilmének leadását, mivel állításuk szerint sérti Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc emberi méltóságát, hogy a szavaik egy diktátor ruhás majom szájából hangzanak el. A 4K! helyi jelöltje, Bassa Zoltán ezért szombaton egész napos ülősztrájkot tart a Danubia tévé székháza előtt.

Április 5-én, szombaton, a szentendrei választókerülethez tartozó Tahitótfaluban a tévé Mátyás Király utca 3. szám alatti székháza előtt reggel 8-tól este 8-ig fog ülősztrájkot tartani a 4K! képviselőjelöltje, és egész nap vetíteni a letiltott videót.

Korábban Pokorni Zoltán budai önkormányzatához tartozó Hegyvidék tévé utasította vissza a kampányfilm leadását, mivel az sérti Orbán Viktort. A youtube-ra felkerült videót ezután több mint kétszázezren nézték meg.

A tiltás után a 4K! a TASZ segítségével a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult az ügyben, amely jóváhagyta a kampányfilm letiltását, mivel "a videó e két jelölt [Gyurcsány és Orbán] személyét érintő tartalma egyértelműen túlmutat a negatív kampány illetve a szélsőséges véleménynyilvánítás határain."

A 4K! álláspontja szerint nonszensz, hogy egy olyan választási kampányban, ahol az ellenfél jelöltjeit óriásplakátokon ábrázolják bűnözőként, a humor használata nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Nemzeti Választási Bizottság határozatát a majmos videóról itt találod.

A Budán letiltott videó:

A szentendrei videó:

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!