Kettő: Oda Buda!

2010. július 10.

Februárban elindítottuk a Buda Librét, azzal a céllal, hogy az őszi önkormányzati választásokon három budai kerületben bekerüljünk a helyi képviselőtestületbe.

Az önkormányzati választásokon ugyanis civil szervezetek is indulhatnak, és a törvény is úgy volt megalkotva, hogy teljesíthető mennyiségű szavazat megszerzésével a kompenzációs listáról könnyen bejuthattak a lokálpatrióta egyesületek és a kis pártok.

Eddig.


Hatalomra kerülése után a Fidesz a 2/3-át kihasználva sürgősen átírta a választási törvényt, és radikálisan csökkentette a listás helyeket. A "nemzeti együttműködésben" a győztes mindent visz, ellenzék meg csak mutatóban marad. Az új törvény a II. kerületben a felére, a XII.-ben kevesebb, mint a felére, az I. kerületben pedig harmadára csökkentette a listás helyeket.

És hogy ne merülhessen fel a jó szándékúság vélelme, hogy a Fidesz esetleg tényleg a politikai osztály méretét akarta csökkenteni és csak véletlenül hajlott pont maga felé a keze, egy másik törvénymódosítással a kopogtatócédula gyűjtés korábbi 35 napos időtartamát 15 napra csökkentették – hogy csak a legnagyobb pártgépezeteknek lehessen esélye.

Ezzel gyakorlatilag megszűnt az esélye annak, hogy ősszel bejussunk a testületbe.

A 4K!-nak eddig sem volt szokása, hogy fejjel rohanjon a falnak, úgyhogy a Buda Libre projectet ezen a ponton befejezzük.

Köszönjük mindenkinek a bíztatást és támogatást, amit a Buda Libre kapcsán kaptunk.

Amit a Buda Libre platformban leírtunk arról, hogy milyen városban szeretnénk élni, az továbbra is iránytűként szolgál számunkra.

A 4K! pedig más módon fogja hallatni a hangját a „nemzeti együttműködésben”.

 

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!