Hét érv Pintér Sándor számára a marihuána legalizációjára

2013. november 15.

Istvánffy András, a 4K! elnöke a Belügyminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján hét érvet mutatott be Pintér Sándor számára a marihuána teljes körű magyarországi legalizációjára. Az érveket a sajtótájékoztató végén bevitte a Belügyminisztériumba, hogy benyújtsa Pintér Sándornak.

„A 4K! arra kéri a Belügyminisztériumot, hogy hagyja abba a hétköznapi, tisztességes, dolgozó emberek üldözését, és koncentráljon a maffia elleni harcra” – mondta Istvánffy András.

1. Adóbevétel az államnak. A fű legalizációja és jövedéki termékké tétele milliárdos nagyságrendű adóbevételt jelent az államnak. A magyar állam krónikus forráshiánnyal küzd, és újabb és újabb megszorításokkal pusztítja a közszolgáltatásokat. Ebben a helyzetben felelőtlenség ekkora bevételi lehetőségről lemondani, és teljes egészében átengedni a maffiának.

2. Érvágás a maffiának. A marihuána legalizációjával a maffia óriási piacot veszít el, ezáltal jelentősen meggyengül. A teljes tiltás a maffiát erősíti, ahogy ez az amerikai szesztilalom idején is történt. Ha a Belügyminisztérium komolyan gondolja a maffia elleni harcot, először a piacát kéne elvennie.

3. Nem lesz dílerkapu. A fű legalizációja után a hétköznapi emberek nem kényszerülnek arra, hogy a maffia dílereivel tartsanak fenn kapcsolatot. Így nem kerülnek kapcsolatba olyan terjesztőkkel, akiktől bármikor valódi drogot is be tudnak szerezni. A fű legalizációja után a valódi drogok sokkal nehezebben jutnak el az emberekhez, nem lesz karnyújtásnyira tőlük.

4. Nem büntetünk átlagembereket. A fű legalizációja után nem fogunk börtönbüntetéssel fenyegetni hétköznapi, dolgozó embereket, akik munka után baráti társaságban sör mellett füves cigivel kapcsolódnak ki. Teljesen hazug az az állami propaganda, ami a fű fogyasztókat lecsúszott drogosokként próbálja beállítani. A fű fogyasztói elsöprő többségben a társadalom számára hasznos munkát végző emberek.


5. A rendőrség valódi bűnözőket üldözhet. A marihuána legalizációja után a rendőrségnek és az igazságszolgáltatásnak nem kell óriási erőforrásokat pazarolnia hétköznapi emberek értelmetlen üldözésére, hanem azok ellen harcolhat, akik valóban veszélyt jelentenek a társadalomra. Jelenleg az adófizetők pénzének pazarlása folyik.

6. Biztonságos termékek. A marihuánának jövedéki termékként az állam által ellenőrzött minőségben kerül a piacra és jut el a fogyasztókhoz. Így többé nem fenyegeti a fogyasztókat az, hogy a maffia különböző adalékanyagokkal tesz kárt az egészségükben.

7. Gyógyászati alkalmazás. A fű legalizációja után lehetővé válik a gyógyászati célú felhasználásra, többek között fájdalomcsillapítóként. Ma Magyarországon mind a marihuána orvosi felhasználása, mind gyógyászati hatásainak szabad kutatása tiltott.

A legalizációról bővebben ide kattintva olvashatsz.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!