Előállították a 4K! elnökét, miután befizette az áfát a fű után

2013. december 5.

Istvánffy András jelképesen befizette 1 gramm marihuána után az áfát a Nádor utcai NAV irodánál, majd nyilvánosan elszívott egy füves cigarettát. A rendőrség őrizetbe vette a legalizációért kampányoló 4K! elnökét.

Istvánffy elmondta, hogy személy szerint ritkán él marihuánával. A füves cigarettát a gimnázium végén próbálta ki. Azóta több mint tíz év telt el, mégis két kezén meg tudja számolni, hányszor fogyasztott. „Nem személyes úri passzióból gyújtok most rá nyilvánosan füves cigire, hanem polgári ellenállásként, mert tűrhetetlenné vált a képmutatás. Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző.”

„Talán furcsán hangzik, de adózni akarunk!” – jelentette ki Istvánffy a NAV előtt. A fű feketepiaci ára ma körülbelül 2000 forint. Az 1 gramm fű után járó 540 forint áfát a 4K! elnöke egy borítékba helyezte és kiragasztotta a NAV irodára.

„Kik a valódi bűnözők? A hétköznapi emberek, akik nincsenek rendesen bejelentve a munkahelyükön, akik nem tudják kifizetni a tömegközlekedés horribilis árát, akik alkohol helyett fűvel kapcsolódnak ki egy este? Vagy azok a nagyvállalatok, akik milliárdos tételben csalnak áfát, és azok az oligarchapártok, akik megakadályozzák, hogy kiderüljön az igazság a NAV-botrányban?”- tette fel a kérdést Istvánffy András.


„Magyarországon ma az egész rendszer csalásra épül. A nagyvállalatok és a politikai kaszt összejátszanak és a törvények felett állónak tekintik magukat. Miközben egymás után állnak elő az adóellenőrök a vádakkal, hogy a NAV szemet huny a nagy adócsalások felett, az oligarchapártok megakadályozzák, hogy az ügyben parlamenti vizsgálóbizottság alakuljon.”

Az oligarchapártok eközben olyan törvényeket alkotnak, amelyek a hétköznapi embereket csalásra kényszerítik. A kis- és középvállalkozásokat sújtó túlzott adók miatt ma többnyire csak olyan munkahelyeket talál a dolgozó ember, amik nincsenek tisztességesen bejelentve. Az állam, miközben legalizálja a házi pálinkafőzést, a marihuána milliárdos piacát átengedi a maffiának, és bűnözőnek tekinti a hétköznapi, dolgozó embereket, akik fűvel kapcsolódnak ki.

A 4K! szerint a NAV-nak be kellene szednie az adót a nagyvállalatoktól, és be kellene szednie az adót a marihuána után is. A rendőrségnek a valódi bűnözőket kellene üldöznie, a hétköznapi emberek cseszegetését pedig abba kellene hagynia. Olyan Magyarországra van szükség, ahol lehet csalás nélkül is élni. Ehhez az egyik lépés a marihuána legalizációja. A legalizációval jól jár az állam, jól járnak az emberek, egyedül a maffia jár rosszul.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!