Nincsenek celebjeink: közgazdász, jogász és autóbusz-vezető a 4K! listáján

2014. január 31.

A 4K! – Negyedik Köztársaság bemutatta az országos listáját a 2014-es országgyűlési választásokra.

Istvánffy András, a 4K! elnöke elmondta, hogy a Negyedik Köztársaság lesz az egyetlen valóban új párt az idei választásokon, amely nem bukott politikusok visszatérési kísérlete. Ennek megfelelően az országos listán nem régi politikusok szerepelnek, hanem hétköznapi emberek, akik a civil világ felől érkeznek.


„Nekünk nincsenek celebjeink, mindennapi emberek vagyunk, akik önkéntesként álltunk bele a küzdelembe. Ma a hétköznapi embereknek két választása van: vagy elmennek innen, vagy átalakítják ezt az országot” – jelentette ki Istvánffy.

„Nálunk nem feltétel, hogy diplomás legyen valaki, ahhoz, hogy az országos lista első tíz helyére kerüljön. Szociáldemokraták vagyunk, magyarul a hétköznapi embereket képviseljük. Hiszünk abban, hogy a közügyekben való részvétel nem az elit kiváltsága.” – mondta Papp Réka Kinga, a 4K! szóvivője. „Így az első tíz helyen egyaránt találunk jogászt, közgazdászt és autóbusz-vezetőt. A kivándorlás méretére jellemző, hogy a 4K! listájának első tíz helyén is van, aki ebben a pillanatban Angliában dolgozik.”

Az országos lista első 35 helyén álló emberek átlagéletkora 35 év, amivel valószínűleg a 4K! a legfiatalabb párt.

A 4K! nem nevez meg miniszterelnök-jelöltet, mivel nem képzeletbeli posztok osztogatására készül, hanem arra, hogy borsot törjön az elit orra alá, megszüntesse a kiváltságait és visszaadja a hatalmat a népnek.

Az országos lista első helyén Istvánffy András PR szakember, a 4K! elnöke áll. Istvánffy egyéniben Békásmegyeren, a budapesti 10. választókerületben indul.

A második helyen Papp Réka Kinga újságíró, a HaHa alapító tagja áll. A harmadik hely Mezei Dávid üzletkötőé, aki Kőbányán, a budapesti 9. választókerületben indul a választáson.

A negyedik helyen dr. Salha Omár jogász áll, a budapesti 13. választókerület egyéni jelöltje. Nagy András közgazdász az ötödik a listán, aki Szombathelyen, a Vas megyei 1. választókerületben lesz jelölt.

A 4K! országos listájának hatodik helyén Szalai Roland kisvállalkozó áll, aki Pécsen méretteti meg magát egyéniben. A hetedik hely dr. Sarkadi László nemzetközi jogászé, aki az elmúlt években Angliában dolgozott, és februárban tér vissza Magyarországra, hogy részt vegyen a 4K! kampányában. Budapesten, a VI. és VII. kerületeket tartalmazó 5. számú választókerületben indul egyéniben a választáson.

A nyolcadik helyet Gombó Áron főiskolai hallgató, a zuglói, 8. választókerület jelöltje kapta. A lista kilencedik helyén Csókási László, az Iksz oldal szerkesztője van, aki Pest megye 11. választókerületében, Ráckevén indul egyéniben. A 10. hely Völgyesi Krisztián autóbusz-vezetőé, a csepel-soroksári, 17. választókerület jelöltjéé.

A 4K! 2007-ben indult ifjúsági mozgalomként. Évekkel később fordult határozottan politikai irányba, majd 2012-ben alakult párttá. A 2014-es az első választás lesz, amelyen a 4K! részt vesz.

A 4K! országos listájának első 35 helye:

1. Istvánffy András
2. Papp Réka Kinga
3. Mezei Dávid
4. Salha Omár
5. Nagy András
6. Szalai Roland
7. Sarkadi László
8. Gombó Áron
9. Csókási László
10. Völgyesi Krisztián
11. Györki Zsuzsanna
12. Bassa Zoltán
13. Horváth Nikoletta
14. Szőllőssy Kristóf
15. Kapuvári Tamás
16. Borszéki Attila
17. Rácz Róbert
18. Bartha Attila
19. Solymár László
20. Sági Tamás
21. Mohácsi Péter
22. Nagy Nándor
23. Varsány István
24. Majer Zsuzsanna
25. Horváth Nándor László
26. Hortobágyi József
27. Hellebrandt Flóra
28. Langer Ármin
29. Pintér József
30. Samu Attila
31. Csillagné Jónás Judit
32. Földes György
33. Szigyártó Antal
34. Varsány Istvánné
35. Pászti Zsolt

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!