4K! - Negyedik Köztársaságot! http://www.negyedikkoztarsasag.hu <![CDATA[Írj alá a politikusbűnök elévülése ellen!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/05/14/a_politikusbunok_elevulese_ellen

A héten az alábbi budapesti helyszíneken tudsz csatlakozni a 4K! aláírásgyűjtéséhez, hogy a politikusok által hivatali idejükben, a hivatalukkal kapcsolatban elkövetett bűntettek soha ne évülhessenek el.

Csütörtök (V. 14.) - Széna tér - 17h-től 19 óráig

Péntek (V. 15.) - Deák tér - 18 órától 19:30-ig

 

]]>
Thu, 14 May 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[Százezrek vándorolnak ki a bevándorlóktól féltett Magyarországról]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/05/06/Szazezrek_vandorolnak_ki A világgazdaság átalakulása, a lehetséges konfliktusok és környezeti problémák miatt várható, hogy a következő évtizedekben az eddigieknél erősebb bevándorlási hullámok érik el Magyarországot.

A kormány ahelyett, hogy élhetőbb országot teremtene az itt lakóknak, a bevándorlók ellen próbálja fordítani az embereket „nemzeti konzultációjával”. Orbán úgy ágál a bevándorlók ellen, úgy oktat ki más országokat, hogy közben százezrek hagyják el az általa vezetett országot, mert nem látják biztosítottnak itthon a jövőjüket.

A bevándorlás kérdését nem lehet elintézni olcsó, rasszista hangulatkeltéssel. Ez nem nyújt semmilyen megoldást. A menekültek számára emberséges bánásmódot kell biztosítani. Másképp hogyan várhatnánk el, hogy velünk is normálisan bánjanak, ha nehéz helyzetbe kerülünk?

A 4K! a bevándorlást a politikai közösség köztársasági elve szerint kívánja kezelni: mindenki, aki Magyarországon él és dolgozik, valamint elsajátítja a magyar nyelvet és tisztában van a történelmi-kulturális hagyományokkal, jogosult az állampolgárságra és a politikai részvételre. Ugyanez az elv feltételezi, hogy azok, akik a köztársaság részévé kívánnak válni, valóban elfogadják a Magyar Köztársaságot új hazájuknak. A bevándorlás feltétele az integráció. Az államnak feladata, hogy az integrációt elősegítse és ellenőrizze.

]]>
Wed, 06 May 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[4K! a politikusbűnök elévülése ellen]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/04/27/4K_a_politikusbunok_elevulese_ellen

 

Csatlakozz a 4K! aláírásgyűjtéséhez, hogy a politikusok által hivatali idejükben, a hivatalukkal kapcsolatban elkövetett bűntettek soha ne évülhessenek el.

 

 

április 27. (hétfő) - Határ út - 16:00 és 19:00 között

április 30. (csütörtök)

      - Blaha Lujza tér - 17:30 és 19:30 között

      - Széna tér - 17:00 és 19:00 között

      - Szeged, Csillag tér - 16:00 és 18:00 között

 

]]>
Mon, 27 Apr 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[Kitelepülések a héten]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/04/21/Kitelepulesek_a_heten_1 Ezen a héten is tudod támogatni a 4K! kezdeményezését, hogy a politikusok által hivatali idejükben, a hivatalukkal kapcsolatban elkövetett bűntettek soha ne évülhessenek el.

 

április 21. (kedd) - Örs vezér tere - 15:00 és 19:00 között

április 22. (szerda) - Mechwart tér - 16:30 és 19:00 között

április 23. (csütörtök) - Blaha Lujza tér - 17:30 és 20:00 között

április 25. (szombat) - Tátra téri piac (Pesterzsébet) - 8:00 és 11:00 között 

 

 

 

]]>
Tue, 21 Apr 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[Aláírásgyűjtési helyszínek a politikusbűnök elévülése ellen!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/04/16/Alairasgyujtesi_helyszinek

A héten az alábbi budapesti helyszíneken tudsz csatlakozni a 4K! aláírásgyűjtéséhez, hogy a politikusok által hivatali idejükben, a hivatalukkal kapcsolatban elkövetett bűntettek soha ne évülhessenek el.

Csütörtök (IV. 16.) - Széna tér - 17:30-tól 19:30-ig

Péntek (IV. 17.) - Határ úti metróállomás - 16h-tól 19h-ig

Szombat (IV.18.) - Teleki tér - reggel 8 és 10 óra között

 

 

 

 

]]>
Thu, 16 Apr 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[A politikusbűnök ne évülhessenek el!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/04/15/A_politikusbunok_ne_evulhessenek_el

A 4K! aláírásgyűjtést indít annak érdekében, hogy a politikusok által hivatali idejükben, a hivatalukkal kapcsolatban elkövetett bűntettek soha ne évülhessenek el.

Miért van erre szükség?

Az emberek régóta megértették, hogy a hatalmi ágak szétválasztása errefelé csak a tankönyvekben létezik. Valójában a politikai osztály nem csak a pénzügyi világgal fonódott szorosan össze, ahogy a mostani brókerbotrányok mutatják, hanem az ügyészséggel és az igazságszolgáltatással is.

Az elszámoltatás a rendszerváltás óta emiatt mindig elmaradt. A felelősségre vont politikusok a kapcsolati hálójuknak, az általuk birtokolt információknak és a háttéralkuknak köszönhetően mindig megúszták az igazi büntetéseket.

A társadalmat megtisztító katarzis lényegében 1956 óta folyamatosan elmarad.

Nagyon sokan hittek benne, hogy a szocik bukása után valódi és korrekt elszámoltatás lesz. 2010 után ez nem történt meg.

Egyre többen tartanak most már attól, hogy bár Orbán és társasága egy ponton kénytelen lesz kiengedni a kezéből a kormányrudat, a távozásuk pont olyan lesz, mint az állampárté 89-ben: rendezett levonulás a színről, miközben kimentik a felhalmozott vagyont, és a háttérben óriási befolyást tartanak meg.

Azonban semmilyen befolyás és hatalom nem tart örökké.

Akik holnap még megúszhatják a dolgokat, holnapután már nem lehetnek biztosak benne.

Annak érdekében, hogy a tisztességes elszámoltatásra egy nap biztosan sor kerülhessen, szükség van arra, hogy a politikusbűnök soha ne évülhessenek el!

 

]]>
Wed, 15 Apr 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[A 4K! antipárt]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/04/14/antipart

Az emberek úgy érzik, hogy a pártok nem őket, hanem szűk érdekcsoportokat képviselnek. Jogosan.

Az oligarchapártok valójában gazdasági csoportok marketinggépezeteként működnek, és naponta váltogatják, hogy miről mit mondanak, ahogyan épp nagyobb népszerűséget remélnek maguknak.

Emiatt sokan, akik tenni akarnak valamit a változásért, a civilséget látják járható útnak, hogy hitelesek tudjanak maradni.

A civilség azonban csapda, mert önként átengedni az ország alakítását a pártmaffiáknak. Részt kell venni a világunk alakításában, ha komolyan gondoljuk a változást, és nem csak a lelkiismeretünket akarjuk nyugtatgatni.

Ezért kell egy antipárt.

A 4K! antipárt. 

Mi nem kapunk pártpénzt az adófizetők forintjaiból.

Nekünk nincsenek főállású politikusaink. Hétköznapi, dolgozó emberek vagyunk, akik a saját időnkből áldozunk az önkéntességre: magyarul civilek.

Antipárt vagyunk, és mindig is azok voltunk.

Ezért nem csaltunk a választáson, amikor mellettünk a bizniszpártok a kormány hallgatólagos beleegyezésével ipari méretekben hamisították az aláírásokat.

Ezért tennénk visszahívhatóvá a helyi politikusokat és népszavazással feloszlathatóvá az országgyűlést.

Ezért kötnénk a parlamenti képviselők fizetését az átlagbérek alakulásához.

Ezért tiltanánk be az oligarcháknak és a multiknak adott vissza nem térítendő állami támogatásokat,  a korrupció melegágyát.

Ezért mertük kimondani, hogy álszent, ami a marihuána körül folyik, és legalizálni kell. Mi nem méricskéljük, hogy hány megtévesztett nyugdíjas lesz dühös ránk emiatt, mint azok a politikusok, akik szívük mélyén egyetértenek a legalizációval, de nyilvánosan inkább mást mondanak. 

A 4K! egy antipárt.

Csak azért létezik, mert hétköznapi emberek felvették a kesztyűt.

Ezért szükségünk van a Te segítségedre is.

 

]]>
Tue, 14 Apr 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[A centrális pofozótér]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/04/13/centralis_pofozoter

Hol vagyunk most? Merre tovább? Három részes sorozat.

 

A Nemzeti Együttműködés Rendszere megbukott.

A sorozatban elvesztett harmadik időközi választás bebizonyította, hogy Orbán és rablóbandája nem fog örökké uralkodni.

Orbánék azt gondolták, hogy kiskirályaikkal és oligarcháikkal húsz-harminc évre rendezkednek be, az ország pedig addig a magántulajdonuk: a befizetett adóforintok az ő privát vagyonuk, és úgy cseszegetik a hétköznapi embereket, ahogyan kedvük tartja.

Ebből azért az embereknek elege lett.

A centrális erőtér mára centrális pofozótérré alakult át, ahol Orbán jobbról és balról is kapja a pofonokat.

Mi volt ez az egész?

Orbán öt éve azt állította, hogy a NER-rel új világ veszi kezdetét. Hazudott.

A NER valójában nem változás a rendszerváltáshoz képest, hanem annak a kiteljesítése.

A húsz év alatt egyre nagyobb nyomort és létbizonytalanságot szülő rendszert egy idő után már csak diktatórikus eszközökkel lehet fenntartani. És az idő múlásával már lehet őszintének lenni, nem kell úgy tenni, mintha a rendszerváltás szólamai igazak lettek volna, nyíltan meg lehet mutatni, hogy a közakarat és az igazságosság helyett az önkényre és a szabad rablásra épül minden.

A jó hír az, hogy NER-nek vége lesz.

A rossz hír az, hogy még nem látszik, mi jön utána.

A szocik szívesen visszatérnének, hogy ugyanott folytassák, ahol abbahagyták, a Jobbik pedig már kilincsel a NER kiskirályainál és az oligarcháinál, hogy biztosítsa őket, hatalomra kerülése esetén ugyanúgy hozzáférhetnek a húsosfazékhoz.

A valódi tét nem az, hogy milyen pártlogók váltogatják egymás kormányon, hanem az, hogy soha többé ne lehessen megtenni azt a hétköznapi emberekkel, amit a kiváltságosok eddig nap mint nap megtettek velük.

(fotó: Origo)

 

]]>
Mon, 13 Apr 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[Új bérlakás-rendszer lesz Pesterzsébeten?]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/04/12/Uj_berlakas_rendszer_lesz_Pesterzsebeten

2015. április 9-én a pesterzsébeti képviselő-testület elfogadta az önkormányzat ötéves gazdasági koncepcióját, amely az elkövetkező évek fő irányvonalait tartalmazza, ennek megfelelően ez alapján készülnek az eljövendő évek költségvetései is.

Völgyesi Krisztián, a 4K! pesterzsébeti képviselője hiányolta, hogy az eredeti javaslat egyáltalán nem foglalkozott a kerületet is érintő lakhatási válsággal. „Ez bennem azt az érzést kelti, hogy az emberek lakáshoz jutása olyan probléma, amivel az elkövetkező 5 évben nem kívánunk foglalkozni.” – világított rá Völgyesi mind a bizottsági- mind pedig a testületi üléseken.

A 4K! képviselője ezért módosító javaslatot nyújtott be a Gazdasági tervhez, amely szerint „Pesterzsébet önkormányzata megoldást kíván nyújtani az egyre több embert érintő lakhatási válságban, ennek érdekében 2020-ig új bérlakás programot dolgoz ki.
A módosítót a képviselő-testület elfogadta azzal a kiegészítéssel, hogy a javaslat nem veszélyeztetheti a kerület pénzügyi stabilitását.

Tisztában vagyok azzal, hogy ez a program nem egyik napról a másikra fog megvalósulni, de mindenképpen el kell kezdenünk gondolkodni azon, hogy kerületi keretek között, hogyan lehet az emberek lakáshoz jutását segíteni, mert a jelenlegi szociális bérlakás rendszer nem alkalmas arra, hogy ezt a problémát kezelje.” – mondta Völgyesi.

A Gazdasági tervben ezen felül sikerült lefektetni az új, szociális alapú sporttámogatási rendszer alapjait is, ami szintén a 4K! képviselőjének javaslata alapján indul útjára a kerületben.

 

]]>
Sun, 12 Apr 2015 00:00:00 +0200
<![CDATA[Meg kell tiltani, hogy bankok függjenek a brókerektől!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2015/04/11/Meg_kell_tiltani_hogy_bankok_fuggjenek_a_brokerektol A Quaestor-botrány és a sorozatosan nyilvánosságra kerülő pénzügyi csalások jól mutatják, hogy súlyos bajok vannak a pénzügyi szervezetek felügyeletében, sőt az engedélyezési rendszerben is. A bűnösöknek és politikus haverjaiknak is felelniük kell mindazért, amit tettek. A csalás áldozatait pedig kárpótolni kell.

De ennyivel nem intézhető el az ügy, mert csak újabbak fognak jönni. Tűrhetetlen, hogy egyszerű banki betétesek is bajba kerüljenek értékpapír ügyletek miatt. Meg kell tiltani, hogy értékpapír-kereskedő cégek kapcsolt vállalkozásban legyenek bankokkal, ami valójában azt jelenti, hogy bank van a tulajdonukban. Szigorítani kell a pénzügyi tevékenységek engedélyezését. A pénzügyi szolgáltatók ne játszhassák tovább a befektetéseket követhetetlen módon más szolgáltatóknak.

A pénzügyi ismeretek terjesztését be kell vezetni már az alapfokú oktatásban is, és erősíteni kell a fogyasztóvédelmi szervezetek tevékenységét. Állami segítséggel – akár kamattámogatással, akár adókedvezményekkel - olyan hosszú távú banki befektetési lehetőségeket érdemes kialakítani, amelyek vannak annyira vonzók, mint a kockázatos értékpapír befektetések. Az így befektetett összegek nem a nemzetközi spekuláció végeláthatatlan dzsungelébe kerülnének, hanem hazai gazdaságfejlesztési célokat szolgálnák.

Pénzből pusztán még több pénzt csinálni az nem vezet sehova, és végül mindig csak kevesek meggazdagodásához vezet. A pénznek jobb helye van szövetkezeti formákban, önsegélyezésben, fejlesztésben.

 

]]>
Sat, 11 Apr 2015 00:00:00 +0200