A szociális válság robbanással fenyeget

2012. július 2.

„Az országban a világgazdasági válság és a kormány gazdagokat támogató intézkedései miatt szociális válság alakult ki, amely mostanra robbanással fenyeget” – mondta Istvánffy András, a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom elnöke. A 4K! szerint a kormánynak azonnali válságenyhítő intézkedéseket kellene bevezetnie a feszültség csökkentése érdekében.


A legújabb becslések szerint a 10 millió állampolgárból már 4 millióan élnek létminimum alatt. A 4K! szerint elfogadhatatlan, hogy ebben a helyzetben a kormány nem arra törekszik, hogy enyhítse a válság társadalmi hatásait, hanem felelőtlenül továbbra is a felső rétegeket igyekszik támogatni mindenki másnak a rovására.

„Elfogadhatatlan, hogy húsz évvel a rendszerváltás után Magyarországon tömegeknek jelent óriási gondot a megfelelő táplálkozás, az utazási költségek és a rezsi kifizetése. Az a világ, amit az egykori rendszerváltók egy álomnak ígértek, mostanra sokak számára rémálommá vált” – mondta Istvánffy András.

A Fidesz a világgazdasági válság kellős közepén mondta fel a legelemibb társadalmi szolidaritást, és vált a gazdagok és a nemzeti oligarchia kormányává. A Fidesz üzenete a hétköznapi emberek számára egyértelmű: a kormány csak a felső rétegek érdekeivel törődik, mindenki más pedig vagy rendezkedjen be az állandó létbizonytalanságra, vagy keressen új hazát magának.

A 4K! álláspontja szerint a helyzet azonnali cselekvést követel, és a szociális válság enyhítésére a kormánynak rendkívüli intézkedéseket kell hoznia. A rendkívüli intézkedések mellett pedig rendszerszintű változásra is szükség van: azonnal vissza kell állítani a progresszív adózást. A kormánynak lenne mozgástere, eddig önként választotta a szociális válság elmélyítését.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!