4K! - Negyedik Köztársaságot! http://www.negyedikkoztarsasag.hu <![CDATA[Az igazi hazafiak a kiváltságok ellen vannak]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/03/15/kivaltsagok_ellen Istvánffy András beszéde 2016 március 15-én Miskolcon, a Miskolcnak Hangja Van csoport demonstrációján.

Barátaim,

köszönöm a meghívást, köszönöm, hogy itt lehetek, és köszönöm Tyetyák Zoli barátomnak, hogy megszervezte ezt az összejövetelt.

Fontos, hogy összejöttünk, hogy úgy döntöttünk, kijövünk ebben a hűvös időben is. Azért, hogy megmutassuk, hogy hiszünk valamiben. Választhattuk volna azt is, hogy otthon maradunk, tévézünk vagy netezünk, de nem ezt tettük.

Számunkra fontos, hogy március 15-én megmutassuk, hogy mi köztársaságiak vagyunk.

Vannak, akik azt mondják, hogy egy nemzeti ünnepen nem szabad politizálni.

Szerintük még akkor sem szabad politizálni, ha ez a nemzeti ünnep nem más, mint egy politikai fordulat, egy forradalom ünnepe.

Azt mondják, hajtsunk csak tiszteletettel fejet a hősök előtt, de egyébként ne beszéljünk aktuális problémákról.

Illetlenség a bajokról beszélni ilyenkor, a pedagógusok se ezen a napon tüntessenek Budapesten. Aki tüntet, az nem adja meg a méltóságot az ünnepnek, nem adja meg a tiszteletet a hősöknek. 

Ha 48 hősei visszatérnének, nem hiszem, hogy ezzel egyetértenének.

Nem azért vállalták a kockázatot, és nem azért áldozták fel annyian az életüket, hogy azokat az értékeket, amikben hittek, csendben múzeumba tegyük.

Egy forradalom ünnepén nem kell úgy viselkedni, mint egy múzeumban, szépen csöndben, illedelmesen, unottan.

Aki így viselkedik, azt pont a forradalom szellemét tagadja.

Akik múzemba szeretnék zárni a forradalmat,  arról szeretnek beszélni, hogy 48-ban a külföldi uralom ellen küzdöttek az emberek. Szerintük Magyarország most független, 48 céljai teljesültek, nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen szépen haza.

48-ban azonban évszázados kiváltságok és igazságtalanságok eltörléséért is küzdöttek az emberek. Olyan kiváltságok eltörléséért, amelyet magyar ember élvezett magyar emberrel szemben. A hétköznapi emberek ezért támogatták a forradalmat.

A mai új kiváltságosok nem szeretik 48 szellemét. A mostani kormány úgy gondolja, hogy Magyarország csak a felül lévőké.

Ezért önti a pénzt az oligarcháknak és a haveroknak, ezért támogatja csak a tehetősebbeket az intézkedéseivel, miközben a társadalom kétharmadát cserben hagyja.

Ezért hagyja lerohadni az egészségügyet is. Nekik nem számít, milyen állapotok vannak a kórházakban, hiszen vannak európai színvonalú magánklinikák is, amit ők megengedhetnek maguknak. A hétköznapi ember meg pusztulhat, nekik nem számít.

Ha 48 hősei visszatérnének, lenne mit számonkérniük a mai állapotokon.

Mi azért jöttünk ki ebben a hűvös időben is, mert köztársaságiak vagyunk.

És köztársaságinak lenni azt jelenti, hogy hiszünk abban, hogy Magyarország közösség.

Hiszünk abban, hogy mindenki számít.

Ez az ország nem csak a kiváltságosoké. Ez az ország nem csak azoké, akik ha kikapcsolódni vágynak, elugranak Ibizára kokainozni, hanem azoké is, akik hónapról hónapra élnek túl vidéken.

48 üzenete az:  az igazi hazafiak, az igazi patrióták a kiváltságok ellen vannak.

Ezt mondjuk mindenkinek, aki múzeumba akarja zárni a forradalmat.

Petőfi Sándor a forradalom előtti éjjel magányosan gondolkozva, ezt írta otthon a naplójába:

"Micsoda nyomorúság kérni akarni, midőn az idő arra int, hogy követelni kell, nem papírossal lépni a trón elé hanem karddal. A fejedelmek úgysem adnak soha semmit, azoktól, amit akarunk, el kell venni."

 

]]>
Tue, 15 Mar 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Néhány gondolat a köztulajdon lenyúlásáról]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/03/04/koztulajdon

Pataki Viktor írása. A szerző a 4K! Országos Bizottságának tagja.

A köztulajdon mindig is a nép közös érdekét szolgálta. Ez a tulajdon az ország jólétét hivatott biztosítani, szemben a magántulajdonnal, melynek célja a végtelen és féktelen halmozás.

A köztulajdont azonban a rendszerváltás óta megerősödött maffiakormányok folyamatosan lecsapolták, és jelenleg is károsítják a magyar népet, többek között a földprivatizációnak nevezett szabadrablással, és azzal, hogy az MNB-alapítványok pénze „elveszti közvagyon jellegét”. A Fidesz-kormány saját véleménye szerint ezt a „polgári értékrend” kiteljesedése érdekében teszi, de jelentsen ez akármit, a társadalmi egyenlőtlenségek csak nőnek, a középosztály lecsúszóban, a közintézmények pedig romokban vannak – a NER polgári Magyarországa egy hazugság, politikájuk megbukott.

A hazánkon átvándorló tömegek miatt a figyelem teljes mértékben elterelődött az állami földek eladásáról, amelyet Lázár „öszödi beszéde” se tudott a felszínre hozni. Lázár beismerte, hogy a Fidesz kormánya ugyanolyan korrupt mint a volt MSZP-kormányok, ezért mond le inkább a kormány több mint 380 ezer hektár földről. 

A 4K! szerint erre nem megoldás az, hogy ködös pályázatok útján korrupt pártkatonáknak adják el inkább a köztulajdonban álló földeket.

A maffiakormányok az elmúlt 26 évben arra törekedtek, hogy kialakítsák az éppen aktuális kormány kegyétől és juttatásaitól függő rétegeket. Egymás ellen fordították azokat az átlagembereket, akik kénytelenek voltak megélhetésük érdekében behódolni ezeknek az eszement rendszereknek. Ennek a káros folyamatnak az eredménye például a silány mai magyar politikai kultúra.

Hab a tortán a kormánypártok által megszavazott törvénymódosítás, mely 200 milliárd forint közpénz mozgását rejtené el a szemünk elől. Ez azt jelenti, hogy abból az adóból, melyet mi, hétköznapi emberek befizetünk az államnak, ennyivel kevesebb pénz elszórását lehetne számon kérni a kormánytól. A módosítási javaslat vitáján amúgy 199 főből 19 jelent meg, továbbá a szavazás idején sem volt teljes a létszám, így a Fidesz-KDNP megszavazta az alkotmányellenes törvénymódosítást.

A 4K! kormányra kerülése esetén a pofátlan korrupciót elősegítő politikusok felelősségre lesznek vonva, és akár vagyonelkobzás eszközével is igazságot fog tenni, továbbá biztosítani fogja, hogy ne politikai hovatartozás, hanem valóban rátermettség alapján tudjanak a magyar emberek érvényesülni. Felül fogjuk vizsgálni a gyanús privatizációs szerződéseket, hogy visszaállíthassuk a közösség tulajdonának súlyát az országban, hogy a gazdagok helyett az alsó- és középosztály részesüljön hazánk javaiból. 

 

]]>
Fri, 04 Mar 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[A 4K! antipárt, de miért?]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/02/26/a4kantipart A legtöbb ember azt gondolja, hogy egy párt egy hivatal vagy egy maffiacsoport, amely nem tesz mást, csak az adófizetők pénzét költi, elintéz ezt-azt okosba, és hadakozik a többi hasonló társasággal.

Ebben sok igazság van.

És amíg ez így lesz, addig szar országban fogunk élni, és mi nem fogjuk pártnak érezni magunkat.
 
A 4K! nem úgy működik, mint a parlamenti pártok.

Mi nem szívódtunk fel a választások után, mint a kampánytámogatásokat lenyúló kamupártok, hanem folytattuk a tevékenységünket akkor is, ha kisebb fordulatszámon tettük - a média és a pénzemberek támogatása nélkül.

A 4K! működését nem támogatja az állam sem.
 
Hétköznapi dolgozó emberek vagyunk, a saját időnkből áldozunk az élhető országért való küzdelemre.

És dolgozó emberek támogatnak minket, nem pedig gyanús cégek és oligarchák.

Akkor miért kell mégis pártnak lenni, civilkedés helyett?

Mert a rossz törvényeket csak pártként létező szervezetek tudják megváltoztatni.

Ha az oligarchapártokra hagyjuk a törvényhozást és csak a civil tiltakozásban hiszünk, akkor sajnos sosem fog érdemi változás történni.

Ezért van szükség antipártra.

 

]]>
Fri, 26 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Miért tilos egy természetes gyógyszer? - Nyílt levél a kenderről az egészségügyi államtitkárnak]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/02/21/Miert_tilos_egy_termeszetes_gyogyszer A 4K! aktivistái a marihuána pozitív hatásait felsoroló plakátot tettek ki az államtitkárság épületére.Tisztelt Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán,
Egészségügyért Felelős Államtitkár úr!

Kérjük, hogy a szakmai szervezetek bevonásával indítsa el az indiai kender és a belőle készített gyógyszerek gyógyászati legalizációját!

Akiben egy csepp emberség van, nem nyugodhat bele abba, hogy egy természetes gyógyszer használatát ma Magyarországon akár börtönnel is büntethetik.

A marihuána orvosi felhasználása nem csak az USA számos államában, hanem Európa több országában is legális, például Ausztriában, Németországban és Csehországban. Több más államban is tervezik a legalizációját.

Az indiai kendert és származékait számos elterjedt betegség kezelésére használják. Sok beteg embernek segített már megelőzni az epilepsziás rohamokat, kezelte hatékonyan a migrénjét, vagy lassította a rákos daganatok növekedését. Hányinger-csökkentő és étvágygerjesztő hatása miatt széles körben használják a kemoterápia negatív mellékhatásainak csökkentésére is.

Semmi nem indokolja, hogy a magyar emberek ne részesülhessenek egy természetes gyógyszer pozitív hatásaiból.

A jelenlegi szabályozás embertelen, és beteg emberek életét nyomorítja meg.
Eközben történetek szólnak arról, hogy hazai orvosok szigorú titoktartást kérve ajánlják betegeiknek a kendert, illetve, hogy magyar emberek külföldről csempészik be a kannabisz alapú gyógyszereket.

Kérjük, vessen véget ennek az álságos helyzetnek, és indítsa el az indiai kender egészségügyi legalizációját.


Üdvözlettel,

Istvánffy András
elnök
4K!

/Kép: A 4K! aktivistái a marihuána pozitív hatásait felsoroló plakátot tettek ki az államtitkárság épületére./

]]>
Sun, 21 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[A színvonalas közoktatás családi helyzettől függetlenül minden gyereknek jár]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/02/15/korzetiiskolak

A közoktatásnak csökkentenie kell a társadalmi különbségeket és erősítenie kell a társadalmi mobilitást. Ezt a szerepét csak akkor tudja betölteni, ha a rendszer mindenki számára egyformán elérhető és egységes. Sajnos ennek jelenleg éppen az ellenkezője történik.

Az elitizmus csökkentése érdekében el kell törölni a szabad általános iskola választást.

Az elmúlt évtizedekben a szabad iskolaválasztás szegregációs folyamatokat indított el az alapfokú oktatásban is. A 4K! céljai közé tartozik, hogy felszámolja a szegregációt iskolák között és iskolán belül is. 

Ezért az általános iskolában a 4K! megszüntetné a szabad iskolaválasztást és körzeti alapon alakítaná át az iskolarendszert. A tanítási gyakorlatokat pedig kiterjesztjük bármely iskolára, szemben a jelenlegi elitista rendszerrel.
 
A cél egy olyan oktatási rendszer megteremtése, amely garantálja a minimumfeltételeket minden diák számára, de nem korlátozza a tehetséges diákok fejlődését. Ezt lehetségesnek tartjuk az iskolák és a pedagógusok önállóságának növelésével és különböző tanítási módszerek alkalmazásának lehetőségével.
 
A szabad oktatás azt jelenti, hogy a hozzáférést a tudáshoz szabaddá kell tenni kell mindenki számára!

 

]]>
Mon, 15 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[A 4K! kezdeményezésére Pesterzsébet szolidáris a tiltakozó pedagógusokkal]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/02/12/Pesterzsebet_szolidaris_a_pedagogusokkal

"Ez egy olyan pillanat, amikor az települési önkormányzatoknak ki kell állniuk a pedagógusok mellett, hiszen a közoktatás minősége meghatározza országunk és gyermekeink jövőjét" - mondta Völgyesi Krisztián, a 4K! képviselője a pesterzsébeti önkormányzati képviselő-testület február 11-ei ülésén.

Kezdeményezésére a testület a következő állásfoglalást fogadta el:

"Pesterzsébet képviselő-testülete kinyilvánítja a tiltakozó pedagógusokkal való szolidaritását és támogatásáról biztosítja őket azon cél érdekében, hogy Magyarország közoktatása valóban gyermekeink jövőjét szolgálja."

A javaslatot támogatták az Együtt, a PM, a DK és a Jobbik képviselői, míg a fideszesek nem szavazták meg. A szocialistákat megosztotta a kérdés: két képviselőjük megszavazta a pedagógusokkal vállalt szolidaritást, míg a testület három másik szocialista tagja inkább tartózkodott a szavazástól.

A kormány elhibázott oktatáspolitikája ellen február 13-án a parlament előtt tüntetés lesz.

]]>
Fri, 12 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Bassa Zoltán beszéde a lillafüredi tüntetésen]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/02/12/Bassa_Zoltan_Lilafured

 
A Fidesz Lillafüreden tartott kihelyezett frakcióülést, amellyel szemben összellenzéki tüntetést szervezett a Miskolcnak Hangja Van civil szervezet.
Bassa Zoltán, a 4K! alelnöke a következő beszédet mondta el a demonstráción:

Kedves Barátaim!

Sokan mondják, hogy ez a kormány nem törődik velünk. Egy fenét!
Hétköznapi emberek milliói érzik nap mint nap, hogy a kormány bizony törődik velük.

Érzik ezt a törődést a szülők, amikor zsúfolt bölcsődékbe és óvodákba viszik gyermekeiket, érzik a túlterhelt tanárok és diákok, érzik az egészségügy romjai között éhbérért dolgozó ápolók és nővérek. És érzik sokan mások, akiknek a munkájának köszönhető, hogy működnek az üzemek, hogy működnek a közszolgáltatások.

A kormány és a legfőbb nagyúr azt hajtogatja, hogy megvédik az országot. De milyen országról is beszélünk? Olyan országról, ahonnan menekül a szakmunkástól a több diplomásig több százezer ember, mert nem látja a jövőjét ott, ahol megszületett, ahol a családja és a barátai élnek.

Elmennek, mert nem látják, hogy értelme lenne itt folytatni. Mert kioktatást kapnak oktatás helyett. Mert alamizsnát kapnak fizetés helyett. Mert zaklatást kapnak esély helyett. Szerintünk nem ilyen törődést érdemlünk. És szerintünk egy ilyen országot most nem megvédeni kell. Egy ilyen országot meg kell változtatni!

Lázár úr, Ön szerint akinek semmije sincs, az annyit is ér. Ön téved! Higgye el: többet érünk, mint amennyink van. De tudja mit? Ha ezt mégsem hiszi el, akkor kérdezze meg a milliárdos haverok meg a nagyvállalatok könyvelőit. Ők azt is meg tudják mondani, hogy mennyivel érünk többet!

Azt gondoljuk, hogy aki dolgozik, annak a munkáját meg kell becsülni és a jogait meg kell adni. Azt gondoljuk, hogy akinek nincsen megélhetése, azt is emberszámba kell venni. A kapitalista rendszer, amiben élünk van annyira igazságtalan és kiszámíthatatlan, hogy aki bajba kerül, azon segíteni kell. És elsősorban azok dolga ez, akiknek hatalmukban áll segíteni.

Ma azért vagyunk itt, hogy a kormány és a Fidesz-KDNP frakció is érezze a törődést. Megértjük, hogy egy hegyvidéki hotelbe húzódtak. Önök viszont értsék meg, hogy nem bújhatnak el előlünk.

Nem bízunk a csodákban.

Ezt az országot nem a kormány és nem is a milliárdosok fogják megváltoztatni. Nekik jó így, ahogy most mennek a dolgok. Ezt az országot nekünk kell megváltoztatni. Nekünk, akik miatt még működik. Nekünk, akik tudjuk, hogy a társunkat, ha elesik, akkor fel kell segíteni. Nem nagy dolgok ezek, és ha elegen vagyunk ilyenek, akkor sikerülni fog. Sikerülni fog újra belakni a hazánkat. Sikerülni fog közösségé válni, egy új köztársaságot csinálni!

Bassa Zoltán
a 4K! alelnöke
Lillafüred, 2016. február 11.

]]>
Fri, 12 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Gyógyászati marihuánát küldött Bayer Zsoltnak a Füvesember]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/02/07/bayerfuvesember

A Füvesembertől kaptuk ezt a fotót. Közzétesszük, mert egyetértünk vele.

A Füvesember 0.420 gramm marihuánát küldött Bayer Zsoltnak migrén ellen, a békésebb hangvételű cikkek reményében.

A 4K! szerint Magyarországon is eljött az ideje a marihuána és a belőle készült gyógyszerek orvosi célú legalizációjának.

Az egyes konzervatívok által démonizált marihuánának sokféle, tudományosan bizonyított gyógyító hatása van.

A cannabis és belőle készített gyógyszerek többek között hatékonyan kezelik a migrént, a glaukómát és a szklerózis multiplexet, lassítják a rákos daganatok növekedését, segítenek megelőzni az Alzheimer-kórt, hányinger- és hasmenéscsökkentők, valamint enyhítik a menstruációs panaszokat is.

A jelenlegi, emberellenes magyarországi szabályozás szigorúan tilt és börtönnel büntet egy természetes gyógyszert.

Eközben a nagy gyógyszergyárak olyan mesterséges készítményeket erőltetnek a betegekre, amelyek függőséget és káros mellékhatásokat okoznak, és amelyek egy részét kiválthatnák a marihuána alapú gyógyszerek.

A cannabis az emberiség egyik ősi, természetes gyógyszere. Orvosi célú felhasználásra több ezer éves múltra tekint vissza, és a nyugati orvostudomány is több száz éve kísérletezik a használatával. Még egy olyan konzervatív ikon, mint a brit Viktória királynő is használta menstruációs panaszaira.

A környezetünkben Németországban, Ausztriában és Csehországban is legális az orvosi marihuána, és már Romániában és Macedóniában is komolyan foglalkoznak a kérdéssel.

Jó lenne, ha Magyarország nem maradna le ezen a téren is.

 

]]>
Sun, 07 Feb 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[Nem akarunk kormányzati önkényt a terrorveszélyre hivatkozva]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/01/22/onkeny

A Fidesz olyan Alaptörvény-módosítást tervez benyújtani a Parlament elé, amely „terrorveszély-helyzet” esetén szabad kezet adna kormánynak arra, hogy 60 napig korlátozza a médiát, az internetet, a mindennapi életünk jelentős részét, beleértve még a fogyasztási cikkek forgalmazását is. A 4K! szerint ez elfogadhatatlan.

A kormány 60 napra szeretne bevezetni a mindennapokat érintő széleskörű és erős korlátozásokat. Ilyen hosszú időre szóló intézkedések azonban nem terrorveszély, hanem valódi háború esetén lehetnek csak indokoltak.
 
A terrorveszély elhárítására a kormány jelenleg is rendelkezik számos eszközzel, intézménnyel, és a megfelelő jogi felhatalmazással, hogy korlátozza az életünket valódi vészhelyzet esetén.
 
A kormánynak nincs válasza a valódi veszélyhelyzetre, ami nem a terror, hanem a tömeges szegénység. Ehelyett gyanús jogászkodásba kezdenek, amely megteremti a lehetőséget, hogy homályos külső fenyegetésekre hivatkozva még durvábban visszaéljenek a hatalmukkal, ha elégedetlen a nép.
 
Az állampolgári jogok korlátozását a kormány ugyanis parlamenti szavazás nélkül, saját maga is bevezethetné. Ennél jóval kisebb jelentőségű ügyekben hetekig lehet vitázni, szavazni, de a kormány kisajátíthatja a kenyérkészletet, zárolhatja bárkinek a bankszámláját, mert úgy határoz, hogy olyan a helyzet? Ez elfogadhatatlan.
 
Vannak olyan, Orbán által csodált "illiberális" államok, például Törökország, ahol már látszanak az ilyen intézkedések következményei. Magyarország nem léphet a török útra, ahol hasonló, a hatalomnak még nagyobb felhatalmazást adó törvényt hoztak, amelyet azóta szisztematikusan használnak az ellenvélemények elhallgattatására.
 
Jelenleg az egész ellenzéknek, még a Jobbiknak is túl durva a Fidesz javaslata, így van esély, hogy a módosítás nem kapja meg a kétharmadot az országgyűlésben.

Nem árt azonban odafigyelni: egy kis módosítással, a szokásos trükközésekkel vagy egy-két képviselő megvásárlásával sajnos még bármi megtörténhet. Tavaly a Jobbik, nemrég az MSZP állt elő olyan ötletekkel, amely veszélyhelyzetre hivatkozva vezetne be szabályokat, pedig nincsen szükség sem új szabályokra, végképp nem szigorításokra.

 

]]>
Fri, 22 Jan 2016 00:00:00 +0100
<![CDATA[A gyermekvállalás a rendes megélhetéssel kezdődik]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2016/01/05/gyermekvallalas_rendes_megelhetes Kövér és Áder családról, szeretetről, biztonságról szövegel. A Fidesz úgy tesz, mintha aggódna a családokért.

Ez azonban képmutatás. Ez a kormány nem családbarát, hanem gazdagbarát.

Egy olyan országban oktatják ki a nőket a gyerekvállalásról, ahol a legtöbb férfi is megalázóan alacsony fizetésért dolgozik, már ha van munkája. Jelentősebb lakhatási segítséget csak azok a házaspárok kaphatnak, akik biztonsággal megengedhetik maguknak, hogy 3 gyereket vállalnak.

A kormány számára másodrangúak az egy- és kétgyermekesek, illetve azok a párok, akik nem házasságban nevelik gyermekeiket, és azok is, akik egyedül nevelik gyermekeiket. A kormány számára ezek a gyerekek jelentik a legkevesebbet.

A kormánynak, ha valóban aggódik a demográfiai folyamatokért, erkölcsi leckék helyett valós segítséget kell adnia a gyermekek felneveléséhez, különösen azoknak, akik rászorulnak.

A 4K! szerint a gyermekbarát fordulat érdekében:

- A jövedelemtől függő várandósági pótlékot kell bevezetni a terhesség idejére.

- A családi pótlék összegét emelni kell a társadalom jövedelmi alsó háromnegyede esetében és el kell törölni a felső egynegyed esetében.

- A szegénységben élő iskolások esetében további támogatást kell bevezetni.

- A családi munkamegosztás egyenletesebb eloszlása, a nők munkába való visszatérése érdekében meg kell könnyíteni az apák számára is, hogy GYED-re vagy GYES-re menjenek.

- A bölcsődék és óvodák számát növelni kell, nyitva tartási idejüket a munkaidőhöz kell igazítani.

- Támogatni kell a házasság minőségét javító és válságmegelőző tanácsadást.

- Növelni kell az anyaotthonok férőhelyeinek számát.

- Az akadálymentesítés komolyan vétele és a gyermekmegőrző szolgáltatások támogatása is segítené a családok mindennapjait.

A gyerekvállalás a rendes megélhetéssel kezdődik. Ennek érdekében nem szóvirágokra, hanem gyakorlati intézkedésekre van szükség.

 

]]>
Tue, 05 Jan 2016 00:00:00 +0100