Londoni mosogatás vár a fiatalokra

2012. március 30.

Mosogatás szórólap

 4K! aktivistái a Corvinus Egyetem KarrierExpoján állítottak fel standot, londoni mosogatást ajánlva a friss diplomásoknak. Az Expon osztogatott szórólap szerint a 3000 forintos órabérét cserébe felsőfokú végzettséget és legalább két idegen nyelv középfokú ismeretét várja a fiktív londoni étterem.

„Generációnk sok tagjának kell szembesülnie azzal a döntéssel, hogy itthon marad és a saját szakmájában helyezkedik el, olyan fizetésért, amelyből nehezen él meg és alig van esélye családot alapítani, vagy külföldre megy, hogy olyan munkát végezzen, ami messze a képesítése alatt van, de jobban keres vele, mintha itthon maradt volna” – mondta az akció hátteréről Nagy András, a 4K! szóvivője.

A Fidesz oktatási reformjának köszönhetően ráadásul most már nem csak végzős egyetemisták, hanem az érettségizők is szembesülnek az elvándorlás kérdésével. Azoknak, akik csak költségtérítésesen juthatnak be a hazai felsőoktatásba, érdemes végiggondolniuk, hogy hasonló összegért vagy ingyen nem érdemesebb-e valamelyik európai egyetemen tanulniuk.


„A 4K! szerint a fiatalok nagy arányú elvándorlása az ország jövőjét veszélyezteti. Ezen a helyzeten nem kényszerrel és röghöz kötéssel, hanem ösztönzők és kedvezmények segítségével kell az államnak változtatnia” – mondta Nagy András.


További fotók a Facebookon

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!