Álszent az LMP nyilatkozata, hogy a fű fogyasztása betegség

2013. november 17.

A 4K! megdöbbentőnek és álszentnek tartja, hogy az LMP szerint a fű fogyasztása betegség.

A Negyedik Köztársaság Párt megrökönyödve fogadta, hogy Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi képviselője a 4K! legalizációs javaslatára reagálva kijelentette a Vas Népének, hogy "a könnyű drogok fogyasztását betegségként kellene kezelni, nem bűncselekményként".

A 4K! messzemenőkig egyetért azzal, hogy a füvet fogyasztó embereket nem szabad bűnözőként kezelni, azt viszont felháborítónak és képmutatónak tartja, hogy az LMP szerint a fű fogyasztása betegség, és az azt fogyasztó, hétköznapi, dolgozó emberek betegek lennének.


A fű a kikapcsolódást szolgáló szer, nem erősebb az alkoholnál, viszont kevesebb káros hatása van. A 4K! szerint helytelenül sorolták a füvet a drogok közé. Abban az értelemben, ahogy a hétköznapi nyelvhasználat érti a drog kifejezést, a fű nem drog. Ahogyan az alkoholfogyasztás, úgy a mértékletes fűfogyasztás sem betegség.

A 4K!-ban megdöbbenést és csalódást keltett az LMP képmutató és álszent álláspontja. Amikor az LMP a fű fogyasztását betegségnek nevezi, olyan hétköznapi, normális emberek tömegét támadja hátba, akik a parlamentbe juttatták.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!