Manifeszto az oligarchapártokról és a nyugdíjaspártokról

2013. július 4.

A rendszerváltás óta háború folyik a dolgozó emberek ellen.

Horribilis adók, lerohadó közszolgáltatások, újabb és újabb megszorítások. Évtizedek óta azt halljuk, hogy húzzuk össze a nadrágszíjunkat, mert attól holnap majd jobb lesz. Eközben az életszínvonal Magyarországon évtizedek óta folyamatosan romlik.

Mi történik valójában?

A magyar államot oligarchapártok szállták meg, akik kilopják a közvagyont. Nem menet közben tértünk rossz útra, ahogy egyes értelmiségiek állítják, akik a rendszert védik. A rendszerváltás rendszere az ősbűntől, a vadprivatizációktól kezdve az oligarchák műve.

Az oligarchák ámokfutását a dolgozó emberek finanszírozzák.


A hétköznapi embereknek horribilis adókat kell befizetniük a fizetésük után. Eközben a nagy cégeknek csak minimálisan kell adózniuk, és brutális, vissza nem térítendő állami támogatásokat kapnak.

Az ésszerűtlen adókkal az oligarchapártok a dolgozók nagy részét illegalitásba kényszerítették. Nincsenek rendesen bejelentve, ennek következtében rendes nyugdíjuk se lesz.

A hétköznapi emberek a pénzükért cserébe minőségi közszolgáltatást sem kapnak. Az oligarchapártok uralmának eredményeképp elkezdett kivérezni az állam, nem képes fenntartani a közszolgáltatásokat. Az oktatás, az egészségügy, a tömegközlekedés, a kultúra mind esik szét, rohad le. Valójában a második világháború után felépített közszolgáltatások felélése folyik. A dolgozó emberek így még a közszolgáltatásoktól is elesnek. Ha rendes egészségügyet, rendes oktatást szeretnének, a már befizetett adón túl újra fizetniük kell érte. A tömegközlekedés ára pedig teljesen elszakadt az átlagbérektől.

Ez nem történelmi szükségszerűség. Ez azért van, mert a magyar állam nem a közjót szolgálja, hanem egy szűk csoport élősködik rajta.

A dolgozókkal szemben az oligarchák állnak, akik az elmúlt húsz évben megszállták a magyar államot.

Hogyan tudják megtartani a hatalmukat az oligarchák?

Az oligarchapártok eszközüknek a nyugdíjasokat választották.

Az oligarchapártok egyben nyugdíjaspártok. Politikájukat a 20. századi történelmi traumákban való vájkálásra építették. Ezzel folyamatosan hisztérikus állapotban tudják tartani az idősebbeket, és hűséget tudnak követelni tőlük. A nyugdíjasok jelentős részét sajnos sikerült megtéveszteniük.

Ahhoz, hogy a hatalmuk megtartásához szükséges szavazatokat megszerezzék, védik a nyugdíjasokat az ámokfutásuk következményeitől. A megszorítások mindig a dolgozó embereken csattannak.

Ahogyan a szocialisták a sikereiket a nagytőkések és a nyugdíjasok szentségtelen szövetségére építették, úgy most a Fidesz legfőbb célja, hogy ugyanezt a szövetséget építse ki magának. Az Orbán-rendszer egészen tökéletes szintre fejlesztette a népnyúzás párosítását a nyugdíjasok védelmével.

Az oligarchapártok tudatosan szembefordítják egymással a generációkat. Ez az oka a nyugdíjasok iránt érezhető, egyre fokozódó türelmetlenségnek.

A magyar állam az elmúlt húsz évben nem a hétköznapi embereket szolgálta. Meg kell szabadítani az oligarcháktól!

Három azonnali intézkedést követelünk az oligarchapártok uralmának megtörésére:
1. Visszahívható politikusokat!
2. El nem évülő politikusbűnöket!
3. A cégeknek nyújtott vissza nem térítendő támogatások azonnali megszüntetését!

Helyre kell állítani a generációk közti szolidaritást! Ne hagyjuk, hogy szembefordítsák a nyugdíjasokat a fiatalabbakkal!

Első lépésként követeljük a nyugdíjasoknak és a diákoknak járó kedvezmények egységes kezelését!

Meg kell menteni a dolgozó embereket, akik illegalitásba kényszerültek, és emiatt nyugdíjuk sem lesz!

Azonnal járulékcsökkentést és adóamnesztiát akarunk. A szolidaritás helyreállítására be kell vezetni a vagyonadót és meg kell adóztatni a nagy cégeket!

A magyar államot vissza kell foglalni a hétköznapi dolgozó emberek számára.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!