Az LMP kész helyzetet teremtett - A 4K! sem csatlakozik az Ellenzéki Kerekasztalhoz

2012. február 6.

Az LMP kész helyzetet teremtett a többi szereplő számára azzal, hogy visszautasította az Ellenzéki Kerekasztalban való részvételt. A Kerekasztal csak úgy tudná betölteni a szerepét, ha valamennyi demokratikus ellenzéki párt képviseltetné magát. Ennek hiányában a 4K! - korábbi szándékával ellentétben - nem látja értelmét a Kerekasztalban való részvételnek.

Az Ellenzéki Kerekasztal feladata az lett volna, hogy a köztársaságot helyreállítani akaró valamennyi szereplő, a nézetkülönbségeit félretéve egy asztalhoz üljön és megegyezzen a demokratikus intézményrendszert helyreállító köztársasági minimumprogramban. Amennyiben a demokratikus ellenzéknek csak egy része jelenik meg az asztalnál, úgy nem lehet ezt a fórumot az Ellenzéki Kerekasztalnak tekinteni.

A 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom sajnálja, hogy az LMP döntésével az ellenzék elszalasztott egy esélyt arra, hogy közösen kezdje megrajzolni, milyen jövőt képzel el az Orbán-rendszer után.

Az egyfordulós választási rendszer miatt a Fideszt csak ellenzéki együttműködéssel lehet leváltani 2014-ben. A 4K! a továbbiakban is keresni fogja ennek az együttműködésnek a lehetőségeit.
 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!