Koszorút helyeztünk el a Milla és a Szolidaritás emlékére

2014. január 16.

Istvánffy András, a 4K! elnöke emléktáblát és koszorút helyezett a Sirály bezárt épületére. Az emléktábla a Milla és a Szolidaritás mozgalmaknak állít emléket, amelyek a rendszerellenzék nagy reménységei voltak. 

„A Gyurcsány-Mesterházy-Fodor-Bajnai összefogás bejelentésével egyértelművé vált, hogy nem sikerült az ellenzék megújulási kísérlete. Ez a csapat egy az egyben ugyanaz, amelyik 2010 előtt kormányzott. A Milla és a Szolidaritás 2011-ben azzal a reménnyel indult, hogy új alternatíva születik. Ezek a mozgalmak elestek a küzdelemben, a régi baloldal bedarálta őket” - mondta Istvánffy András.


„Abban, hogy Orbán Viktor a helyén marad, a felelősség a régi baloldal vezetőit terheli, akik a saját kis hatalmuk kedvéért mindent megtettek az új mozgalmak elpusztítására. Ezzel viszont a kormányváltás lehetőségét is elvágták” - jelentette ki Istvánffy.

A 4K! tovább őrzi a lángot. A tét most az, lesz-e új erő a parlamentben, amely a régi baloldal újabb választási veresége után tovább tudja vinni a reményt.

Tévednek, akik azt mondják, hogy a baloldal megújulásának előfeltétele Orbán Viktor leváltása. A helyzet pont fordítva áll. Orbán Viktor leváltásának előfeltétele a baloldal megújulása. Ennek elmaradása miatt újrázhat a Fidesz.

„A Milla itt, a Sirályban szervezte az első nagy tüntetéseit. Itt, az emeleten ült mindig 30-40 ember, akik önkéntes munkával tízezreket mozgattak meg. Mindenki azért dolgozott ingyen, mert látta, hogy Orbán Viktor tönkreteszi ezt az országot, és mert tudta, hogy az ország jó irányba állításában a régi baloldalra nem számíthatunk” - emlékezett vissza Istvánffy András a Sirály ma már üresen álló épülete előtt.

„Három évvel ezelőtt hittünk abban, hogy valami új kezdődött el. Ha akkor valaki besétált volna a Sirályba, és lefesti az ellenzék mai helyzetét, azt hittük volna, hogy megőrült” - mondta Istvánffy András.

„Az elmúlt három év egyvalamire megtanított minket: az az önfeladás, amely elsőre kicsinek látszik, végül teljes megsemmisüléshez vezet. A Milla és a Szolidaritás koszorúja előtt fogadom meg, hogy mi ki fogunk tartani az elveink mellett.”

A Sirály falára helyezett emléktábla tetején Gyurcsány Ferenctől olvasható egy klasszikus idézet:

„A Milla többet árt, mint használ, mert az utcára viszi az embereket (...) Nem javaslom, hogy bárki is elmenjen a Milla tüntetésre biodíszletnek.”

A táblaállítás és koszorúzás képeit az alábbi galériában nézheted meg:

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!