4K! - Negyedik Köztársaságot! http://www.negyedikkoztarsasag.hu <![CDATA[A 4K! zuglói jelöltjei]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/09/21/A_4K_zugloi_jeloltjei Csárdi Antal, a 4K! és az LMP főpolgármester jelöltje bemutatta a két párt közös XIV. kerületi jelöltjeit szombaton.

Hámorszky Eszter mellett ebben a budapesti kerületben Várnai György képviseli a 4K!-t.
Előző héten a választási bizottság arra hivatkozva, hogy Várnai György aláírása nem egyezik meg a saját aláírásával, elutasította jelölti nyilvántartásba vételét. Ennek az abszurd helyzetnek a fellebbezés elfogadása vetett véget.

 

]]>
Sun, 21 Sep 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Újra átadtuk a Várkert Bazárt]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/09/20/Varkert_Bazar

A "Tarlós-korszak tökéletes szimbólumaként" újra felavatta szombaton Budapesten a már kétszer átadott Várkert Bazárt Istvánffy András a 4K! elnöke és Csárdi Antal az LMP főpolgármester-jelöltje.

Istvánffy András úgy vélekedett, hogy a jelenlegi politikai elit "cinikusan hülyének nézi az embereket" akkor, amikor kétszer adnak át egy máig el nem készült beruházást. Ezzel szemben a 4K!-LMP szövetség olyan alternatívát kínál a főváros élére, amely nem nézi hülyének az embereket, olyat amely a hétköznapi emberek valós hétköznapi problémáival foglalkozik - mondta a politikus.

Csárdi Antal azt hangsúlyozta: amennyiben megválasztják a főváros élére, az LMP programjának megfelelően a presztízsberuházások helyett a fontos fejlesztéseket, a többi között a 3-as metró felújítását és az óvodai férőhelyek bővítését helyezi előtérbe. Közlése szerint a Várkert Bazár tökéletes szimbóluma annak az áltevékenységnek, amit a főváros vezetése végzett az elmúlt években.

Ugyanis az igazán fontos dolgokra sem pénz, sem energia nem jutott; ami az elmúlt négy évben megvalósult Budapesten, abból semmi sem a főváros érdeme, hanem állami finanszírozás nyomán valósult meg - fűzte hozzá. Azt szeretnék, hogy a következő évek az emberek életét befolyásoló, valódi beruházásokról szóljanak - mondta Csárdi Antal

Gallowich Margit az LMP I. kerületi polgármesterjelöltje arról szólt, hogy ugyan örülnek a Várkert Bazár megújulásának, ám keserűséget jelent számukra, hogy a beruházás "kampány ízű", illetve közvetve a kormány várba költözését szolgálja. Utóbbival kapcsolatban azt mondta, hogy a kormánynak nincs helye a várban.

A XXI. században nincs szükségünk se királyokra, se várurakra, se kormányzó urakra" - fogalmazott a polgármesterjelölt. A sajtótájékoztatóval egybekötött "avató ünnepség" végén az LMP aktivistái lehetőséget adtak a járókelőknek is arra, hogy a nemzetiszínű szalag átvágásával mindenki kedve szerint felavathassa újra és újra a Várkert Bazárt.

/kép és szöveg: MTI hír/

Az átadás további fotói IDE vagy a fenti képre kattintva érhetők el.

]]>
Sat, 20 Sep 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Magántulajdont is bevonna bérlakásprogramjába a 4K! és az LMP]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/09/18/Magantulajdont_is_bevonna_berlakasprogramba Az ellenzéki párt a főváros lakhatási problémáinak megoldását tekinti egyik legfontosabb feladatának, ezért új bérlakások építése mellett a magántulajdonban lévő, de üresen álló ingatlanokat is bevonnák programjukba.

Erről Csárdi Antal, az ellenzéki párt főpolgármester-jelöltje és Völgyesi Krisztián, az LMP és a 4K! XX. kerületi közös polgármesterjelöltje beszélt csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Völgyesi Krisztián hangsúlyozta, programjukkal a legnehezebb sorsú dolgozó embereken is segíteni kívánnak, mert úgy látják a Fidesz csak a felsőközéposztályt támogatja lakhatást segítő intézkedéseivel. Így fordulhat elő, hogy a családalapítás előtt álló fiatalok nagy részének Londonig kell utazniuk, ha saját lakást szeretnének - fogalmazott.


Csárdi Antal kiemelte, az LMP lakásprogramjának egyik elemeként azt szeretnék, ha a főváros és a kerületek is bérlakásépítésbe kezdenének. Emellett azonban a magántulajdonban lévő, de üresen álló ingatlanokat is be kívánják vonni programjukba - fejtette ki a párt főpolgármester-jelöltje, hozzátéve: ezzel a megoldással a bevételhez jutó bérbeadók és a piaci árnál kedvezőbb feltétellel, önkormányzati segítséggel lakáshoz jutók is jól járnának. Csárdi Antal számításai szerint egy ilyen közösségi bérlakásprogramba 3 milliárd forintból 10 ezer lakás lenne bevonható.

/MTI hír/

]]>
Thu, 18 Sep 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Havráneket támogatja a 4K! Hódmezővásárhelyen]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/09/17/Havraneket_tamogatja_a_4K_Hodmezovasarhelyen

Bemutatta az őt támogató pártokat is Havránek Ferenc az Európai Baloldal vásárhelyi polgármester- és képviselőjelöltje, kiemelve, minden körzetben sikerült jelöltet állítani.

Szabó Dániel a pár hónapja alakult Balpárttől arról beszélt, hogy a 24 éve regnáló jobboldalnak ő az egyedüli ellenzéke Vásárhelyen, így a baloldali értékeket is csak ő képviseli itt.

Podolcsák Balázs a 4K! megyei koordinátora, elmondta, hogy a kádári nosztalgiával nem értenek egyet, mert a 4K! szociáldemokrata párt, mégis az igazi baloldalt szerintük is Havránek képviseli.


Havránek Ferenc  most is  kihívja a másik három polgármester-jelöltet egy nyilvános vitára ugyanúgy mint tavasszal. Az aláírásgyűjtés során félelmet tapasztalt a lakosság részéről, sokan nem mertek nekik ajánlást aláírni. Sőt, van aki a szavazófülkében is fél. Még egy értelmiségi embertől is azt hallotta, hogy ki tudják számolni ki kire szavazott a fülkében.

]]>
Wed, 17 Sep 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Dudás Róbert a Szeged TV-ben]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/09/16/Duds_Robert_a_Szeged_TV-ben

Dudás Róbert, a 4K! és az LMP szegedi önkormányzati képviselőjelöltje a közfürdők hiányáról beszélt. Nincs olyan hely Szegeden, ahol ingyenesen vagy jelképes összegért lehetne fürdeni, mosni vagy éppen mosatni. Mint elmondta, a Pulcz utcában járt olyan házban, ahol nincs fürdőszoba, és ilyenből több is akad a városban.

A képre vagy IDE kattintva a videó új ablakban nyílik meg.

]]>
Tue, 16 Sep 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Szakpolitikai vita Szombathelyen]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/09/15/Szakpolitikai_vita_Szombathelyen Első alkalommal ültek le a szombathelyi pártok szakmai vitára, az aktuális téma a gazdaságpolitika és a városüzemeltetés voltak.

A 4K!-t Nagy András, a párt alelnöke képviselte, aki a 4K! és az LMP szombathelyi önkormányzati képviselőjelöltje.
A vitán Nagy András mellett részt vett még Neményi András az MSZP, Völgyi András a Jobbik és Molnár Miklós a Pro Savaria Egyesület képviseletében. A Fidesz nem vesz részt a vitasorozatban.

Nagy András elmondta, a város élhetővé válásához munkahelyzeremtésre van szükség, a fejleszteni kell a közlekedést és a bérlakásprogramot. Szükség van a kkv szektor erőteljesebb támogatására és a városnak a magas hozzáadott értékű termékeket gyártó cégeket kell előtérbe helyeznie.
A helyi piac jó kezdeményezés, de támogatni kell az iskolakertek kialakítását, hogy a helyiek minél több helyben termelt élelmiszert fogyaszhassanak. Problémának nevezte, hogy kevés a megfelelő minőségű és megfizethető bérlakás a városban, ezért országos lakásügynökséget kell létrahozni, ami a vidéki bérlakásokkal is gazdálkodna.
A valódi demokráciában való igazi részvétel érdekében az egyes kerületekben részönkormányzatok létrahozására van szükség Nagy András szerint, így az emberek jobban bele tudnának szólni a a városi döntésekbe.

A részletes programok ITT olvashatók.
   /fotó: nyugat.hu/

]]>
Mon, 15 Sep 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Félszáz jelöltet állított a 4K! országszerte az önkormányzati választásra]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/09/11/Felszaz_jeloltet_allitott_a_4K_orszagszerte Az önkormányzati választásra a 4K! 52 helyen állított jelöltet az LMP-vel szövetségben. Az aláírásgyűjtés sikerrel zárult: a 4K!-s jelöltek mindenhol összegyűjtötték maguk számára a szükséges számú ajánlást.

Budapesten a 4K! adja az LMP pesterzsébeti polgármesterjelöltjét, Völgyesi Krisztiánt, helyi képviselőjelöltjei pedig 10 fővárosi kerületben indulnak: III, XI, XIV, XV, XVI, XVII, XX, XXI, XII, XIII. kerületekben. További 4K!-s jelöltek indulnak Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Székesfehérváron, Szombathelyen és Veszprémben szövetségben az LMP-vel.

Az aláírások ellenőrzése körül már tavasszal is számos szabálytalanság történt. Most ismét szürreális eset adódott: Zuglóban, Papcsák kerületében a választási bizottság arra hivatkozva utasította el a 4K! egyik jelöltjének, Várnai Györgynek a nyilvántartásba vételét, hogy az aláírása nem egyezik meg a saját aláírásával.

Az aláírásgyűjtő íveket az aktivistának a lap alján alá kell írnia. Mivel a 4K! jelöltje saját magának gyűjtött, így a lapok alját ő írta alá. A jelölt ezen felül a saját körzetében lakik, így a törvényi lehetőséggel élve, önmagát is ajánlotta. Az ajánlást otthon, nyugodt körülmények között adta, a lapok alját az utcán, gyűjtés közben szignózta. A választási bizottság úgy vélte, hogy a két aláírás nem egyezik meg egymással, ezért a szükséges számú érvényes ajánlás megléte ellenére elutasította a jelölt nyilvántartásba vételét. Mindezt grafológus bevonása nélkül, pusztán a saját laikus véleményére hagyatkozva. Az ügyben jelenleg folyamatban van a fellebbezés.

]]>
Thu, 11 Sep 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[4K!-s jelöltek a 2014-es önkormányzati választáson]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/09/10/4K-s_jeloltek_onkormanyzati_valasztas Budapest

III. kerület
14. evk: Szabó András

XI. kerület
11. evk: Rózsa Melinda

XIV. kerület
1. evk: Hámorszky Eszter
2. evk: Várnai György

XV. kerület
9. evk: Kertész Dániel
12. evk: Lugossy Lázár
13. evk: Nagy Richárd
14. evk: Sági Tamás

XVI. kerület
5. evk: Solymár László
6. evk: Pázmándi Laura

XVII. kerület
2. evk: Juhász Szabolcs
3. evk: Földes György
4. evk: Kisari Szabolcs
5. evk: Karai Ambrus
6. evk: Korsós Balázs
7. evk: Hollósi János
8. evk: Bartha Attila

XX. kerület
Polgármester jelölt: Völgyesi Krisztián
1. evk: Szigyártó Antall
2. evk: Büki Péter
3. evk: Pálinkás András
4. evk: Trasciatti Attila
5. evk: Bassa Zoltán
6. evk: Rácz Róbert
7. evk: Völgyesi Krisztián
8. evk: Kiss Péter
9. evk: Takács Gara
10. evk: Istvánffy András
11. evk: Jászai Bence
12. evk: Laborczi Éva

XXI. kerület
5. evk: Ádám Szilvia
6. evk: Mezei Dávid
11. evk: Székely Péter

XXII. kerület
10. evk: Szőllőssy Kristóf
11. evk: Pataki Viktor
12. evk: Kapuvári Tamás

XXIII. kerület
6. evk: Estók Dániel

Debrecen
2. evk: Farkas Ádám
20. evk: Horváth Nándor
21. evk: Karap Attila
22. evk: Völgyesi Márton

Dunakeszi
3. evk: Nagy Nándor

Miskolc
20. evk: Tyetyák Zoltán

Pilisvörösvár
3. evk: Fuhl Dániel
8. evk: Kanyó János

Szeged
2. evk: Pópity Balázs
8. evk: Podolcsák Balázs
13. evk: Dudás Róbert

Székesfehérvár
2. evk: Gombó Áron

Szombathely
5. evk: Halász-Szabó Ármin
6. evk: Németh Cristopher
11. evk: Nagy András

Veszprém
3. evk: Borszéki Attila

]]>
Wed, 10 Sep 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Írj alá a 4K! és az LMP önkormányzati jelöltjeinek!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/27/Irj_ala_2 Augusztus 25-e és szeptember 8-a között zajlik az aláírásgyűjtés az önkormányzati választásokra. Ennek keretében a 4K! önkormányzati képviselőjelöltjei is gyűjtik az aláírásokat. A mostani önkormányzati választásra a 4K! több településen is együttműködési megállapodást kötött az LMP-vel, és a 4K!-s jelöltek az LMP színeiben indulnak a választáson. Közös programot képviselünk és közös kampányt folytatunk az LMP-vel.

Ha itt van az állandó lakcímed, tudod támogatni az aláírásoddal a 4K! önkormányzati jelöltjeinek indulását:


Budapest

3. kerület : Sarkadi László, Szabó András

11. kerület: Rózsa Melinda

14. kerület: Hámorszky Eszter Mária, Várnai György

15. kerület: Kertész Dániel, Lugossy Lázár, Nagy Richárd, Sági Tamás

16. kerület: Pázmándi Laura, Solymár László

17. kerület: Bartha Attila, Földes György, Hollósi János, Juhász Szabolcs, Karai Ambrus, Kisari Szabolcs, Korsós Balázs 

​20. kerület: Bassa Zoltán, Büki Péter, Istvánffy András, Jászai Bence, Kiss Péter, Laborczi Vica, Pálinkás András, Rácz Róbert, Szigyártó Antal, Takács Gara, Trasciatti Attila, Völgyesi Krisztián

​A 20. kerületben a polgármesterjelölt is 4K!-s: Völgyesi Krisztián.

21. kerület: Ádám Szilvia, Mezei Dávid, Székely Péter

22. kerület: Kapuvári Tamás, Pataki Viktor, Szőllőssy Kristóf

23. kerület: Estók Dániel, Györki Zsuzsa, Nádasdi Balázs

Dunakeszi: Nagy Nándor

Debrecen: Farkas Ádám, Horváth Nándor, Karap Attila, Völgyesi Márton

Miskolc: Tyetyák Zoltán

Pilisvörösvár: Fuhl Dániel, Kanyó János

Szeged: Dudás Róbert, Podolcsák Balázs, Pópity Balázs

Székesfehérvár: Gombó Áron

Szombathely: Halász-Szabó Ármin, Nagy András, Németh Christopher

Veszprém: Borszéki Attila

​Ha a lakóhelyeden nincs 4K!-s jelölt, támogasd a helyi LMP-s polgármester- és képviselőjelöltet, Budapesten pedig az LMP főpolgármester-jelöltjét, Csárdi Antalt!

Ha még nem jártunk nálad, pedig aláírnál, akkor keresd a helyi kitelepüléseket és írj az info@negyedikkoztarsasag.hu címre a pontos címeddel, hogy ellátogathassunk hozzád.

]]>
Wed, 27 Aug 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[4K!-LMP szövetség a valódi fordulatért Székesfehérváron is]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/08/26/Szovetsegben_4K_LMP_Szekesfehervar Szövetségben indul a Lehet Más a Politika és a 4K! - Negyedik Köztársaság az önkormányzati választáson Székesfehérváron is.

A megállapodás értelmében 12 területi egyéni választókörzetben az LMP, kettőben pedig a 4K! indít jelöltet a rendszerkritikus oldal képviseletében 2014 őszén. A két párt közös kompenzációs listát állít a városban, melyen mind LMP-s, mind pedig 4K!-s képviselőjelöltek is helyet kapnak. A listát a szervezetek közös polgármester-jelöltje, Bialkó László Gergő újságíró vezeti.

A 4K!-LMP szövetség közös Székesfehérvár-programban fogalmazta meg helyi célkitűzéseit. Az együttműködés ezek közül is kiemelt hangsúlyt fektetne a helyi részvételi költségvetés mielőbbi bevezetésére, Székesfehérvár mihamarabbi egyetemvárossá fejlesztésére, és a zöldterületek méretének drasztikus növelésére, közösségi kertek létrehozására.

]]>
Tue, 26 Aug 2014 00:00:00 +0200