Vissza a feladónak, vissza Matolcsynak! – Flash mob a kiszolgáltatottság ellen

2012. június 23.

A 4K!, a Szolidaritás és az LMP közös flash mobot tart 2012. június 30-án szombat, délután 3 órakor a József Nádor téren a Gazdasági Minisztériumnál.

Júliusban hatályba lép a munka új törvénykönyve, amely napszámosokká fokozza le a dolgozókat, és életbe lép a telekommunikációs adó, ami ismét a közembereket sarcolja meg. Eközben a parlament előtt van már a jövő évi költségvetés, ami újabb megszorításokat tartalmaz. A háttérben serényen dolgozik a Közgép-fejlesztési minisztérium…

Mi nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy közös hazánkban a szegények még szegényebbek, a gazdagok pedig még gazdagabbak legyenek!


Nem fogadjuk el, hogy újabb pénzeket vonnak ki az oktatásból és az egészségügyből, miközben számolatlanul öntik a milliárdokat presztízs-beruházásokra és a haveri cégeknek.

Nem fogadjuk el, hogy a munkavállalói jogok megnyirbálását és kiszolgáltatottságot. Nem akarunk bérrabszolgák összeszerelő országa lenni.

Olyan országot akarunk, ahol a politikusok nem az oligarchák, hanem az emberek érdekeit képviselik. Olyan országot, ahol az emberek építő munkája, a tudás a gazdasági fejlődés alapja. Olyan országot, ahol az állam számára oktatás a legjobb befektetés. Olyan országot, amelynek polgárai szolidárisak egymással, ha baj van, akkor az elesettek és a kiszolgáltatottak kapják a legnagyobb védelmet. Büszke, felelős és egymásra is odafigyelő állampolgárok Magyarországát szeretnénk létrehozni.

Nem kérünk a Matolcsy-féle örültségekből, az orbáni kaszárnyakapitalizmusból és a Simicska féle pénzlenyúlásból. Nem fizetjük tovább ezeknek az árát.

Éppen ezért követeljük, hogy a Fidesz-KDNP vonja vissza a munkatörvénykönyvét és kezdjen tárgyalásokat a szakszervezetekkel egy új törvény előkészítéséről.

Követeljük, hogy a kormány vonja vissza jövő évi költségvetés tervezetét, és ősszel egy új tervezetet nyújtson be az országgyűlésnek, amelyben megszünteti az egykulcsos adót és a megszorításokat.

Elég volt! Nem leszünk Orbán, Matolcsy és Simicska rabszolgái!

Ha egyetértesz a célokkal, legyél ott június 30-án szombaton délután 3-kor a József Nádor téren a minisztériumnál, és hozz magaddal egy sárga csekket!

Az akció Facebook eventje.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!