Köszönjük a Critical Mass-nek, hogy átformálta Budapestet

2012. szeptember 5.


A Critical Mass mozgalom budapesti főszervezői úgy döntöttek, hogy az idei szeptemberi Autómentes Napra nem szervezik meg a szokásos biciklis felvonulást, a jövő tavaszi CM pedig az utolsó lesz a fővárosban. A Negyedik Köztársaság Mozgalom örömmel látja, hogy a legnagyobb magyarországi civil mozgalom főszervezői szerint a Critical Mass a bringások önszerveződő közösségeként eljutott arra szintre, hogy ne kelljen évente kétszer bebizonyítania a létjogosultságát egy-egy látványos felvonulással.


„A CM Budapesten elérte a célját, mindennapossá és magától értetődővé tette a bringázást. Köszönjük Kükünek, Sinyának és mindenkinek, aki valaha részt vett a szervezésben! Mostantól még inkább igaz a Critical Mass egyik jelmondata: a Critical Mass a tiéd is, magadnak szervezed!” – mondta Nagy András, a 4K! alelnöke.

„A szombathelyi Critical Mass mozgalom egyik elindítójaként látom, hogy Budapesten kívül továbbra is szükség van arra a megerősítésre, amit az évi kétszeri vonulás nyújt. A Critical Mass azonban nem csak a bringázásról szól: olyan példa az érdekérvényesítésre, amit az élet más területein is követni kell” – tette hozzá Nagy András.

A 4K! támogatja a bringázás, mint közlekedési mód elterjedését, és a bringázás feltételeinek szakmai egyeztetésen alapuló fejlesztését. Ehhez szükséges, hogy a szakmai és civil szervezetek, mint például a Magyar Kerékpárosklub, megfelelő körülmények között tudjanak működni, és a források előteremtése helyett a szakmai munkára tudjanak koncentrálni.
  

Egyetértesz? Támogasd a 4K!-t vagy csatlakozz hozzánk!