4K! - Negyedik Köztársaságot! http://www.negyedikkoztarsasag.hu <![CDATA[A cégek az adójukból a látványsport helyett támogathassák az egészségügyet is!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/05/26/egeszsegugytamogatasa

Hazánkban a magáncégeknek lehetőségük van társasági adójuk egy részét látvány-csapatsportok támogatására felajánlani.
 
A 4K! szerint az egészségügy nagy hiányt szenved, míg az élsportban az indokoltnál nagyobb pénzek mozognak.
 
Ezért azt javasoljuk, hogy a vállalatok ezt a felajánlást állami fenntartású egészségügyi intézmények javára is megtehessék, hogy azok eszközök beszerzésére fordíthassák a befolyt pénzeket.
 
A felajánlott összegek egy központi alapba kerülnének. Arról, hogy ebből melyik intézmény mennyi támogatást kapjon, egy olyan bizottság döntene, amelyben az egészségügyi szakszervezetek, a szakmai szervezetek és az egészségügyért felelős minisztérium képviselői vennének részt.

 

]]>
Thu, 26 May 2016 16:15:16 +0200
<![CDATA[Kitelepülések Budapesten az egészségügyi béremelésért]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/05/25/kitelepulesekbudapesten

]]>
Wed, 25 May 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Bojkottáld a figyelemelterelő népszavazást!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/05/24/bojkott

A 4K! bojkottot hirdet a letelepedési kvótáról szóló népszavazás ellen. Minden magyar állampolgárnak azt javasoljuk, hogy tartózkodjon a referendumon való részvételtől.

Bár a népszavazás a legdemokratikusabb módja a közös ügyeink eldöntésének, a kormány mégsem élt ezzel az eszközzel a számára kényelmetlen kérdésekben. Idén nem ez az első téma, amely népszavazás tárgyát képezhette volna. A kötelező vasárnapi pihenőnap kérdésében a referendum kihirdetése előtt kutyafuttában törölte el a kormány a kérdéses törvényt, mielőtt az emberek kifejezhették volna véleményüket. Emellett sem a Városliget felújításában, sem az olimpiára való pályázásban nem dönthettek a helyiek. Korábban az új alaptörvényről való népszavazás elől is mereven elzárkózott a Fidesz.

Jogi értelemben is megkérdőjelezhető a több milliárd forintos szavazás szükségessége. A kvótaügyi népszavazás egyértelműen propagandacélokat szolgál, és annyira lehet komolyan venni a feltett kérdést, mint az úgynevezett nemzeti konzultációk irányított álkérdéseit.

Mivel nem valós döntési helyzetről van szó, a felelős magatartás most a figyelemelterelő népszavazástól való távolmaradás.

 

]]>
Tue, 24 May 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Egyház helyett lehessen civil szervezetnek is adni az adó másik 1%-át!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/05/21/adoegyszazalek

A 4K! azt javasolja, hogy mindenki szabadon dönthesse el: csak civil szervezeteknek, csak egyházaknak, vagy mindkettőnek adja a személyi jövedelemadója 1+1%-át. 

Jelenleg az adóbevallással egy időben minden adófizető rendelkezhet arról, hogy melyik civil szervezet és egyház kapja a személyi jövedelemadója egy-egy százalékát. Ugyanakkor nem dönthet úgy, hogy mind a két 1%-ot csak civil szervezet vagy csak egyház számára ajánlja fel. 

Ez a szabály életszerűtlen, mivel így a nem vallásos emberek is arra vannak kényszerítve, hogy valamelyik egyház számára ajánlják fel az egyik 1%-ukat. Sokan ilyenkor jobb híján választanak egy olyan felekezetet, amely nem taszító számukra, miközben lenne még olyan civil szervezet, amelyet tiszta szívvel támogatnának.

Ha pedig valaki inkább nem nyilatkozik a másik 1%-ának a sorsáról, akkor az a többi adóval együtt a központi költségvetésbe kerül, ahol könnyen előfordulhat, hogy nem olyan célra fordítják, amire az adózó szeretné.

Azt is lehetővé kell tenni, hogy ha valaki úgy dönt, hogy kizárólag az egyházát szeretné támogatni, és civil szervezetnek nem szeretne juttatni az adójából, legyen lehetősége mindkét százalékot a felekezetének ajánlani fel.

A 4K! ezért javasolja ennek a felesleges korlátozásnak az eltörlését, hogy mindenki a saját meggyőződése szerint választhasson: csak civil szervezeteket, csak egyházakat, vagy mindkettőt támogatja.

 

]]>
Sat, 21 May 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Már Szlovákiában is kétszer annyit keresnek az ápolók, mint Magyarországon!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/05/18/apolok Azonnali, 50%-os béremelésre van szükség az egészségügyben. A magyar egészségügy válságos állapotban van. Megmentéséhez többek között radikális béremelésre van szükség. Tűrhetetlen, hogy Szlovákiában egy ápoló kétszer annyit keres, mint Magyarországon.

A kormány nem veszi komolyan a problémát. Áprilisban a nevetséges bruttó 10%, vagyis 13 ezer forintos béremelést ajánlottak fel az ápolóknak, miközben szlovákiai kollégáik körülbelül 130 ezer forinttal keresnek többet. A szakmai érdekképviselet 20-30 ezer forintos emelést szeretne kiimádkozni a Fideszből, de a valós különbségekhez képest ez is elenyésző összeg.

Az egészségügy lerohadása nem véletlen hiba, ez a Fidesz politikájának szerves része. Orbán tudatosan kettészakítja a társadalmat. A kiváltságos és jómódú, illetve a kiszolgáltatott és lefelé süllyedő rétegek között nincsen átjárás. A NER-ben nincs szükség jól működő közszolgáltatásokra: a jómódúak megengedhetik maguknak, hogy magánklinikákra járjanak, az alul lévő többség számára pedig a kormány nem kíván jól működő egészségügyet finanszírozni.

A közfelháborodástól megijedve nemrég 167 milliárd plusz forrást igértek az egészségügynek. Ez az összeg elsőre soknak hangzik, de mindjárt más fényben tűnik fel, ha azzal hasonlítjuk össze, hogy eközben a botrányos MNB-alapítványoknak 260 milliárd forint jutott. A Fidesznek egyszerűen nem fontos az egészségügy. Ráadásul ennek a beigért összegnek a jövő évi költségvetésben valójában nem is látszik a fedezete. 

Mi patriótaként és köztársaságiként hiszünk abban, hogy Magyarország közösség, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy mindenkinek jár a színvonalas egészségügy, anyagi helyzetétől függetlenül. A köztársaság nem csak egy szép eszme, hanem olyan gyakorlati dolgokat is jelent, mint működő, jól felszerelt, tiszta kórházakat.

]]>
Wed, 18 May 2016 13:20:49 +0200
<![CDATA[Kitelepülés Békéscsabán]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/05/14/Kitelepuels_Bkscsabn

]]>
Sat, 14 May 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Aláírásgyűjtés Szegeden az egészségügyi béremelésért]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/05/14/Alrsgyjts_Szegeden_az_egszsguegyi_bremelsrt

]]>
Sat, 14 May 2016 00:00:00 +0200
<![CDATA[Az igazi hazafiak a kiváltságok ellen vannak]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/03/15/kivaltsagok_ellen Istvánffy András beszéde 2016 március 15-én Miskolcon, a Miskolcnak Hangja Van csoport demonstrációján.

Barátaim,

köszönöm a meghívást, köszönöm, hogy itt lehetek, és köszönöm Tyetyák Zoli barátomnak, hogy megszervezte ezt az összejövetelt.

Fontos, hogy összejöttünk, hogy úgy döntöttünk, kijövünk ebben a hűvös időben is. Azért, hogy megmutassuk, hogy hiszünk valamiben. Választhattuk volna azt is, hogy otthon maradunk, tévézünk vagy netezünk, de nem ezt tettük.

Számunkra fontos, hogy március 15-én megmutassuk, hogy mi köztársaságiak vagyunk.

Vannak, akik azt mondják, hogy egy nemzeti ünnepen nem szabad politizálni.

Szerintük még akkor sem szabad politizálni, ha ez a nemzeti ünnep nem más, mint egy politikai fordulat, egy forradalom ünnepe.

Azt mondják, hajtsunk csak tiszteletettel fejet a hősök előtt, de egyébként ne beszéljünk aktuális problémákról.

Illetlenség a bajokról beszélni ilyenkor, a pedagógusok se ezen a napon tüntessenek Budapesten. Aki tüntet, az nem adja meg a méltóságot az ünnepnek, nem adja meg a tiszteletet a hősöknek. 

Ha 48 hősei visszatérnének, nem hiszem, hogy ezzel egyetértenének.

Nem azért vállalták a kockázatot, és nem azért áldozták fel annyian az életüket, hogy azokat az értékeket, amikben hittek, csendben múzeumba tegyük.

Egy forradalom ünnepén nem kell úgy viselkedni, mint egy múzeumban, szépen csöndben, illedelmesen, unottan.

Aki így viselkedik, azt pont a forradalom szellemét tagadja.

Akik múzemba szeretnék zárni a forradalmat,  arról szeretnek beszélni, hogy 48-ban a külföldi uralom ellen küzdöttek az emberek. Szerintük Magyarország most független, 48 céljai teljesültek, nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen szépen haza.

48-ban azonban évszázados kiváltságok és igazságtalanságok eltörléséért is küzdöttek az emberek. Olyan kiváltságok eltörléséért, amelyet magyar ember élvezett magyar emberrel szemben. A hétköznapi emberek ezért támogatták a forradalmat.

A mai új kiváltságosok nem szeretik 48 szellemét. A mostani kormány úgy gondolja, hogy Magyarország csak a felül lévőké.

Ezért önti a pénzt az oligarcháknak és a haveroknak, ezért támogatja csak a tehetősebbeket az intézkedéseivel, miközben a társadalom kétharmadát cserben hagyja.

Ezért hagyja lerohadni az egészségügyet is. Nekik nem számít, milyen állapotok vannak a kórházakban, hiszen vannak európai színvonalú magánklinikák is, amit ők megengedhetnek maguknak. A hétköznapi ember meg pusztulhat, nekik nem számít.

Ha 48 hősei visszatérnének, lenne mit számonkérniük a mai állapotokon.

Mi azért jöttünk ki ebben a hűvös időben is, mert köztársaságiak vagyunk.

És köztársaságinak lenni azt jelenti, hogy hiszünk abban, hogy Magyarország közösség.

Hiszünk abban, hogy mindenki számít.

Ez az ország nem csak a kiváltságosoké. Ez az ország nem csak azoké, akik ha kikapcsolódni vágynak, elugranak Ibizára kokainozni, hanem azoké is, akik hónapról hónapra élnek túl vidéken.

48 üzenete az:  az igazi hazafiak, az igazi patrióták a kiváltságok ellen vannak.

Ezt mondjuk mindenkinek, aki múzeumba akarja zárni a forradalmat.

Petőfi Sándor a forradalom előtti éjjel magányosan gondolkozva, ezt írta otthon a naplójába:

"Micsoda nyomorúság kérni akarni, midőn az idő arra int, hogy követelni kell, nem papírossal lépni a trón elé hanem karddal. A fejedelmek úgysem adnak soha semmit, azoktól, amit akarunk, el kell venni."

 

]]>
Tue, 15 Mar 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Aláírásgyűjtés a kender gyógyászati legalizációjáért]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/03/04/orvosikender

]]>
Fri, 04 Mar 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Néhány gondolat a köztulajdon lenyúlásáról]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/03/04/koztulajdon

Pataki Viktor írása. A szerző a 4K! Országos Bizottságának tagja.

A köztulajdon mindig is a nép közös érdekét szolgálta. Ez a tulajdon az ország jólétét hivatott biztosítani, szemben a magántulajdonnal, melynek célja a végtelen és féktelen halmozás.

A köztulajdont azonban a rendszerváltás óta megerősödött maffiakormányok folyamatosan lecsapolták, és jelenleg is károsítják a magyar népet, többek között a földprivatizációnak nevezett szabadrablással, és azzal, hogy az MNB-alapítványok pénze „elveszti közvagyon jellegét”. A Fidesz-kormány saját véleménye szerint ezt a „polgári értékrend” kiteljesedése érdekében teszi, de jelentsen ez akármit, a társadalmi egyenlőtlenségek csak nőnek, a középosztály lecsúszóban, a közintézmények pedig romokban vannak – a NER polgári Magyarországa egy hazugság, politikájuk megbukott.

A hazánkon átvándorló tömegek miatt a figyelem teljes mértékben elterelődött az állami földek eladásáról, amelyet Lázár „öszödi beszéde” se tudott a felszínre hozni. Lázár beismerte, hogy a Fidesz kormánya ugyanolyan korrupt mint a volt MSZP-kormányok, ezért mond le inkább a kormány több mint 380 ezer hektár földről. 

A 4K! szerint erre nem megoldás az, hogy ködös pályázatok útján korrupt pártkatonáknak adják el inkább a köztulajdonban álló földeket.

A maffiakormányok az elmúlt 26 évben arra törekedtek, hogy kialakítsák az éppen aktuális kormány kegyétől és juttatásaitól függő rétegeket. Egymás ellen fordították azokat az átlagembereket, akik kénytelenek voltak megélhetésük érdekében behódolni ezeknek az eszement rendszereknek. Ennek a káros folyamatnak az eredménye például a silány mai magyar politikai kultúra.

Hab a tortán a kormánypártok által megszavazott törvénymódosítás, mely 200 milliárd forint közpénz mozgását rejtené el a szemünk elől. Ez azt jelenti, hogy abból az adóból, melyet mi, hétköznapi emberek befizetünk az államnak, ennyivel kevesebb pénz elszórását lehetne számon kérni a kormánytól. A módosítási javaslat vitáján amúgy 199 főből 19 jelent meg, továbbá a szavazás idején sem volt teljes a létszám, így a Fidesz-KDNP megszavazta az alkotmányellenes törvénymódosítást.

A 4K! kormányra kerülése esetén a pofátlan korrupciót elősegítő politikusok felelősségre lesznek vonva, és akár vagyonelkobzás eszközével is igazságot fog tenni, továbbá biztosítani fogja, hogy ne politikai hovatartozás, hanem valóban rátermettség alapján tudjanak a magyar emberek érvényesülni. Felül fogjuk vizsgálni a gyanús privatizációs szerződéseket, hogy visszaállíthassuk a közösség tulajdonának súlyát az országban, hogy a gazdagok helyett az alsó- és középosztály részesüljön hazánk javaiból. 

 

]]>
Fri, 04 Mar 2016 00:00:00 +0100