Orbán a devizahitelek kapcsán is csak a gazdagoknak segít

2011. szeptember 13.

Orbán Viktor tegnapi bejelentése a devizahitelek előtörlesztési lehetőségéről ismét csak a gazdagokkal szolidáris és közben még nagyobb terhet tesz a kispénzű emberekre.

A kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztés lehetősége ugyanis szinte kizárólag a vagyonosok számára lehetséges, akiknek rendelkezésükre áll annyi pénz, hogy ki tudják fizetni egyben a tartozásukat. Azoknak, akiknek még a megemelkedett törlesztőrészletek fizetése is gondot okoz, ez a lehetőség nyilvánvalóan nem nyújt valós segítséget, hiszen nincsen megtakarított pénzük arra, hogy egy összegben törlesszék több milliós hitelüket.


A szegényebbek ráadásul nem csak kimaradnak ebből a lehetőségből, hanem még rosszabbul is járnak vele. A kedvezményes árfolyamon történő végtörlesztés ugyanis a forint árfolyamának további gyengülését fogja eredményezni, ami a devizahitelükben bennragadtak számára a törlesztőrészletek további emelkedését jelenti majd.

Vagyis a Nemzeti Elszegényedés Rendszere az egykulcsos személyi jövedelemadóhoz hasonlóan ismét a gazdagokat támogatja a szegények rovására.

A kormány a korábbi ígéreteivel ellentétben, hogy senkit sem hagy hátra, ezzel az intézkedésével is százezreket hagy segítség nélkül az út szélén.

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!