A 4K! feljelentést tett a buszprivatizáció miatt

2012. október 18.

Nagy Dániel fotójaA 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom a fővárosi busztender miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés ügyében. A Központi Nyomozó Ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatón dr. Salha Omár alelnök elmondta, hogy úgy hirdettek eredményt a pályázaton, hogy közben nincsen rá anyagi fedezet.

„A kiszervezés jelentősen drágább lesz, mint a BKV jelenlegi működése. A fővárosi Fidesz frakció és Tarlós csak azon vitatkozik, hogy 900 millióval vagy 3.5 milliárd forinttal kerül majd többe” – tette hozzá Mezei Dávid alelnök.


„Felháborító, hogy Széles Gábor cége számára találnak fölösleges milliárdokat, miközben Matolcsy, a kormány csodafegyvere, hetente új megszorító intézkedésekkel áll elő, a tanárok évek óta ígérgetett fizetésemelését elhalasztják, bevezették a tranzakciós adót, a csekkadót, a közműadót és emelik a béren kívüli juttatásokat terhelő adót” – mondta Mezei.

A Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén úgy döntött, hogy nem biztosít plusz forrást a BKK számára a pályázat miatt. A megfelelő anyagi fedezet nélkül az eljárást a közbeszerzési törvény szerint azonban eredménytelennek kell nyilvánítani.

„Jelenleg nem tudni, miből fizetik ki a győztes vállalkozót, annak hasznát és költségeit. Ez a közvagyon terhére tett, fedezet nélküli kötelezettségvállalás felveti a hűtlen kezelés gyanúját, a közbeszerzési szabályok megszegését” – magyarázta dr. Salha Omár a feljelentés hátterét.

A Negyedik Köztársaság Mozgalom számára elfogadhatatlan, hogy a közösségi közlekedést kiszervezzék a közösség ellenőrzése alól. Tűrhetetlen, hogy BKV-t tudatosan kivérezteti a főváros Fideszes vezetése és magánkézre juttatja annak egyetlen nyereséges ágazatát.

(fotó: Nagy Dániel)

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!