4K! - Negyedik Köztársaságot! http://www.negyedikkoztarsasag.hu <![CDATA[Írj alá a 4K! és az LMP önkormányzati jelöltjeinek!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/27/Irj_ala_2 Augusztus 25-e és szeptember 8-a között zajlik az aláírásgyűjtés az önkormányzati választásokra. Ennek keretében a 4K! önkormányzati képviselőjelöltjei is gyűjtik az aláírásokat. A mostani önkormányzati választásra a 4K! több településen is együttműködési megállapodást kötött az LMP-vel, és a 4K!-s jelöltek az LMP színeiben indulnak a választáson. Közös programot képviselünk és közös kampányt folytatunk az LMP-vel.

Ha itt van az állandó lakcímed, tudod támogatni az aláírásoddal a 4K! önkormányzati jelöltjeinek indulását:

Budapest

3. kerület : Sarkadi László, Szabó András

11. kerület: Rózsa Melinda

14. kerület: Hámorszky Eszter Mária, Várnai György

15. kerület: Kertész Dániel, Lugossy Lázár, Nagy Richárd, Sági Tamás

16. kerület: Pázmándi Laura, Solymár László

17. kerület: Bartha Attila, Földes György, Hollósi János, Juhász Szabolcs, Karai Ambrus, Kisari Szabolcs, Korsós Balázs 

​20. kerület: Bassa Zoltán, Büki Péter, Istvánffy András, Jászai Bence, Kiss Péter, Laborczi Vica, Pálinkás András, Rácz Róbert, Szigyártó Antal, Takács Gara, Trasciatti Attila, Völgyesi Krisztián

​A 20. kerületben a polgármesterjelölt is 4K!-s: Völgyesi Krisztián.

21. kerület: Ádám Szilvia, Mezei Dávid, Székely Péter

22. kerület: Kapuvári Tamás, Pataki Viktor, Szőllőssy Kristóf

23. kerület: Estók Dániel, Györki Zsuzsa, Nádasdi Balázs

Dunakeszi: Nagy Nándor

Debrecen: Farkas Ádám, Horváth Nándor, Karap Attila, Völgyesi Márton

Miskolc: Tyetyák Zoltán

Pilisvörösvár: Fuhl Dániel, Kanyó János

Szeged: Dudás Róbert, Podolcsák Balázs, Pópity Balázs

Székesfehérvár: Gombó Áron

Szombathely: Halász-Szabó Ármin, Nagy András, Németh Christopher

Veszprém: Borszéki Attila

​Ha a lakóhelyeden nincs 4K!-s jelölt, támogasd a helyi LMP-s polgármester- és képviselőjelöltet, Budapesten pedig az LMP főpolgármester-jelöltjét, Csárdi Antalt!

Ha még nem jártunk nálad, pedig aláírnál, akkor keresd a helyi kitelepüléseket és írj az info@negyedikkoztarsasag.hu címre a pontos címeddel, hogy ellátogathassunk hozzád.

]]>
Wed, 27 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[4K!-LMP szövetség a valódi fordulatért Székesfehérváron is]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/26/Szovetsegben_4K_LMP_Szekesfehervar Szövetségben indul a Lehet Más a Politika és a 4K! - Negyedik Köztársaság az önkormányzati választáson Székesfehérváron is.

A megállapodás értelmében 12 területi egyéni választókörzetben az LMP, kettőben pedig a 4K! indít jelöltet a rendszerkritikus oldal képviseletében 2014 őszén. A két párt közös kompenzációs listát állít a városban, melyen mind LMP-s, mind pedig 4K!-s képviselőjelöltek is helyet kapnak. A listát a szervezetek közös polgármester-jelöltje, Bialkó László Gergő újságíró vezeti.

A 4K!-LMP szövetség közös Székesfehérvár-programban fogalmazta meg helyi célkitűzéseit. Az együttműködés ezek közül is kiemelt hangsúlyt fektetne a helyi részvételi költségvetés mielőbbi bevezetésére, Székesfehérvár mihamarabbi egyetemvárossá fejlesztésére, és a zöldterületek méretének drasztikus növelésére, közösségi kertek létrehozására.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Közösségi bérlakásprogramot indítana a 4K! és az LMP]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/24/kozossegi_berlakas

Az októberi önkormányzati választáson tíz budapesti kerületben együttműködő két párt szerint 10 ezer magántulajdonú bérlakás bevonásával számol, a feltételeket a főváros garantálná.

Istvánffy András, a 4K! elnöke a sajtótájékoztatóan arról beszélt, hogy az elmúlt 24 év mindenkori elitje fővárosi és kormányzati szinten is hibás lakáspolitikát folytatott: kizárólag a tulajdonszerzést támogatták. A bérlést előnyben részesítő szemléletváltást a kormánynak is elő kell segítenie, hiszen amellett, hogy Budapesten a lakások tíz százaléka üresen áll, a fiatalok például megfizethető bérlakások hiányában nem tudnak elköltözni otthonról – húzta alá.


Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje elmondta: a bérlakásprogram gerincét egy lakásügynökség adná. A működés egyik feltétele az lenne, hogy a fővárosi önkormányzat garantálja a magántulajdonban lévő lakások állagmegóvását és a bérleti díjak beszedését, ezzel a lakástulajdonosokat érdekeltté lehetne tenni a programban való részvételben. Emellett bevezetnének „az eddigi gyakorlattól eltérően egy nagyon szigorú”, rászorultságot, egyebek mellett gyerekszámot, jövedelmet figyelembe vevő pontrendszert.

A politikus kiemelte: mivel a bérlakások jelenlegi piaci ára sokak számára nem megfizethető, a programban részt vevők számára a piaci ár és a bérleti díj közötti különbözetet a fővárosi önkormányzat pótolná ki. Mindez tízezer bérlakás bevonásával számolva nagyságrendileg 3 milliárd forintba kerülne, ami a főváros költségvetésének nagyságrendjét ismerve kigazdálkodható összeg – hangsúlyozta Csárdi Antal. Ezen túlmenően bérlakások építését is el kell kezdeni – jegyezte meg. Kérdésre válaszolva a politikus hozzátette: a hajléktalanságot is megoldhatónak tartják a program segítségével.

/MTI hír/

]]>
Sun, 24 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Miskolcon is együtt a 4K! és az LMP]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/21/Miskolcon_is_egyutt_a_4K-LMP Az LMP és a 4K! Miskolc mind a húsz egyéni választókerületében jelöltet állít és megkezdi az aláírásgyűjtést hétfőn - közölte Schiffer András, az LMP társelnöke csütörtökön Miskolcon.

A sajtótájékoztatón részt vett Tyetyák Zoltán képviselőjelölt, a 4K! miskolci koordinátora is.

Csontos Róbert polgármesterjelölt kiemelte, „a nyugodt erőt” szeretnék képviselni, és nekik minden ember fontos Miskolcon. Schiffer András hozzátette, itt is készek az együttműködésre a 4K!-val.

A telepfelszámolás ügyével kapcsolatban legnagyobb problémának azt nevezték, hogy a helyi közösségekkel semmiféle érdemi egyeztetést nem folytattak. Ez egyszerűen lelkiismeretlenség, alávaló dolog, semmit nem old meg, a szociális válságot, a problémát pedig áttolja a jelenlegi városvezetés más településekre.

/fotó: J.Á. minap.hu/

]]>
Thu, 21 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Szegeden is van együttműködés a 4K! és az LMP között]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/14/Szegeden_is_egyuttmukodes

A 4K! és az LMP Szegeden is együtt indít képviselőjelölteket az október 12-i önkormányzati választásra.
A közös polgármesterjelölt Málovics György megyei pártelnök, közgazdász egyetemi oktató. A cél, hogy két képviselőt küldjenek a szegedi közgyűlésbe.

Podolcsák Balázs, a 4K! helyi koordinátora elmondta, azért nehéz ma egy oligarchiaellenes közösségnek képviselőjelölteket keresnek, mert az emberek félnek, hogy elveszítik munkahelyüket. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon az valamit jól csinál, akinek félnie kell.


Málovics György polgármesterjelölt azt mondta, az LMP - és a Szegeden is a szervezet elődjét jelentő Védegylet - az MSZP politikájával szemben jött létre, az ellen, hogy a befektetőcsoportok és befolyásos pénzemberek gazdasági érdekei mindent fölül írnak. Csak azért, mert jött a Fidesz és megmutatta, mindehhez képest is van lejjebb, az MSZP megítélése nem javult az LMP szemében - fogalmazott, hozzátéve: ezért is szeretnék bizonyítani a 4K!-val együtt, hogy létezik másik út.

/fotó: szegedma.hu/

]]>
Thu, 14 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Istvánffy András a Napi Aktuálisban]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/13/Istvnaffy_Andras_Napi_Aktualis

Budapest jó város. Mindannak ellenére amit a politikai elit művel vele, mert az itt élő emberek remek dolgokat hoznak létre.

Az Echo tv Napi aktuális c. műsorában készült Istvánffy András interjút IDE vagy a fenti képre kattintva tudod végignézni.

]]>
Wed, 13 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[A 4K! és az LMP Szombathelyen is együttműködik ]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/11/4K_LMP_Szombathely

Szombathelyen is választási együttműködést köt az LMP és a 4K! az októberi önkormányzati választásokra, jelentette be a két szervezet a közösen tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az együttműködési megállapodást. A 4K! három körzetben állít jelöltet, és a két párt közös programmal készül a választásra.

Nagy András, a 4K! alelnöke elmondta, hogy pártja az országgyűlési választáson is indult Szombathelyen, most pedig három körzetben indítanak saját jelöltet. „A 4K! egy szociáldemokrata, patrióta párt. Fontosnak tartjuk, hogy Szombathely élhető város legyen, ahol az itt élők beleszólhatnak az őket érintő döntésekbe, és ne csak az tudjon boldogulni, akinek a megfelelő helyeken vannak haverjai. A munkahelyteremtés, a korrupció elleni harc, az átláthatóság és a részvételi demokrácia erősítése mind olyan célkitűzések, amiben egyetértünk az LMP-vel. Logikus lépés, hogy a két rendszerkritikus szervezet közösen induljon a választáson.”


Bogáti András, az LMP Vas Megyei Szervezetének elnöke elmondta, hogy az LMP kongresszusi határozata értelmében parlamenti pártokkal nem tárgyal választási indulásról, de nyitott az együttműködésre civil szervezetek és parlamenten kívüli pártok irányába, mint amilyen a 4K! is. A két szervezet Budapesten és az ország több városában is a szombathelyihez hasonló helyi megállapodást köt az önkormányzati választásokra.

Horváth Zoltán, az LMP szombathelyi önkormányzati képviselője ismertette a megállapodás részleteit. A 4K! három körzetben állít jelöltet, akik az LMP listáján indulnak. A lista 3. helyére a 4K! jelöl embert. A két párt közös választási kampányt fog folytatni, és ha az LMP és a 4K! jelöltjei is bejutnak a közgyűlésbe, közös frakciót alakítanak. Horváth Zoltán hozzátette: „Az LMP nyitott más olyan szervezetek irányába is, akik azt a rendszerkritikus, de demokratikus felfogást képviselik, amit az LMP és a 4K! is, valamint készen áll helyi civil szervezetekkel, közösségekkel program alapú együttműködést kötni.”

 

A sajtótájékoztatón készült fotókat IDE vagy a fenti képre kattintva tudod végignézni

]]>
Mon, 11 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Istvánffy András az ATV Startban]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/11/IstvanffyAndras_ATVStart

Istvánffy András a ma reggeli ATV Start műsorban beszélt az LMP-vel kötött önkormányzati választásokra szóló együttműködésről, a 10 pontos közös programról, kiemelten a helyi részvételi költségvetésről.

Ellenállás a jelenlegi szélsőségesen igazságtalan rendszerrel szemben: "Ez a rendszer nem csak leépítette a jogállamot, hanem gyakorlatilag háborút visel - bizonyos értelemben osztályharcot visel - a társadalom alső 2/3-a ellen. Folyamatosan rúgja egyre lejjebb és lejjebb a társadalom elsöprő többségét, azokat az embereket akik lényegében ezt az országot létrehozták és alkotják. Őket meg kell védeni, nekik meg kell tudniuk védeni a saját érdekeiket."

A teljes riportot a fenti képre vagy IDE kattintva tudod megnézni.

]]>
Mon, 11 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[4K! - LMP fővárosi együttműködés az önkormányzati választáson]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/10/4K-LMP_fovarosi_egyuttmukodes

Tíz budapesti kerületben együttműködik az LMP és a 4K! az októberi önkormányzati választáson - jelentették be a felek sajtótájékoztatón.

A két párt tíz pontban foglalta össze választási elképzeléseit. Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje - aki az elégedetlenek koalíciójaként hivatkozott az együttműködésre - azt mondta: céljuk, hogy a közösségi közlekedés valódi alternatívaként jelenjen meg, a finanszírozás közös állami és fővárosi felelősség legyen, megszűnjenek a kiszervezések, és azonnal meginduljon a 3-as metró felújítása. Hozzátette: a zöldebb, élhetőbb főváros érdekében egy 100 hektáros zöldterületet hoznának létre, amelyre 100 évig építési tilalom lenne érvényben.

Istvánffy András, a 4K! elnöke arról beszélt: Pesterzsébeten pártja adja a polgármesterjelöltet, s a fővárosi kompenzációs lista negyedik helyére is ők jelölnek. Az ellenzéki politikus célként jelölte meg a korrupció felszámolását.

A programpontok között említett egy szociálisbérlakás-programot, óvodaépítéseket és ingyenes sportpályák építését. Istvánffy András a főváros súlyának erősítését tartotta fontosnak a kerületekkel szemben, s ehhez a mostani jogkörök felülbírálását szorgalmazta. Ismertette azt is: úgynevezett részvételi költségvetéseket dolgoznának ki, amelynek lényege, hogy a források tíz százalékáról helyi lakosok dönthetnének, s azt szociális és infrastrukturális feladatokra lehetne költeni.

A két párt a III., a XI., a XIV., a XV., a XVI., a XVII., a XX., a XXI., a XXII. és a XXIII. kerületben indul közösen.

A 4K! elnökét kérdezték arról is, hogy a drogliberalizáció kap-e szerepet programjukban, ezt azonban országos ügynek minősítette, amely nem része programjuknak. Hozzátette: vannak a két párt között véleménykülönbségek más pontokban is, de most arra koncentráltak, amiben egyetértenek.

Csárdi Antal a baloldali összefogást firtató kérdésre reagálva azt mondta, az érintett pártok nem tesznek mást, mint hatalomban kívánják tartani azt a lejáratódott politikai közeget, amelyre nincs szüksége ma Budapestnek.

/MTI/

]]>
Sun, 10 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Istvánffy András a Klubrádióban a NAV feljelentésről]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/07/14/Istvanffy_Andras_a_Klubradioban

]]>
Mon, 14 Jul 2014 00:00:00 +0200