NAV-botrány: a hétköznapi embereknek kell fellépniük az oligarchák ellen

2013. november 12.

A Negyedik Köztársaság Párt támogatja Horváth András volt adóellenőr küzdelmét az oligarchák által foglyul ejtett adóhatóság ellen. Magyarország kizárólag akkor szabadulhat fel az összefonódott politikai-gazdasági elit maffiauralma alól, ha a hétköznapi emberek félelemtől mentesen, bátran fellépnek ellene.

„Horváth András volt adóellenőr bátor fellépése során feltártak jól mutatják, hogy az oligarchák maffiamódszerekkel, illegális módon rövidítik meg a közvagyont. Ezek az oligarchák ráadásul kezükben tartják a politikai irányítást is, és tevékenységük átível a politikai oldalakon. Teljesen mindegy, hogy a nagy pártok közül melyik van éppen kormányon, az oligarchák mindig ott ülnek az irányítópultnál. Mindegy, hogy „nyugatos európai fejlődést” hazudnak, vagy a „nemzetet” tűzik a zászlójukra a hatalomból ugyanaz a vékony réteg részesül” - mondta Salha Omár, a 4K! - Negyedik Köztársaság Párt alelnöke.

„Meg kell értenünk a rendszerváltás utáni évtizedek tapasztalatát: akkor lesz demokrácia és igazságos társadalom Magyarországon, ha nem adjuk át különböző elitcsoportoknak az irányítást. Az egyetlen esélyünk, ha a hétköznapi emberek saját maguk veszik kézbe az ország sorsát. Ehhez az első lépés, ha a választásokon nem a legkisebb rosszra szavazunk, nem az ellenzékben szimpatikusabbnak tűnő oligarchákat választjuk. Részt kell venni a közéletben, a mozgalmakban, az új és alulról szerveződő pártok munkájában. Egy normálisan működő országot nem fogunk ajándékba kapni, azt ki kell harcolnunk” - tette hozzá Salha Omár.


A Negyedik Köztársaság Párt az országot foglyul ejtő, minden kontroll nélkül működő oligarchák hatalmának megtörésére a részvételi demokrácia eszközeinek bevezetését javasolja, amellyel megteremthető az ellenőrzés a mindenkori kormányzat felett. A 4K! az erre kidolgozott részvételi demokrácia programját a választási program részeként fogja bemutatni. A program fő elemei a polgármesterek és az Országgyűlés visszahívhatóságának bevezetése, a részvételi költségvetés bevezetése és a népszavazási jogkörök radikális erősítése.

Horváth András volt adóellenőr hivatali visszaélés miatt tett feljelentést az adóhatóság ellen. Azt állítja, hogy az adóhatóság szemet huny a kiemelt adózók áfacsalásai felett. A kár becslése szerint 1.700 milliárd forintot jelent évente, amely meghaladja Magyarország teljes éves költségvetésének 10%-át.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!