4K! - Negyedik Köztársaságot! http://www.negyedikkoztarsasag.hu <![CDATA[Istvánffy András a Klubrádióban a NAV feljelentésről]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/07/14/Istvanffy_Andras_a_Klubradioban

]]>
Mon, 14 Jul 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[A NAV feljelentette rágalmazásért a 4K!-t, a 4K! megismételte az akciót]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/07/12/A_NAV_feljelentette_ragalmazasert_a_4K-t_ A NAV meglepő módon feljelentette a 4K!-t rágalmazásért, amiért még a télen Kiemelt Ügyek Eltussolása Igazgatóság feliratú táblát helyeztek ki az aktivisták az adóhatóság székházára.

Teljesen alaptalannak tartjuk a rágalmazás vádját, ezért ma ismét kihelyeztük ugyanazt a táblát, amiért a NAV feljelentett minket.

A 4K! télen az akcióval egy időben aláírásgyűjtést indított azért, hogy az áfacsalási botrányban a NAV folytassa le újra azt a belső vizsgálatot, amelyet állítólag egyetlen hétvége alatt elvégzett a hatalmas szervezeten, majd mindent rendben lévőnek talált.

Ezúttal a táblát kiegészítettük a Kormányzati Nyomásgyakorló Főosztály felirattal.

Az akcióról készült fotók a baloldali képre vagy IDE kattintva tekinthetőek meg.

 

 

 

]]>
Sat, 12 Jul 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Együttpisiléssel demonstrált a 4K! a közvécék hiánya miatt Szegeden]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/07/01/demonstracio-kozvecek-hianya

Még a 4K!-hoz képest is rendhagyó akcióval hívtuk fel a figyelmet Szegeden egy helyi problémára: nincsenek közvécék a városban, miközben a rendőrség esténként sportot űz a fiatalok bírságolásából. Az problémáról az RTL Klub hétfő esti Híradója is beszámolt és interjút készítettek Podolcsák Balázzsal a 4K! szegedi koordinátorával.

/Fotó: szegedma.hu/

]]>
Tue, 01 Jul 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Szentendrei információs tábla kihelyezés]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/06/19/Szentendrei_informcios_tabla A 4K! aktivistái pénteken lokálpatrióta hekkelést hajtottak végre Szentendrén. Egy évek óta – „Információ” felirattal - üresen álló csővázra saját készítésű táblát helyeztek ki. Sajnos az önkormányzat elmulasztotta használni ezt a jól látható felületet, amely a HÉV állomásnál található. A részvételi demokrácia jegyében a táblán a „Jegyzet” c. részre az arra járók is felírhatják, hogy még milyen hasznos információt tartanak fontosnak Szentendrével kapcsolatban.

]]>
Thu, 19 Jun 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Az Orbán-rendszer és a nagyvállalatok a hétköznapi emberek ellen]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/06/18/Orban__nagyvallalatok__emberek_ellen

Azok után, hogy az Origo egyik szerkesztőjét kirúgták a Telekom nagykutyái, még pontosabban tudjuk, hogy mit jelentenek azok a stratégiai szövetségi megállapodások, amelyeket az Orbán-kormány a nagyvállalatokkal kötött.

Azt jelentik, hogy az állam és a nagyvállalatok erőiket egyesítve tiporják sárba a jogainkat. Nemcsak a sajtószabadságról van szó. Nemcsak a szólásszabadságról van szó. Ez a szövetség a maradék méltóságunkat támadja. 

A Munka Törvénykönyve megfosztotta jogaik nagy részétől a dolgozókat.

Ebben a helyzetben végképp félrevezető dolog a reklámadó miatt sajnáltatni a nagyvállalatokat. Úgy tűnhet, mintha az Orbán-kormány támadná őket. Valójában továbbra is folyik a mocskos háttéralku, és minimum 23 óra 30 percen át a szenny a legtöbb csatornából. Nemzetgazdasági szinten pedig nevetséges összeg folyna be a reklámadóból.

A vállalatok döbbenetesen alacsony profitadót fizetnek, miközben vérlázítóan alacsony fizetéseket adnak dolgozóiknak, pedig munkájuk nélkül nem tudnának működni. A reklámadó hókusz-pókusz, egy szánalmas színjáték, hogy megtévesszenek. A társasági adó kulcsát kell megemelni és adóalapját szélesíteni egységesen az egész EU-ban.

Ki kell állnunk nemcsak a médiamunkások, hanem minden dolgozó jogaiért és megélhetéséért! Ha azt hisszük, hogy ez elképzelhető úgy, hogy az Orbán-kormányt kritizáló tévé-csatorna előtt tapsikolunk, akkor nagyon tévedünk. Ki kell nyitnunk a szánkat, meg kell szerveznünk az ellenállást, a mozgalmat, a szakszervezetet a magunk környezetében, mert csak így érhetünk el valamit.

]]>
Wed, 18 Jun 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[A társadalmi ellenállás szervezésére koncentrál a 4K!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/06/16/A_tarsadalmi_ellenallas_szervezesere_koncentral_a_4K

Tisztújító kongresszust tartott június 14-én, szombaton, a Negyedik Köztársaság. A kongresszuson újraválasztották az országos testületek, így az Elnökség, az Országos Bizottság és az Etikai Bizottság tagjait. Ez volt a 4K!-nál az első általános tisztújítás a két évvel ezelőtti párttá alakulás óta.

A 4K! a következő években a társadalmi ellenállás szervezésére fog koncentrálni. A Fidesz újabb kétharmada után nem lehetnek többé illúziók: a pártpolitikai verseny puszta díszletté válik Magyarországon. A kormány az alkotmányozó többség birtokában a jövőben is pillanatonként fogja változtatni a választási rendszer, a kampány és a párt- és frakcióalakítás szabályait. Ahogy a Fidesz épp átírta az önkormányzati választás szabályait, biztosra vehető, hogy a ciklus közepén, a pillanatnyi erőviszonyoknak megfelelően, ismét átszabják az országgyűlési választás szabályait is.

Miközben az ellenzéki pártoknak alig van mozgástere, a társadalmi feszültségek egyre nőnek, ahogy egyre fokozódik a hétköznapi emberek kizsákmányolása. A kormány az oligarchái vagyonfelhalmozása érdekében tovább fogja folytatni a kíméletlen nyomulását, az önkormányzati választások után pedig újabb nagy megszorításhullám fog következni.

Ebben a helyzetben, amelyben az ellenzéki pártok díszletté válnak, az alulról való érdekérvényesítés lehetősége megszűnt, a társadalomban viszont óriási energiák fortyognak, a 4K! feladata az, hogy a hétköznapi, társadalmi ellenállás szervezésében vegyen részt.

A tagság újraválasztotta elnöknek Istvánffy Andrást, alelnököknek pedig Bassa Zoltánt, Györki Zsuzsát, Nagy Andrást és Völgyesi Krisztiánt választotta meg, ezzel az elnökség több mint fele új, a kampányban már bizonyított emberekből áll.

Az Országos Bizottság hasonló mértékben újult meg, tagjai Bartha Attila, Fekete Bálint, Hámorszky Eszter, Kertész Dániel, Mezei Dávid, Pataki Viktor, Pásztor Zsóka, Podolcsák Balázs, Rácz Róbert, Sági Tamás, Solymár László, Szabó András, Szalai Roland, Székely Péter és Szőllőssy Kristóf lettek.

Az új Etikai Bizottságot Gombó Áron, Hollósi János és Rácz Róbert alkotja.

]]>
Mon, 16 Jun 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Hé, mi van a 4K!-val?]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/06/02/H_mi_van_a_4K-val

A választási kampány vége óta egy kis csend volt a 4K! háza táján. Szimpatizánsaink már kezdtek aggódni, rosszakaróink pedig örülni, hogy talán lehúztuk a rolót. Szimpatizánsaink örömére, rosszakaróink szomorúságára erről szó nincsen. Ez a csendes erőgyűjtés ideje volt. Június 14-én tartunk tisztújító kongresszust. Ez lesz a második kongresszusunk, az első, két évvel ezelőtti alapító kongresszusunk után.

A 4K!-t azért hoztuk létre, hogy a hétköznapi embereket képviselje, amit az oligarchák által létrehozott pártok és pártszövetségek sosem fognak megtenni.

Önerőből, önkéntes munkára és kis adományokra építve indultunk el az országgyűlési választáson. Úgy döntöttünk, hogy egy korrupt rendszerben tisztességesen játszunk. Kevésen múlt, de végül nem jött össze az országos listához szükséges elég aláírás. Azt választottuk, hogy nem csalunk az ajánlásokkal, mint a bizniszpártok. Így is lett jó pár jelöltünk, több vidéki városban és Budapesten.

Az idei választás végül nem változtatott meg semmit az országunk életében. Maradt minden, ahogy van. Ez azt jelenti, hogy mindazért, amiért eddig harcoltunk, továbbra is küzdenünk kell.

Senki sem fog csak úgy felülről odaadományozni nekünk egy olyan országot, ahol a hétköznapi emberek munkáját megbecsülik, ahol tisztességesen lehet boldogulni, és még a közös világunk alakításába is beleszólhatunk. Ezt ki kell küzdenünk.

Ezért folytatjuk.

]]>
Mon, 02 Jun 2014 14:41:55 +0200
<![CDATA[Köszönjük!]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/04/07/Koeszoenjuek Köszönjük mindenkinek a támogatást! Önerőből dolgozó jelöltjeink sok helyen több szavazatot kaptak, mint az állami százmilliókból kampányoló pártok indulói. Folytatjuk!

]]>
Mon, 07 Apr 2014 14:43:21 +0200
<![CDATA[Kire szavazz április 6-án?]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/04/05/Kire_szavazz_prilis_6-n

Ahol van 4K!-s jelölt, a 4K!-ra!

Szavazz a 4K!-ra Barcson, Dunakeszin, Érden, Szegeden, Szentendrén, Szombathelyen, Tatabányán, Budapesten Csepelen és Soroksáron, a XII. kerületben és a II. kerület belső részén, a XVI. kerületben és a XIV. kerület egy részében. Pontos listát itt találsz.

Egyébiránt dönts a lelkiismereted szerint: szavazz érvénytelenül, maradj otthon, vagy ha látsz támogatható pártot, szavazz arra!

Semmiképp se szavazz a kisebbik rosszra! A kisebbik rosszra való szavazás juttatta oda az országot, ahol most tart.

Ne dőlj be a hamis propagandának! Aki érvénytelenül szavaz, vagy nem megy el, az nem a kormányt támogatja. A magyar választási rendszer egyszerűen matematikailag nem így működik. Ne dőlj be annak sem, hogy aki nem a szocikra szavaz, az a kormányra szavaz. Ez sincs így.

Ha olyan helyen laksz, szavazz a 4K!-ra! Egyébiránt tégy a lelkiismereted szerint.

]]>
Sat, 05 Apr 2014 00:00:00 +0200
<![CDATA[Ülősztrájkol a 4K! jelöltje a letiltott majmos videó miatt]]> http://negyedikkoztarsasag.hu/blog/2014/04/04/UElsztrjkol_a_4K_jeloeltje_a_letiltott_majmos_vide_miatt

A budai Hegyvidék tévé után újabb helyi televízió tagadta meg a 4K! majmos kampányfilmének leadását, mivel állításuk szerint sérti Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc emberi méltóságát, hogy a szavaik egy diktátor ruhás majom szájából hangzanak el. A 4K! helyi jelöltje, Bassa Zoltán ezért szombaton egész napos ülősztrájkot tart a Danubia tévé székháza előtt.

Április 5-én, szombaton, a szentendrei választókerülethez tartozó Tahitótfaluban a tévé Mátyás Király utca 3. szám alatti székháza előtt reggel 8-tól este 8-ig fog ülősztrájkot tartani a 4K! képviselőjelöltje, és egész nap vetíteni a letiltott videót.

Korábban Pokorni Zoltán budai önkormányzatához tartozó Hegyvidék tévé utasította vissza a kampányfilm leadását, mivel az sérti Orbán Viktort. A youtube-ra felkerült videót ezután több mint kétszázezren nézték meg.

A tiltás után a 4K! a TASZ segítségével a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult az ügyben, amely jóváhagyta a kampányfilm letiltását, mivel "a videó e két jelölt [Gyurcsány és Orbán] személyét érintő tartalma egyértelműen túlmutat a negatív kampány illetve a szélsőséges véleménynyilvánítás határain."

A 4K! álláspontja szerint nonszensz, hogy egy olyan választási kampányban, ahol az ellenfél jelöltjeit óriásplakátokon ábrázolják bűnözőként, a humor használata nem fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Nemzeti Választási Bizottság határozatát a majmos videóról itt találod.

A Budán letiltott videó:

A szentendrei videó:

]]>
Fri, 04 Apr 2014 00:00:00 +0200