Amerikában sikeres a fű legalizációja, Magyarországnak követnie kell a példát

2014. január 7.

A marihuána amerikai legalizációjának első napjai után világosan látható, hogy a lépés sikeres volt.  A marihuána engedélyezésének nagyobb a társadalmi haszna, mint a tiltásának. A 4K! a magyar politikai erők közül egyetlenként üdvözli ezt a történelmi fordulatot . A fű legalizácója abban az országban, amely a drogellenes háború zászlóvivője volt, megmutatta, hogy a király meztelen. A füvet szívó hétköznapi emberek üldözése értelmetlen és álszent.

Washington és Colorado államokban január 1-től már rekreációs célra is legálisan lehet vásárolni füvet, miután korábban népszavazással döntöttek a kérdésről. Az árusításra szakosodott üzletek az emberek nagy érdeklődésének köszönhetően csak az újév első napján körülbelül 1 millió dolláros forgalmat könyvelhettek el.


A 4K! – Negyedik Köztársaság a magyar politikai élet úttörőjeként, elsőként állt ki a marihuána teljes körű legalizációja mellett. Egy olyan széles körben elterjedt rekreációs szerről van szó, aminek a valós veszélye a társadalomra elhanyagolható, ma mégis bűnözőként kezelik a fogyasztóit. Egy füves cigivel kikapcsolódó hétköznapi, dolgozó magyar bűnözőnek számít, a százezrek életét megkeserítő, családokat romba döntő alkoholt viszont óriásplakátokon reklámozzák, otthoni főzését pedig államilag propagálják.  Ez óriási képmutatás, és akkor még nem is beszéltünk a kender rengeteg európai ország által elismert gyógyászati hatásáról.

Az amerikai példa is jól mutatja: a fű démonizálása alaptalan, álszent és hazug stratégia. Az óriási adóbevétel nagyon ráférne a recsegő-ropogó magyar költségvetésre, egészségügyi szempontból pedig a marihuánánál lényegesen kockázatosabb termékek is találhatók ma a magyar szupermarketek polcain. Mindemellett a rendőrség olyan embereket kényszerül üldözni, akik senkinek nem ártanak. Ez utóbbi különösen abszurd annak tükrében, hogy a hatóságok óriási tételben elkövetett adócsalás esetében egyszerűen félrenéznek.

A magyar törvények ma a hétköznapi emberek érdekei helyett sokkal inkább a cseszegetésüket szolgálják. Ma országunkban az élet számos területén csalásra épülnek a hétköznapok a valóságtól teljesen elszakadt régi pártok miatt. A 4K! olyan Magyarországot szeretne, ahol az átlagember nem kényszerül trükközgetni hétköznapi dolgok miatt.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!