Keresd a Zászlót - Tatabánya

2009. március 28.

Képek

Regi képei:

Felhívás

Találkozunk március 28-án, szombaton, este hétkor a vasútállomásnál.

A játék során két csapat küzd meg egymással és próbálja elrabolni a zászlót az ellenfél területéről. A saját területeden biztonságban vagy, de az ellenséges területen úgy kell mozognod, hogy ne kapjanak el. A célod, hogy megtaláld a másik csapat zászlóját, és vissza vidd a saját területedre. Ez két óra fékevesztett rohangálást és taktikázást jelent a szombat esti utcákon.

Jöhetsz biciklivel, görkorival, gördeszkával vagy rollerral is. Nem árt, ha hozol magaddal olyan mobilt, amiről tudsz hívni, szükséged lehet rá az akciókhoz.

Ha helyi vagy, azért, ha csak a vonatról szoktad látni Tatabányát, azért...

Kezdés: 19:00, Vasútállomás
Vége: 22:00 körül (van még vonat utána)

Térkép

Szabályok

A csapatok
A játékosok színes karszalagokat (sárga/piros) fognak viselni. Mindenki abba a csapatba áll, amelyikbe kedve van, egészen addig, amíg valamelyik csapatban el nem kezdenek többen lenni. Onnantól sorozás van...

A terület
A terület külső határai a Réti utca, az Erdész utca és a Dózsa György út. A csapatok közti határ a Vadász utca lesz.

A zászló elhelyezése
A zászlót egy utcasarokra KELL helyezni, ahol legalább három irányból megközelíthető. A zászló köré egy három méter sugarú kört kell húzni krétával. Ebbe a körbe nem léphetnek be a zászló védői. A körön egyszerre legfeljebb három védő állhat. A több védő a következő utcasaroknál nem jöhet közelebb.

A játék menete
Miután kialakítottuk a csapatokat és mindenki tisztában van a szabályokkal, kettéoszlunk, és mindenki beveti magát a saját területére, ahol elhelyezzük a zászlóinkat és kialakítjuk a stratégiánkat. A megbeszélt időpontban külön értesítés nélkül elkezdődik a játék, ami egy szintén előre megbeszélt időpontig fog tartani. A játék ideje két óra lesz.
Ha megszerezték a zászlótokat, de sikerül elkapni a hordozóját még mielőtt a saját területére érne vele, akkor a zászlót vissza kell vinnetek arra a helyre, ahol eredetileg volt. Ha sikerült átvinni az ellenség zászlóját az oldalatokra, hívd az egyik játékvezetőt. A játék nem áll le; a csapatod kap egy pontot. Ezután az ellenfél csapatkapitánya átveszi a zászlót és felállítja egy új helyen. Az győz, aki a megadott idő alatt több pontot gyűjt össze.

Közlekedés
Ha nem az ellenség zászlóját viszed, használhatsz biciklit, gördeszkát, rollert, görkorit. Az ellenség zászlóját viszont csak gyalog viheted.

Kommunikáció
A terület elég nagy ahhoz, hogy az olyan klasszikus kommunikációs formákkal, mint az ordibálás, ne lehessen mindent megszervezni. Ezért a csapatok többek közt mobiltelefon tartják egymással a kapcsolatot. Mindenkinek meglesz a játékvezetők száma is, hogy jelezni tudja a pontszerzést vagy a szabálytalanságokat.

Részvétel
A játék természetesen ingyenes, és bárki részt vehet, aki képes mozogni (futni).
Nem kell előre regisztrálni, csak gyere oda a találkozóhelyre fél nyolcra. Nem árt, ha van nálad feltöltött mobil.

Egyéb dörgedelmek
A járdákon, tereken rohangálni, sikoltozni teljesen legális. Ha a játék hevében megszeged KRESZ-t, az természetesen a te felelősséged.
Nem vállalunk felelősséget semmilyen sérülésért, amit esetleg közben összeszedsz.