Most még nem volt elég: folytatjuk az utcán, mozgalomként

2014. március 4.

A kéthetes aláírásgyűjtés végén 16 jelöltünk adta le a szükséges mennyiségű aláírást. Az országos listához szükséges 16 ezer aláírásból 14 ezret gyűjtöttünk össze. Országos lista nélkül április 6-án nem lehet az egész országban szavazni a 4K!-ra, csak azokon a helyeken, ahol egyéni jelöltünk van.

Az aláírásgyűjtés utolsó napjaiban rengetegen keresték a 4K!-t, hogy aláírjanak. Köszönjük mindenkinek a támogatást!

Az önkénteseink az elmúlt két hétben becsülettel helyt álltak az utcákon. A 4K!-nak mindenki meggyőződésből, a saját idejéből áldozva, sokan szabadságot kivéve, nem pedig fizetségért gyűjtött aláírásokat, mint a parlamenti pártoknál és a bizniszpártoknál. Mindenkinek köszönjük az áldozatvállalást!

Magyarország a rendszerváltás óta zsákutcába jutott. Az ország nem tud tovább az Orbán-Gyurcsány-rendszerben élni. Iszonyatos feszültségek halmozódtak fel, és robbanás közeli állapotban van a társadalom. Az idei választáson azonban továbbra is a múlt leszerepelt figurái feszülnek egymásnak.

A 4K!-val az elmúlt években megpróbáltunk a pártpolitikai színtéren érni el változást, pénz nélkül, sok munkával, csak az önkénteseink lelkesedésére építve. 2010 után úgy tűnt, át lehet alakítani a pártpolitikai helyzetet, és így lehet valódi változást elérni az országban a 2014-es választásokon. A küzdelemben végül a régi baloldal erői stabilizálták magukat, és bedarálták az új mozgalmak nagy részét. Az úgynevezett baloldal ma végül ugyanott van, ahonnan 2010-ben elindult.

Magyarország válságát így nem lehet a 2014-es országgyűlési választásokon megoldani.

Az elmúlt évek munkája azonban nem volt hiábavaló. Elindult egy új mozgalom. Rengeteg olyan ember tett valamit az ország megváltoztatásáért, aki soha korábban nem ment ki az utcára, és nem vállaltak önkéntességet.

Magyarországot meg kell változtatni, ha nem akarunk elmenni innen. Az Orbán-Gyurcsány-rendszerben az ország csak egyre mélyebbre süpped a válságba.
A célok, amikért a 4K! küzd, továbbra is húsbavágóan fontosak: az oligarchák uralmának és a politikusok kiváltságainak megtörése, a dolgozó emberek számára tisztességesen bejelentett munkahelyek létrehozása, bérlakásrendszer kiépítése, és a fű legalizációja.

Folytatjuk a küzdelmet, folytatjuk mozgalomként, az utcán, a hétköznapi emberek ellenállásaként.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!