Október 23-án forradalmi trafiktúrát rendez a 4K!

2013. október 22.

Forradalmi trafiktúrát szervez a nemzeti ünnepre a Negyedik Köztársaság Párt. Az akció résztvevői egy régi Csepel teherautóval fogják végigjárni a nemzeti dohányboltokat. A rendhagyó városnézés délután 4 órakor indul a Szent István körúton a Vígszínházzal szemben, a Szemere utca torkolatából.

A trafikok a Magyarországot uraló politikai korrupció szimbólumai. Az 1956-os forradalom hősei a hétköznapi emberek szabadságáért és önrendelkezéséért küzdöttek. '56 szabadságeszménye nem az oligarchák és a maffiák szabadsága volt.

Az '56-os forradalmárok, a pesti srácok, nem a mai Magyarországot képzelték el, amikor fellázadtak az elnyomás ellen. A többpártrendszerért küzdöttek, de nem az oligarchapártok uralmát, hanem valódi demokráciát akartak. A 4K! ezért látogatja meg október 23-án a mutyik jelképeit, a dohányboltokat.

A nemzetinek nevezett dohányboltok a mindennapjainkban mutatják meg minden nap a rendszer rohadását. Ami a rendszerváltáskor még hangzatos jelszavakban és egy egész ország fellélegzésében egy új rendszer ígéretét hordozta magában, mára nyilvánvaló árulásban forrt ki: a politikai-gazdasági kaszt nem akar mást, csak saját hatalmát növelni addig, amíg már nem marad semmi, amit kizsigerelhetnek az országból. Hogy megvan-e az egy útra szóló jegyük a Bahamákra, vagy még várnak a vásárlással egy ciklust, valójában mindegy is. Világnézettől függetlenül árulták el a dolgozó embereket.

A Csepel teherautó platójáról szónoklatok hangzanak majd el, és meglepetéssel is készülnek a szervezők. A trafiktúra eredeti szónoka Puzsér Róbert lett volna, aki külföldről 23-án jön haza, azonban sajnos az eredetileg tervezettnél később, csak este fog Magyarországra érkezni, így jelenlétét nélkülözni kell a túrán.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!